Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" και από το ΔΝΤ για την πέμπτη δόση
  • [02] Προανακριτική για τη Siemens
  • [03] Στην Ελλάδα οι Bon Jovi
  • [04] Νότιο Σουδάν: το νεότερο κράτος του κόσμου

  • [01] "Ναι" και από το ΔΝΤ για την πέμπτη δόση

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ότι αποδεσμεύει την πέμπτη δόση του δανείου του στην Ελλάδα, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη συμμετοχή του Ταμείου στη χορήγηση της πέμπτης δόσης από τα 110 δισ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο πακέτο στήριξης.

    Η ελληνική κυβέρνηση σημειώνει πρόοδο στο δημοσιονομικό πεδίο προωθώντας μέτρα που απαιτούνται για να μειωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε λιγότερο από 3% του ΑΕΠ ως το 2014, σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

    «Το πρόγραμμα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η οικονομία επανεξισορροπείται κι η ανταγωνιστικότητα σταδιακά βελτιώνεται», ανέφερε η Λαγκάρντ στο ανακοινωθέν του Ταμείου, σημειώνοντας ωστόσο σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη.

    «Απαιτείται μια διαρκής δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε να μην παραμείνει το έλλειμμα σε ένα υψηλό επίπεδο που δε θα είναι βιώσιμο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την παραγωγικότητα πρέπει να επιταχυνθούν, για να αντιμετωπιστεί η αποτυχία ανάκαμψης» της οικονομίας, τόνισε.

    Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ελλάδα ενδέχεται να φθάσει σε χώρες ακόμα και όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμέσου των χρηματαγορών, ειδικά εάν η κρίση πλήξει ευρωπαϊκές τράπεζες εκτεθειμένες στο χρέος της Ελλάδας.

    Η Λαγκάρντ επαίνεσε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και επισήμανε ότι αν και το σχέδιο να υπάρξουν πωλήσεις κρατικών πόρων ως το 2015 είναι «πολύ φιλόδοξο, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να συμβάλλει σε μια διαφανή και έγκαιρη εφαρμογή» του.

    Ωστόσο πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, συνέχισε. «Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, η εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να επιταχυνθεί. Αυτό θα συμβάλλει να επιτευχθούν συνέργειες, όπως μεταξύ των ιδιωτικοποιήσεων και της μείωσης των διοικητικών φραγμών στις επενδύσεις. Το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων πρέπει να επεκταθεί ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή φορολόγηση της εργασίας και το ανεπαρκές δικαστικό σύστημα» της χώρας, υποστήριξε η κα Λαγκάρντ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Προανακριτική για τη Siemens

    Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που υπογράφεται από 108 βουλευτές, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών για την υπόθεση της Siemens.

    Οι τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται είναι οι Αναστάσιος Μαντέλης και Άκης Τσοχατζόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ, για παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, για το αδίκημα της απιστίας.

    Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπονται στην Προανακριτική Επιτροπή οι κκ. Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης, ενώ για τους κκ. Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη εκφράζεται η άποψη ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πρέπει να δικαστούν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

    Παράλληλα, οι βουλευτές προτείνουν να αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

    Δημοκρατική Συμμαχία: "Επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών"

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens. Συγκεκριμένα κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών και το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης "ώστε να μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων".

    Γ. Αλογοσκούφης: Έωλες οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ

    Έωλες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι η πρόταση των βουλευτών του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Siemens, επιβεβαιώνει την πολιτική στοχοποίηση.

    Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης πολιτικών του αντιπάλων», κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φαυλότητας» και υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Στην Ελλάδα οι Bon Jovi

    Με τα εισιτήρια στο χέρι κοιμούνται και ξυπνούν, οι φανατικοί θαυμαστές του Αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Bon Jovi, που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο γήπεδο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Τελικά έκαναν το "χατίρι" και στους Έλληνες θαυμαστές τους, οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια για να τους απολαύσουν επί σκηνής.

    Η είδηση για τον ερχομό τους και τη συναυλία τους στην Αθήνα, τον Οκτώβρη, έκανε αρκετούς να σπεύσουν να αγοράσουν εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη συναυλία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως τα πιο ακριβά εισιτήρια- οι θέσεις που θα βρίσκονται πιο κοντά στη σκηνή - εξαντλήθηκαν τους δύο πρώτους μήνες.

    Η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι άνοιξαν δύο ακόμη θύρες του γηπέδου, κάτι που αποδεικνύει την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη συναυλία.

    Οι Bon Jovi έγιναν περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους You Give Love a Bad Name, Livin' On a Prayer, It's My Life και Have a Nice Day και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Νότιο Σουδάν: το νεότερο κράτος του κόσμου

    Το Νότιο Σουδάν γίνεται σήμερα το νεότερο έθνος-κράτος της διεθνούς κοινότητας, καθώς από τις 00:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) αποσχίστηκε οριστικά από το Σουδάν, μετά από μια σύγκρουση που κράτησε δεκαετίες.

    Καμπάνες εκκλησιών ήχησαν τα μεσάνυχτα για την έναρξη της ιστορικής ημέρας και τύμπανα ανήγγειλαν την γέννηση της 54ης χώρας της Αφρικής.

    Η Δημοκρατία του Νότιου Σουδάν θα κηρύξει επίσημα την ανεξαρτησία της σήμερα το πρωί, στις 11:45, με επίσημες τελετές στην Τζούμπα. Ο Σάλβα Κίιρ θα ορκιστεί πρώτος πρόεδρος και αρχηγός του νέου κράτους. Στην τελετή θα γίνει η ανάγνωση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας, η υποστολή της σημαίας του Σουδάν και η έπαρση της εθνικής σημαίας του Νότιου Σουδάν.

    Την επόμενη εβδομάδα το Νότιο Σουδάν θα αναγνωριστεί ως η 193η χώρα του πλανήτη και πρόκειται να γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Το Σουδάν ήδη αναγνώρισε τη χώρα, μερικές ώρες πριν την απόσχιση του Νότου. Το ίδιο έκανε και η Γερμανία, από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής της.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι το Νότιο Σουδάν μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας. Υποσχέθηκε πως θα διοργανώσει σύνοδο δωρητριών χωρών για το Νότιο Σουδάν. Προειδοποίησε παράλληλα την Τζούμπα ότι πρέπει να επιδείξει «υπευθυνότητα».

    Η ανεξαρτητοποίηση του Νότιου Σουδάν οριστικοποιήθηκε με το δημοψήφισμα του Ιανουαρίου εφέτος, η διενέργεια του οποίου προβλεπόταν από την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 με την οποία τερματίστηκε ο εμφύλιος στο Σουδάν που διήρκεσε --με μια δεκαετή διακοπή-- από το 1955 ως το 2005.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 July 2011 - 8:30:21 UTC