Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Kαθοριστική σύνοδος για τη χώρα''
  • [02] Σε ρυθμούς αμερικάνικης ροκ το ΟΑΚΑ
  • [03] Επ' αόριστον χωρίς ταξί
  • [04] Περιορισμοί στα εκτός σχεδίου

  • [01] "Kαθοριστική σύνοδος για τη χώρα''

    Κρίσιμη συνάντηση ενόψει των αυριανών καθοριστικών αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είχε το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Νωρίτερα, ο Ζ. Μπαρόζο χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στην ευρωζώνη ενώ τόνι ότι απαιτείται "άμεσα λύση". Εξάλλου, ο Ζ. Μπαρόζο ανακοίνωσε τη δημιουργία «Ομάδας Εργασίας» σχετικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα για καλύτερη αξιοποίηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταφέρει στον Ζ. Μπαρόζο τις "κόκκινες γραμμές" της Ελλάδας, κατά τις συζητήσεις στην αυριανή, καθοριστική για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως προδιαγράφεται, Σύνοδο των 17 ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης.

    Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η σύνοδος θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της κρίσης χρέους και για την αποφυγή της μετάδοσής της στην Ιταλία και την Ισπανία.

    "Ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη για να εγγυηθούμε ότι η Ελλάδα θα μείνει όρθια, με ελπίδα και προοπτική για τους πολίτες της", επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία προσθέτει: "Δίνει τη μάχη για να είναι το χρέος βιώσιμο και να μειωθούν τα βάρη για τους πολίτες. Για την προστασία των καταθέσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Αυτές είναι για εμάς, οι κόκκινες γραμμές που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον".

    Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις για το χρέος

    Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στην αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής. Τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ των Βρυξελλών και των χωρών της Ευρωζώνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα για να οριστικοποιηθεί η απόφαση σχετικά με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα στο Βερολίνο "για να προετοιμάσουν τη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης" που θα διεξαχθεί την επομένη, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, θεωρούν ότι είναι σημαντικό να επιλυθεί η κρίση χρέους της ευρωζώνης προκειμένου να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

    Ομπάμα και Μέρκελ "συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η κρίση για να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά επίσης και για την παγκόσμια οικονομία", πρόστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Σε ρυθμούς αμερικάνικης ροκ το ΟΑΚΑ

    Την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα κάνουν στο ΟΑΚΑ, οι Αμερικανοί ροκάδες Bon Jovi ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θαυμαστές τους, που άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς το απόγευμα στο στάδιο του Αμαρουσίου. Οι πιο φανατικοί, μάλιστα, έσπευσαν να «στρατοπεδεύσουν» με υπνόσακους από το πρωί.

    Ο αγαπημένος των πολλών, Τζον Μπον Τζόβι, που έδωσε το όνομά του σε μία από τις εμπορικότερες μπάντες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ξεσήκωσε το πλήθος με την εμφάνισή του στη σκηνή, αλλά και ο περίφημος κιθαρίστας Ρίτσι Σαμπόρα «έριξε» από την πρώτη στιγμή το συναρπαστικό σόλο - σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

    Η είδηση για τον ερχομό των Μπόν Τζόβι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις 20 Ιουλίου, έκανε από την πρώτη στιγμή αρκετούς τους φανατικούς του συγκροτήματος να σπεύσουν να προμηθευτούν γρήγορα το μαγικό χαρτάκι για την είσοδο. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες του 2010.

    Ποιοι είναι οι Μπον Τζόβι

    Οι Μπον Τζόβι έγιναν περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους «You Give Love a Bad Name», «Livin' On a Prayer», «It's My Life» και «Have a Nice Day» και είναι ένα από τα πιο εμπορικά ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους.

    Δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο 1983 από τους Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο (σσ. ο οποίος στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ρίτσι Σαμπόρα). Την επόμενη χρονιά το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο ομώνυμο δίσκο του, που περιείχε την επιτυχία Runaway.

    Λίγο πριν κυκλοφορήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, οι Bon Jovi είχαν ήδη στο ενεργητικό τους saport σε συναυλίες των ZZ Top, των Kiss και των Scorpions.

    Ο δεύτερος δίσκος υπό τον τίτλο «7800Β° Fahrenheit» δεν σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

    Το 1986, πάντως, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το «Slippery When Wet», που περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες «You Give Love a Bad Name» και «Livin' On a Prayer». Και τα δύο τραγούδια έφτασαν στο νούμερο 1 των ΗΠΑ. Ο δίσκος αυτός είναι, για την ώρα, ο εμπορικότερος του γκρουπ.

    Ο επόμενος δίσκος, το «New Jersey», έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους.

    Το 1992, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον δίσκο «Keep the Faith» και το 1995 το «These Days».

    Το 2000, έπειτα από φήμες που ήθελαν το γκρουπ να διαλύεται, οι Μπον Τζόβι κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Crush», που περιείχε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το «It's My Life».

    Το 2005, οι Bon Jovi κυκλοφορησαν έναν ακόμα πολύ επιτυχημένο δίσκο, το «Have a Nice Day».

    Το 2007, «γέννησαν» το κάντρι-ροκ άλμπουμ με τίτλο «Lost Higway», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρώπη.

    Στα τέλη του 2009, το συγκρότημα αποφάσισε να επιστρέψει στη ροκ φόρμα του, κυκλοφορώντας τον δίσκο «The Circle».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Επ' αόριστον χωρίς ταξί

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας.

    Μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα περίπου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.

    Εξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς ομάδα "θερμόαιμων" επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

    Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί και τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολές προς το ΣΑΤΑ και την ΠΝΟ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τα αιτήματά τους δίκαια.

    Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων, πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί. Οι αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης όπου για δέκα λεπτά ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητα τους.

    Το αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης", έχουν αποκλείσει ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Περιορισμοί στα εκτός σχεδίου

    Έμφαση στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, δίνει η πρόταση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής 2021, του οποίου οι βασικοί πυλώνες παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Ν. Σηφουνάκη.

    Προτεραιότητα του νέου Ρυθμιστικού είναι η κατάργηση των παρεκκλίσεων αρτιότητας σε οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, καθώς και ο περιορισμός των παρεκκλίσεων στη δόμηση, σε όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει ήδη σε μεγάλο μέρος της Αττικής. Επιπλέον, προτείνεται να ενσωματωθεί στο κόστος της εκτός σχεδίου οικοδόμησης η επιβάρυνση που επιφέρει σε αστικές υποδομές και περιβάλλον, μέσω της θέσπισης αντισταθμιστικών οφελών και ενίσχυσης του Πράσινου Ταμείου. Προωθούνται, ωστόσο, δυνατότητες εναλλακτικών χρήσεων στην εκτός σχεδίου γη, κυρίως στον γεωργικό τομέα.

    Τονίζεται, παράλληλα, η ανάγκη αποφυγής της κατασκευής νέων αστικών και περιφερειακών αυτοκινητοδρόμων, που επιτείνουν το φαινόμενο της αστικής διάχυσης, ιδιαίτερα σε περιβαλλοντικά ή τοπιακά προστατευόμενες περιοχές, ή αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

    Το πλήρες κείμενο του Β. Τσεκούρα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 July 2011 - 18:30:17 UTC