Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμφισβητούνται οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν
  • [02] Και τρίτη τουριστική σύσταση Αυστραλίας για την Ελλάδα
  • [03] Διπλή δολοφονία στο Γκάζι
  • [04] Ανάπλαση Εθνικού Κήπου
  • [05] Αναβολή στις περικοπές

  • [01] Αμφισβητούνται οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν

    Η υπόθεση εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου του Μανχάταν είναι πιθανόν να καταρρεύσει, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν χθες Πέμπτη και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες για κακούργημα που τον βαραίνουν.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο γάλλο πολιτικό και την καμαριέρα, η γυναίκα αυτή επανειλημμένα είπε ψέματα και οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει.

    Ο δικηγόρος του Στρος-Καν Μπέντζαμιν Μπράφμαν δήλωσε νωρίτερα πως ο πελάτης του θα επανεμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Παρασκευή στις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας).

    "Πραγματικά ο κ. Στρος-Καν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος από τον κατ'οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, αφού υπάρχει πιθανότητα οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του να μην ευσταθούν", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

    Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε πριν από λίγο ότι η αξιοπιστία της γυναίκας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση αμφισβητείται.

    Οι New York Times αποκαλύπτουν πως οι εισαγγελείς εντόπισαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη γυναίκα από την Γουινέα, καθώς και πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

    Η γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε τηλεφωνική επαφή μια ημέρα μετά την επίθεση με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν. Η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.

    Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως στην αίτηση για χορήγηση ασύλου ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταχωρηθεί στην αίτηση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Και τρίτη τουριστική σύσταση Αυστραλίας για την Ελλάδα

    Για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα.

    Αφορμή για την τρίτη σύσταση, μέσα σε λίγες μέρες, έδωσαν τα βιαία επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και τα οποία ακόμα απασχολούν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

    Η Αυστραλία προειδοποιεί τους υπηκόους της που βρίσκονται ή πάνε στην Ελλάδα, να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις «γιατί μπορεί να γίνουν βίαιες ανά πάσα στιγμή».

    Παράλληλα τους υπενθυμίζει τις συχνές απεργίες, ακόμα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς, που μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμά τους και τις εκδρομές προς διάφορους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

    Στην ταξιδιωτική οδηγία που απαρτίζεται από έξι σελίδες τονίζεται ακόμα ότι:

    Υπάρχει πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα και παρατηρούνται επιθέσεις σε δημόσια κτίρια.

    Στις τουριστικές περιοχές υπάρχουν «πορτοφολάδες» και «τσαντάκηδες», ενώ στα νησιά μπορεί να σημειωθούν και σεξουαλικές επιθέσεις.

    Οι Αυστραλοί καλούνται να αποφεύγουν την Ομόνοια και τα Εξάρχεια.

    Το οδήγημα σε πολλούς δρόμους της Ελλάδας είναι επικίνδυνο και οι συγκοινωνίες «όχι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο».

    Όσο για τις υπηρεσίες υγείας περιγράφονται από επαρκείς έως παγκοσμίου επιπέδου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Διπλή δολοφονία στο Γκάζι

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της διπλής δολοφονίας που σημειώθηκε, στις 5 το πρωί, έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης στη διασταύρωση των οδών Τριπτολέμου και Περσεφόνης, στο Γκάζι.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έξω από το κατάστημα το οποίο ήταν κλειστό, κάθονταν και συζητούσαν ο παρκαδόρος του καταστήματος κι ένας ακόμη εργαζόμενος σε κατάστημα της περιοχής, 35 και 37 ετών αντίστοιχα και οι δύο ελληνικής υπηκοότητας, όταν άγνωστος που πέρασε από μπροστά τους τους πυροβόλησε τουλάχιστον έξι με εφτά φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξαν από την περιοχή οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, δράστης είναι πιθανόν ένας άνδρας κοντός που φορούσε καπέλο, ο οποίος πλησίασε τους δύο εργαζόμενους τους πυροβόλησε και τράπηκε σε φυγή.

    Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε επί τόπου, ενώ ο άλλος στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Από την ασφάλεια Αττικής γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη καθώς και για τη διευκρίνιση των αιτίων της διπλής δολοφονίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Ανάπλαση Εθνικού Κήπου

    Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση των υποδομών του Εθνικού Κήπου έγινε μετά την έγκριση της μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

    Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η βελτίωση του υπόγειου δικτύου άρδευσης, η αποκατάσταση του υπέργειου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης των όμβριων υδάτων, η αντικατάσταση των φωτιστικών, η βελτίωση των δαπέδων των μονοπατιών του κήπου και η συντήρηση της παιδικής χαράς.

