Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προανακριτική για την υπόθεση Siemens
  • [02] Δεν αποδέχονται το περιεχόμενο του νομοσχεδίου οι πρόεδροι ΤΕΙ
  • [03] Ρυθμίσεις στα αυθαίρετα όπως στους ημιυπαίθριους

  • [01] Προανακριτική για την υπόθεση Siemens

    Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από 108 βουλευτές, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών για την υπόθεση της Siemens.

    Οι τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται είναι οι Αναστάσιος Μαντέλης και Άκης Τσοχατζόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ, για παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, για το αδίκημα της απιστίας.

    Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπονται στην Προανακριτική Επιτροπή οι κκ. Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης, ενώ για τους κκ. Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη εκφράζεται η άποψη ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πρέπει να δικαστούν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

    Παράλληλα, οι βουλευτές προτείνουν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

    Δημοκρατική Συμμαχία: "Επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών"

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens. Συγκεκριμένα κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών και το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης "ώστε να μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων".

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Δεν αποδέχονται το περιεχόμενο του νομοσχεδίου οι πρόεδροι ΤΕΙ

    Τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συζητούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι κατέληξαν σε κείμενο που θα δώσουν σήμερα στην υπουργό Παιδείας.

    Όλοι οι παράγοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βλέπουν θετικά την παράταση διαλόγου που δόθηκε, ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί τέλος Ιουλίου και να ψηφιστεί τέλος Αυγούστου και υποστηρίζουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να καταλήξουν σε κείμενο που θα έχει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις. Αυτή είναι, άλλωστε, και η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, που στοχεύει στην ουσιαστική αλλαγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της.

    Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, μετά τη σύνοδό τους, τονίζουν την ανάγκη να παραμείνουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα στην σφαίρα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Δεν αποδέχονται το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ζητούν από το υπουργείο να το αναπροσαρμόσει ριζικά σε συνεργασία με τη σύνοδο προέδρων.

    Την ίδια ώρα, οι πρυτάνεις συνεχίζουν τις επαφές τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, και σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

    Το πλήρες κείμενο της Μ. Παπουτσάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ρυθμίσεις στα αυθαίρετα όπως στους ημιυπαίθριους

    Εντός των επόμενων 15 ημερών, θα εισαχθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, μέσα στον Ιούλιο θα αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που θα περιλαμβάνουν και περιοχές της Αττικής ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο και η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο.

    Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως είπε ο υπουργός, "θα είναι πολύ κοντά στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές ενώ θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης καθώς με το σημερινό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνουν κατεδαφίσεις". Τα έσοδα από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο το οποίο στο τέλος του χρόνου, ανάλογα και με την ανταπόκριση στη συγκεκριμένη ρύθμιση, προβλέπεται να έχει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη διαχείριση του οποίου θα υπάρξει τεχνική βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.

    Παράλληλα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η "καθίζηση" της οικοδομικής δραστηριότητας, στην οποία απασχολούνται δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι και που αποτελούσε πάλαι ποτέ την "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο φέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 2.733 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 453,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.665,6 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 43,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 45% στην επιφάνεια και κατά 40,5% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 12:30:22 UTC