Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελευταίο αντίο στον Μ. Κακογιάννη
  • [02] Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ στην Τήνο με χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [03] Ενημέρωσε τη Βουλή ο Α.Λοβέρδος για το πρόβλημα με το «Ερρίκος Ντυνάν»
  • [04] Υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin από τη Moody's
  • [05] Στους 53 οι νεκροί από τη θεομηνία που έπληξε τη Νότια Κορέα

  • [01] Τελευταίο αντίο στον Μ. Κακογιάννη

    Κηδεύεται σήμερα δημοσία δαπάνη ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο άνθρωπος που έκανε διεθνή τον ελληνικό κινηματογράφο.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 16:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Η ταφή θα πραγματοποιηθεί, έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος, στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,Άννα Διαμαντοπούλου και η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.

    [02] Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ στην Τήνο με χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Β' Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου ξεκινάεισήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28-30 Ιουλίου, στη Χώρα, στο χωριό Βολάξ και την πλατεία του χωριού Πύργος. Θα συμμετάσχουν δεκαεπτά συγγραφείς και ποιητές από έντεκα χώρες, οι οποίοι με τις εισηγήσεις και τις λογοτεχνικές αναγνώσεις τους, θα μας φωτίσουν με το έργο τους σε εννέα διαφορετικές γλώσσες.

    Ψυχή του Φεστιβάλ ο Ντίνος Σιώτης, εκδότης του περιοδικού (δε)κατα και εκπρόσωπος της Κοινωνίας των (δε)κάτων, διοργανώνει το Φεστιβάλ για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον δήμο Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

    Στόχος είναι να καταστεί τόπος συνάντησης της σύγχρονης παγκόσμιας λογοτεχνίας η Τήνος, ένα νησί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, ο Βοράς τον Νότο, το Αιγαίο τη Μεσόγειο, η Ευρώπη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια "πολυεθνική, πολυπολιτισμική γιορτή με απώτερο σκοπό και μακροπρόθεσμο στόχο να γίνει η Τήνος, αλλά και η Ελλάδα, κέντρο λογοτεχνικού προορισμού, καθώς και πόλος έλξης σημαντικών συγγραφέων παγκόσμιας εμβέλειας", τονίζει ο κ. Σιώτης. Οι συγγραφείς θα διαβάσουν κείμενά τους στη γλώσσα τους με σκοπό τη γνωριμία της ελληνικής με άλλες σύγχρονες λογοτεχνίες του κόσμου σε ένα πνεύμα εξωστρέφειας και ανταλλαγής. Οι συμμετέχοντες θα απαγγέλουν αποσπάσματα από την δουλειά τους, ενώ οι βραδιές θα συνοδεύονται από μουσική τζαζ έως και παραδοσιακή ελληνική καθώς και παραδοσιακούς χορούς.

    Έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν απ' το εξωτερικό, οι Φερνάντο Αραμπάλ (Ισπανία), Σαάντι Γιουσέφ (Ιράκ), Γιαχσίν Γουάνγκ (Κίνα), Τζέφρι Κάρσον (ΗΠΑ), Τόμικα Μπάγισιτς (Κροατία), Βίντα Ογκνιένοβιτς (Σερβία), Μέρι Ο' Μάλεϊ (Ιρλανδία), Αμίρ Ορ (Ισραήλ) και Φερεϋντούν Φαριάντ (Ιράν). Απ' την Ελλάδα θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Νόλλας, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Γιάννης Δάλλας, ο Δημήτρης Καλοκύρης, η Δήμητρα Κολλιάκου, η Ιωάννα Μπουραζοπούλου, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης (εκπροσωπεί και την Κύπρο).

    Χορηγός επικοινωνίας του 2ου Διεθνούς λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [03] Ενημέρωσε τη Βουλή ο Α.Λοβέρδος για το πρόβλημα με το «Ερρίκος Ντυνάν»

    Στη λύση να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία των τριών νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου και Ωνασείου με τον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) με κλειστά νοσήλια, προσανατολίζεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Την Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την οποία ενημέρωσε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, θα έχει πιθανότατα ολοκληρωμένη την τελική πρόταση του. Πρόσθεσε δε, ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για να σωθούν αυτά τα τρία νοσοκομεία που, και οικονομική αιμορραγία στο δημόσιο προκαλούν, όπως είπε, και λειτουργούν κάτω από ένα ιδιόμορφο καθεστώς αφού ουσιαστικά, ούτε δημόσια είναι ούτε ιδιωτικά, ενώ μόνη προϋπόθεση θα είναι να εκσυγχρονίσουν τις διοικήσεις τους.

    «Η λύση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ανάσα στο Ερρίκος Ντυνάν που κινδυνεύει να κλείσει λόγω των οφειλών του, σημείωσε ο κ Λοβέρδος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την τύχη των 1200 εργαζομένων του νοσοκομείου».

    [04] Υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin από τη Moody's

    Στην υποβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου και της Marfin, κατά δύο βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Moody?s, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση (rating)της Ελληνικής Τράπεζας.

    Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την Marfin από πλευράς καταθέσεων και χρέους σε Ba2/Not Prime από Baa3/Prime-3 και της Τράπεζας Κύπρου σε Ba1/Not Prime από Baa2/Prime-2, ενώ διατήρησε τα "ratings" καταθέσεων και χρέους της Ελληνικής Τράπεζας σε Ba1.

    Οι προοπτικές των διαβαθμίσεων για τις τρεις τράπεζες είναι αρνητικές, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος.

    Η κίνηση ακολουθεί την αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση που ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2011.

    [05] Στους 53 οι νεκροί από τη θεομηνία που έπληξε τη Νότια Κορέα

    Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τις ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 100 ετών που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, και στις γειτονικές περιοχές.

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

    Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και καθαρισμού της περιοχής, ενώ και σήμερα συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις.

    Κατολισθήσεις σημειώθηκαν γύρω από την πρωτεύουσα και χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης σε ένα βουδιστικό μοναστήρι μετά από κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τέσσερις άνθρωποι.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 July 2011 - 8:29:44 UTC