Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός
  • [02] Αύξηση εσόδων αλλά με δικαιότερα μέτρα
  • [03] Συγχώνευση ΤΤ και TBank
  • [04] Σκλήρυνση στάσης ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
  • [05] Μια "στρουμφο - ιστορία"
  • [06] Φορητοί σεισμογράφοι

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός

    H νέα στήριξη προς την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, αναμένεται να συζητηθούν απόψε στη διάρκεια του δείπνου εργασίας των 27 Ευρωπαίων ηγετών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Στο δείπνο εργασίας αναμένεται ακόμη να εξεταστεί το επείγον σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, με χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία, καθώς και το επίμαχο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας.

    Οι εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής θα αρχίσουν στις 20.30 ώρα Ελλάδας με την καθιερωμένη συνάντηση των «27» με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ. Το δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών θα αρχίσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι στόχος της Συνόδου για το θέμα της Ελλάδας είναι να επιβεβαιωθούν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο τα αποτελέσματα του τελευταίου Εurogroup, ενώ πρόθεση είναι να υπάρξουν και σχετικές αναφορές στα συμπεράσματα της Συνόδου.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να αναμένεται ότι η Σύνοδος Κορυφής θα καλέσει τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. Επίσης, η Σύνοδος Κορυφής καλείται να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις που ζητά το ΔΝΤ για συνέχιση από την πλευρά της ΕΕ της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες. Η ικανοποίηση του αιτήματος του ΔΝΤ θα ανοίξει το δρόμο για να εκταμιευθεί από το Ταμείο το μερίδιο που του αναλογεί, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, στην 5η δόση του δανείου. Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι κατά τη Σύνοδο θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος και στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην νέα στήριξη προς την Ελλάδα, με βάση τις αρχές που έχουν συμφωνηθεί για εμπλοκή σε εθελοντική βάση, που δεν θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.

    Στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών, αντικείμενο συζήτησης θα είναι επίσης οι έξι νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, οι τροποποιήσεις στο σημερινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι βασικές αρχές λειτουργίας του μελλοντικού Μηχανισμού, καθώς και το "Σύμφωνο για το Ευρώ". Στο πλαίσιο του "ευρωπαϊκού εξαμήνου", οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν τις εξειδικευμένες, ανά κράτος-μέλος, συστάσεις που απηύθυνε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται ακόμη να επιβεβαιώσει τη συμφωνία για το διορισμό του Μάριο Ντράγκι, ως νέου προέδρου της ΕΚΤ.

    Αύριο το πρωί, οι εργασίες της Συνόδου θα αρχίσουν στις 11.00 ώρα Ελλάδας με βασικό θέμα συζήτησης τη μετανάστευση. Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραμμιστεί η σημασία της ελεύθερης διακίνησης και η λειτουργία της Σύμβασης του Σέγκεν, η διαχείριση των συνόρων, η συνεργασία με τρίτες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με το γεύμα εργασίας, που θα αρχίσει στις 14.00 ώρα Ελλάδας, όπου προβλέπεται να διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με την πολιτική νοτιοανατολικής γειτονίας και την κατάσταση στη Λιβύη. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να δοθεί ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι Σύνοδοι Κορυφής των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (15.00-18.00 ώρα Ελλάδας) και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (12.30-16.30 ώρα Ελλάδας).

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Β.Δεμίρη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Αύξηση εσόδων αλλά με δικαιότερα μέτρα

    Συνεχίζονται οι εργασίες του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις και κριτική από την μεριά των βουλευτών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατετέθη πρόταση για επιβολή έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 5% στα πολύ υψηλά εισοδήματα και σε όσους ασκούν δημόσια διοίκηση (αιρετοί της αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης).

    Η Βάσω Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι «δεν υπάρχει ορίζοντας, δεν ξέρω που πάμε» και πρόσθεσε ότι η χώρα δεν «βγαίνει» αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισ.ευρώ τόκους τον χρόνο.

    Επίσης, η κ. Παπανδρέου πρότεινε να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών, αλλά να έρχονται προς ψήφιση στην Βουλή τα όποια μέτρα και συμφωνίες συνάπτει με τους δανειστές.

    Εν τω μεταξύ «θερμό» επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Μίμη Ανδρουλάκη και της Μιλένας Αποστολάκη, όταν ο πρώτος ανέφερε ότι «μας μιλάτε μόνο για φόρους» και ζήτησε να κλείσουν παρασιτικοί οργανισμοί του Δημοσίου, στελέχη των οποίων αμείβονται με 6.000 ευρώ τον μήνα. Στο σημείο εκείνο η κ. Αποστολάκη είπε: «Μίμη, υπάρχουν κι άνθρωποι που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα» και ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Εσείς τους διορίσατε».

    Το ερώτημα αν θα εισπραχθούν τα προβλεπόμενα 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011, έθεσε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε και η Τόνια Αντωνίου.

    Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης.

    Την κατάργηση του «πόθεν έσχες» προκειμένου να κινηθεί η αγορά, φέρεται να ζήτησε η Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ο Νίκος Σαλαγιάννης είπε ότι «δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι είναι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».

    Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Στόχος της συνάντησης ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων και των παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του εφαρμοστικού νόμου (φορολογικά μέτρα, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές).

    Μετά το τέλος του ΚΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών, θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα και στις 17.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Βενιζέλος δεν θα μεταβεί, τελικά, στις Βρυξέλλες, για να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Θα μείνει στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Αύριο στη Βουλή, παρουσία του κ. Βενιζέλου, θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

    Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Ιουνίου, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, ο οποίος πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Γ. Μηλιώνη και του Ο. Εμμανουηλίδη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Συγχώνευση ΤΤ και TBank

    Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των δυο εταιρειών αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank.

    Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της TBANK από το ΤΤ, με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών.

    Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της TBANK προς τις νέες μετοχές του ΤΤ είναι 50 υφιστάμενες μετοχές της TBANK προς 1 νέα μετοχή του ΤΤ.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Κ. Χριστοφιλέα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Σκλήρυνση στάσης ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

    Σκλήρυνση της στάσης της, προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τις επόμενες μέρες, αντιδρώντας στην προωθούμενη πώληση μεριδίου της επιχείρισης. Πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ, είτε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, είτε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, όμως όχι στο πλαίσιο που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για την επιχείρηση, υποστήριξε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την εξαγγελία 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, σε μια προσπάθεια να προληφθούν σοβαρότερα προβλήματα που θα ζημιώσουν περαιτέρω την αγορά, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αντοχή της οικονομίας και της κοινωνίας μας, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης.

    Νέες διακοπές ρεύματος

    Διακοπές ρεύματος, διάρκειας μιας ώρας, σε 36 νομούς της χώρας, από τις 12.30 ως 2.30 το μεσημέρι, προβλέπει το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

    Οι διακοπές θα γίνουν εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ευστάθεια του συστήματος, αν κριθεί δηλαδή ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται από την παραγωγή των μονάδων της ΔΕΗ και των ιδιωτών που λειτουργούν.

    Διακοπές διάρκειας μισής ώρας προβλέπεται να γίνουν και σήμερα στην Κρήτη από 8:30 έως τις 10:00 το βράδυ και στη Ρόδο από 7:30 έως 10:00 μ.μ.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Εύης Παπαδοσηφάκη και του Ο. Εμμανουηλίδη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Μια "στρουμφο - ιστορία"

    Όλοι τα γνωρίζουν και όλοι τα αγαπούν εκτός από τον κακό μάγο Δρακουμέλ και την πονηρή του γάτα Ψιψινέλ, που έχουν βάλει στόχο της ζωής τους να τα καταστρέψουν και να αποκτήσουν όλο το χρυσάφι του κόσμου.

    Είναι τα στρουμφάκια, τα μικρά μπλε ανθρωπάκια, που ζουν στο δάσος κι έχουν για σπίτι τους μανιτάρια κι αρχηγό τον μπαμπα-στρουμφ.

    Υστερα από χρόνια σε περιοδικά και τηλεοράσεις, τώρα, τα στρουμφ έχουν βάλει στόχο να κατακτήσουν και τη μεγάλη οθόνη, μέσα από μία ταινία, που θα προβληθεί και στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου.

    Από το 1958, που ο Βέλγος κομίστας Πιέρ Καλιφόρ, γνωστός με το ψευδώνυμο Πεγιό, δημιούργησε τα στρουμφάκια, έως και σήμερα, τα μικρά μπλε ανθρωπάκια έχουν συντροφεύσει και διασκεδάσει εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών.

    Η 25η Ιουνίου, μέρα γενεθλίων του Πεγιό, έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Στρουμφ και φέτος θα γιορταστεί με σύνθημα «έλα να γράψουμε στρουμφο - ιστορία» και στόχο να καταρριφθεί το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records), κατά το οποίο 2.510 φοιτητές αγγλικού πανεπιστημίου είχαν ντυθεί στρουμφάκια.

    Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει μεγάλη εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και θα γίνει ταυτόχρονα σε 12 πόλεις, ενώ στην Ελλάδα υπεύθυνη για το κάλεσμα για συμμετοχή των φαν του στρουμφοχωριού μέσα από την ιστοσελίδα http://www.globalsmurfsday.gr, αλλά και από δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, είναι η εταιρεία διανομής.

    Στόχος, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η brand μanager της εταιρείας, Εύα Κακουλίδου, είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι, που θέλουν να ντυθούν στρουμφάκια.

    Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο, Σάββατο 25 Ιουνίου, στο Άλσος Στρατού στην περιοχή Γουδή (Ζωγράφου).

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Θ. Μέτσιου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Φορητοί σεισμογράφοι

    Στη Σαντορίνη έχει ξεκινήσει το "πείραμα" του νέου φορητού ψηφιακού δικτύου σεισμογράφων που απέκτησε πρόσφατα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), στο πλαίσιο των ερευνητικών προσπαθειών του.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση και του τρίτου σταθμού που, με βάση τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τα οποία λειτουργούν μέσω κινητής τηλεφωνίας, δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο όλων των σεισμολογικών δεδομένων από οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας στην Αθήνα.

    "Η Σαντορίνη είναι ένα ήσυχο μέρος χωρίς βιομηχανικό θόρυβο και μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πόσο καλή είναι η μετάδοση δεδομένων από εδώ προς την Αθήνα", δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπεύθυνος του Φορητού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, από την Σαντορίνη όπου βρίσκεται.

    Αναφορικά με τις μικρές σεισμικές δονήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη ο κ. Χουλιάρας τονίζει ότι αυτό είναι αφενός φυσιολογικό φαινόμενο και αφετέρου εντελώς τυχαίο.

    Ο κ. Χουλιάρας λέει πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις σταθμοί στη Σαντορίνη, υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε ήδη ξεκινήσει και παρακολουθούμε τη σεισμική δραστηριότητα και στέλνουμε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών", ενώ εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί όλο το δίκτυο παρακολούθησης.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Σ. Αραβοπούλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 June 2011 - 12:30:37 UTC