    Το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τη μελέτη, που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αθηναίων στον οποίο ανήκει ο Εθνικός Κήπος, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και απέρριψε την πρόταση για αντικατάσταση του αστικού εξοπλισμού. Η μελέτη προέβλεπε 100 καθίσματα και 155 κάδους απορριμμάτων, καθώς σήμερα ο κήπος διαθέτει λίγα καθίσματα περίπου 20, τα οποία όμως έχουν ιστορικό ενδιαφέρον αφού έχουν ηλικία ίδια με αυτή του κήπου και 11 διαφορετικά είδη κάδων. Το Συμβούλιο δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο από το Πολυτεχνείο αστικό εξοπλισμό και ζήτησε τη συντήρηση του υπάρχοντος.

    Το έργο της βελτίωση των υποδομών θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Θα ακολουθήσουν και άλλες μελέτες που αφορούν στη συνολική ανάπλαση του κήπου, την αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων καθώς και τη συντήρηση της βλάστησης, συνολικού κόστους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Φ.Γιαννούλη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Αναβολή στις περικοπές

    Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρουσίασε, αργά χθες βράδυ, αναλυτικά, τα έκτακτα οικονομικά μέτρα -ύψους σαράντα επτά εκατομμυρίων ευρώ- που η κυβέρνησή του πρόκειται να υιοθετήσει από εφέτος και μέχρι το 2014.

    Όπως είχε ήδη διαρρεύσει από τις προηγούμενες ημέρες, ο Καβαλιέρε, αποφάσισε να αναβάλει για μετά το 2012 τις σημαντικότερες παρεμβάσεις και περικοπές. Η αναλυτική κατανομή των βαρών, ανά έτος, προβλέπει: μείωση των δαπανών και περικοπές της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για το 2011, 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2012, 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013 και άλλων τόσων για το 2014.

    Όπως δήλωσαν, τόσο ο ιταλός πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, μέσα στην επόμενη τριετία θα εφαρμοσθεί συνολική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Πρόκειται να υιοθετηθούν τρεις, συνολικά, φορολογικές κλίμακες (20%, 30%, 40%),να αποφασισθεί βαθμιαία αναπροσαρμογή του φόρου προστιθέμενης αξίας και παράλληλα να επιβληθεί φόρος της τάξης του 20% στα κέρδη από κατοχή μετοχών.

    Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δαπάνες που συνδέονται με τον χώρο της πολιτικής, περιορίζεται αυστηρά η χρήση υπηρεσιακών πτήσεων για υπουργούς (οι οποίες περιορίζονται μόνο σε περιπτώσεις επίσημων αποστολών στο εξωτερικό), όπως και των αυτοκινήτων με οδηγό, που ανήκουν στο δημόσιο. Τα υπηρεσιακά αυτά αυτοκίνητα ( Auto Blu, στα ιταλικά, από το μπλε χρώμα τους) δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τα 1.600 κυβικά. Ο δε πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ο οποίος, έως τώρα μετακινιόταν με έξοδα του δημοσίου, θα πρέπει να χρησιμοποιεί, στο μέλλον, ιδιωτικό όχημα.

    Οι μισθοί των ιταλών βουλευτών (που με τις διάφορες αποζημιώσεις προσεγγίζουν τα 15.000 ευρώ) θα πρέπει να προσαρμοσθούν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    Οι περικοπές, πλήττουν και την τοπική αυτοδιοίκηση, με μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων, της τάξης των εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ. Όταν οι δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές, συμπίπτουν - με λήξη της εθνικής και τοπικής νομοθετικής περιόδου μέσα στο ίδιο έτος- όλες οι κάλπες θα πρέπει να στήνονται την ίδια ημέρα, προς εξοικονόμηση χρημάτων.

    Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, πρόκειται να υιοθετηθεί αυστηρότερη γραμμή, σε ότι αφορά τις απουσίες με αναρρωτική άδεια. Όταν η ασθένεια, προηγείται ή έπεται κάποιας αργίας, θα αποστέλλεται άμεσα κρατικός γιατρός για «επίσκεψη επαλήθευσης», ακόμη και αν η αναρρωτική άδεια κρατά μια μόνο ημέρα. Παρατείνεται μέχρι το 2014, το «πάγωμα» στις αυξήσεις των μισθών του δημοσίου όπως και η αντικατάσταση των υπαλλήλων που βγαίνουν σε σύνταξη. Σε ότι αφορά την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας των γυναικών, θα είναι βαθμιαία και θα αγγίξει το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας, το 2032.

    Η κυβέρνηση του «Καβαλιέρε», ενέκρινε, επίσης και την αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Οι ιταλοί που θα απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων για εξετάσεις, θα πρέπει, στο εξής, να συμβάλλουν οικονομικά, με δέκα ευρώ, ενώ, σε ό,τι αφορά τα μη επείγοντα περιστατικά που παρουσιάζονται στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, το ποσό ανεβαίνει στα είκοσι πέντε ευρώ.

    Το οριστικό κείμενο των μέτρων, που εγκρίθηκε χθες βράδυ από την κυβέρνηση της Ρώμης, περιέχει, επίσης, και τη φορολόγηση των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων των τραπεζών, γνωστών ως «insider trading».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 July 2011 - 8:30:35 UTC