Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεύτερη ταξιδιωτική σύσταση Αυστραλίας για Ελλάδα
  • [02] Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα
  • [03] Στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ

  • [01] Δεύτερη ταξιδιωτική σύσταση Αυστραλίας για Ελλάδα

    Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα.

    Η αναθεωρημένη σύσταση εστιάζεται στην 48ωρη απεργία που όπως τονίζεται «παραλύει την χώρα», ενώ σημειώνεται πως οι Αυστραλοί τουρίστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επηρεάζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όλες οι άλλες υπηρεσίες.

    Αναφορά γίνεται, επίσης, και στα βιαία επεισόδια που σημειώνονται σε κάποιες συγκεντρώσεις.

    Οι εικόνες που έρχονται από την Αθήνα τις τελευταίες μέρες με τα επεισόδια στο Σύνταγμα, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την ελληνική οικονομία αλλά και οι ταξιδιωτικές συστάσεις της Αυστραλίας, δεν αποκλείεται να επηρεάσουν το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα που φέτος αναμενόταν να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω και της ανόδου της αξίας του αυστραλιανού δολαρίου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα

    Με απεργιακούς ρυθμούς κινείται και σήμερα η χώρα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    "Ακίνητα" παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ενώ κανονικά λειτουργεί το Μετρό.

    Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροσκαφών ενώ με προσωπικο ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία.

    Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει η Ομοσπονδία στη συνέχεια, αν δηλαδή η απεργία θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα όπως ήταν η αρχική απόφαση ή θα συνεχιστεί.

    Στο μεταξύ, διακοπές ρεύματος διάρκειας 1,5 ώρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη προγραμματίζει και σήμερα η ΔΕΗ για τις μεσημβρινές ώρες (11:00 -15:30). Για τις λοιπές περιοχές της χώρας οι προγραμματισμένες διακοπές θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

    Επεισόδια και συλλήψεις

    Βομβαρδισμένο τοπίο, θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους. Νέες συλλήψεις και προσαγωγές, αλλά και αύξηση του αριθμού των τραυματισμένων αστυνομικών, είναι ο απολογισμός, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, των συμπλοκών που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΑΔΑ, έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν γίνει 22 προσαγωγές, 15 συλλήψεις και είχαν τραυματιστεί 38 αστυνομικοί.

    Ένα άτομο διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίου που δημιουργήθηκε στις 9 το πρωί στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού.

    Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτω ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.

    Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή, ενώ οι αγανακτισμένοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποκλείσουν ολόκληρη την περιοχή.

    Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

    Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.

    Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στη λεωφόρο Βασ.Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή.

    Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.

    Σημειώνεται, ότι από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, στη λεωφόρο Αμαλίας από την οδό Διάκου, στην οδό Σταδίου από την Αιόλου, στην οδό Πανεπιστημίου και στην Ακαδημίας που απαγορεύεται η έξοδος προς τη Βασ.Σοφίας.

    Στους δρόμους βρίσκεται και σήμερα το ΠΑΜΕ ημέρα της διαδικασίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Ιδιαίτερα μαζική είναι και η σημερινή κινητοποίηση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με χιλιάδες συγκεντρωμένους να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας, για να διαδηλώσουν την απόλυτη αντίθεση τους στο σχέδιο πτώχευσης, όπως αναφέρουν, του λαού. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ

    Στο "μικροσκόπιο" του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί 137 ατόμων, που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από εισαγγελική εντολή.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", μεταξύ των ατόμων αυτών υπάρχουν τα ονόματα πρόεδρων ομάδων, προπονητών, διαιτητών, μάνατζερ, στελεχών της ΕΠΟ, ακόμη και εκπροσώπων οργανωμένων οπαδών.

    Αφορμή για να δοθεί η παραγγελία προς το ΣΔΟΕ για το άνοιγμα των λογαριασμών και τον έλεγχο κίνησης των συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, αποτέλεσαν οι καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ίντερνετ σε εταιρείες του εξωτερικού που οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγαλύτερες.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα με τα 137 ονόματα υπόπτων βρίσκονται: 85 πρόεδροι και προπονητές ομάδων, κυρίως της Ββ Εθνικής, 3 στελέχη της ΕΠΟ, 5 άτομα που αναφέρονται ως "σχετιζόμενοι", 6 διαιτητές, ενώ σημειώνεται ότι έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών και για άλλους διαιτητές συγκεκριμένων αγώνων, 6 μάνατζερ, 3 άτομα που αναφέρονται στη λίστα ως "άλλοι" (καταγγελία για κέρδη και στοίχημα). Μεταξύ αυτών είναι εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών και ένας πρώην πρόεδρος μεγάλου συνδέσμου διαιτητών.

    Την έρευνα διενεργεί η κα. Παπανδρέου, η οποία έχει αποστείλει -ήδη- αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε οκτώ χώρες.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2011 - 8:30:20 UTC