Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεμιέρα σήμερα για τον πολυαναμενόμενο «Ριχάρδο Γ'» στην Επίδαυρο
  • [02] ''Παιχνίδια με τη φωτιά'' στις ΗΠΑ σχετικά με το δημόσιο χρέος
  • [03] Λύση με τα απορρίμματα στην Αττική, μέχρι τέλος του έτους
  • [04] Την Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής ενημερώνει ο Ευ.Βενιζέλος
  • [05] Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για κατασκηνώσεις
  • [06] Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα
  • [07] Δεκαέξι νεκροί και 10 αγνοούμενοι από έκρηξη σε ορυχείο στην Ουκρανία
  • [08] Παραγράφηκε η δωροδοκία σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τον ανακριτή
  • [09] Η Millennium Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της στην Ελλάδα
  • [10] Αιματηρές συγκρούσεις αγροτών με την αστυνομία στην Αργεντινή

  • [01] Πρεμιέρα σήμερα για τον πολυαναμενόμενο «Ριχάρδο Γ'» στην Επίδαυρο

    Πρεμιέρα σήμερα για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Ριχάρδος Γ'» με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέϊσι, στην Επίδαυρο.

    «Τα εισιτήρια και για τις τρεις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί» ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών.

    Χθες πραγματοποιήθηκαν και οιτελευταίες πρόβες πριν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου γεμίσει ασφυκτικά, απόψε το βράδυ.

    Στις αρχικά δύο παραστάσεις του «Ριχάρδου Γ'» έχει προστεθεί και μια τρίτη, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος του κόσμου.

    Ο χολιγουντιανός σταρ Κέβιν Σπέισι συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, μετά την «οσκαρική» ταινία τους American Beauty (1999).

    O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϋ.

    Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.

    Ο Ριχάρδος ο Γ' θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς στο Λονδίνο, όπου έκανε πρεμιέρα, ενώ οι θέσεις του θεάτρου Ολντ Βικ που παιζόταν ήταν πάντα γεμάτες.

    [02] ''Παιχνίδια με τη φωτιά'' στις ΗΠΑ σχετικά με το δημόσιο χρέος

    Το πολιτικό αδιέξοδο σχετικά με το σχέδιο διαχείρισης του ελλείμματος των ΗΠΑ, εξακολουθεί να ισχύει, καθώς η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατέληξε ούτε εχθές (σήμερα τα ξημερώματα - ώρα Ελλάδας) σε συμφωνία, ώστε να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας και να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έως τις 2 Αυγούστου.

    Μετά από αυτήν την ημερομηνία, και εφ΄ όσον το σκηνικό δεν αλλάξει , η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα χάσει την ικανότητά της να δανειστεί, με αποτέλεσμα, αφενός, να αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, και, αφετέρου, οι συνέπειες της αδυναμίας των ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον κόσμο.

    Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν, μέσω του εκπροσώπου τους, Μάϊκ Πένς, ότι σήμερα, στις 14.00 GMT, αναμένεται να αξιολογήσουν τις επιλογές τους , αφού δεν προχώρησαν στη ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος .

    Μετά από εβδομάδες συνομιλιών που αποσκοπούσαν σε κοινή λύση για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, η ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος που είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ανεβλήθη, τουλάχιστον για πέντε ημέρες, χωρίς μάλιστα να είναι ξεκάθαρα τα αίτια της αναστολής.

    "Υπάρχουν πολλές ανησυχίες. Είναι σαφές ότι η παγκόσμια οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομία των ΗΠΑ, διότι είναι η πρώτη σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού PBS. .

    "Επιθυμία μου είναι οι πολιτικοί ηγέτες να έχουν το θάρρος και την ταπεινότητα και να ξεπεράσουν τις ευαισθησίες, ανησυχίες και πολιτικά δόγματα, τα οποία είναι απολύτως θεμιτό, για το καλό όλης της χώρας και για την οικονομία κόσμο ", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι, δήλωσε: "Δεν έχω λόγια που να εκφράζουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση παγκοσμίως" .

    [03] Λύση με τα απορρίμματα στην Αττική, μέχρι τέλος του έτους

    «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το νέο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «είναι απολύτως εφικτό, με σεβασμό στη διαφάνεια, το περιβάλλον και βασικό παράγοντα το κόστος να έχουμε ανάδοχο ως το τέλος του 2012 και να φύγει ο εφιάλτης από την Αττική και να μη μετατραπεί σε Νάπολη».

    Ο υφυπουργός δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, είπε ότι στις 22 Αυγούστου θα υπάρχει η προαναγγελία διαγωνισμού, που θα συνυπογράφεται από την ελληνική κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από την ΕΕ, ενώ προέβλεψε ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος ο Νέος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (60% δήμοι, 40% Περιφέρεια Αττικής), που θα είναι και ο αρμόδιος για τη δημοπράτηση. Πριν το τέλος του έτους, πρόσθεσε, θα έχει προκηρυχθεί ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός και εκτίμησε «ως απολύτως εφικτό μέσα στο 2012 να υπάρχει ο ανάδοχος».

    Ο κ. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι τα δύο υπουργεία, το ΥΠΕΚΑ και το Εσωτερικών, έχουν πάρει μία καθαρή απόφαση, να υπάρξει τήρηση των αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, του σεβασμού στο περιβάλλον και να είναι ανοικτός ο διαγωνισμός σε όλες τις τεχνολογίες. Πρόσθεσε δε ότι τα κριτήρια είναι πολύ συγκεκριμένα και ότι υπάρχει και ο πολύ σημαντικός παράγοντας που είναι το κόστος, δεδομένου ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πληρώνουν 30 με 40 τοις εκατό περισσότερα από άλλες περιοχές με υποδειγματική διαχείριση απορριμμάτων, για να έχουν ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση.

    [04] Την Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής ενημερώνει ο Ευ.Βενιζέλος

    Με την ενημέρωση που θα κάνεισήμερα στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Άμυνας, ολοκληρώνονται οι εργασίες της Επιτροπής που διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια, από το 2002 μέχρι το 2009.

    Στην Επιτροπή θα καταθέσει και ο πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα συνταχθεί και θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα με τα συμπεράσματα από την έρευνα της.

    [05] Πρόσληψη εποχικού προσωπικού για κατασκηνώσεις

    Τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού 18 ατόμων, διαφορετικών ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (για 16 άτομα δύο μηνών και για 2 άτομα οκτώ μηνών), για τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές τους ανάγκες.

    Η κατανομή του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η δαπάνη που θα προκληθεί θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

    [06] Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα

    Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011, στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών της οδού Καραγεώργη Σερβίας.

    Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος. Ειδικότερα οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

    Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο.

    [07] Δεκαέξι νεκροί και 10 αγνοούμενοι από έκρηξη σε ορυχείο στην Ουκρανία

    Εκρηξη σημειώθηκε αργά χθες σε ορυχείο της περιοχής Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 εργάτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, αγνοείται η τύχη 10 εργατών, ενώ δυο νοσηλεύονται.

    Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ οι εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες σε βάθος 900 μέτρων.

    [08] Παραγράφηκε η δωροδοκία σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τον ανακριτή

    Παραγεγραμμένο είναι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, υπογραμμίζει ο ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη διαφωνία -όπως λέγεται στη νομική ορολογία -προς τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Νικόλαο Μαύρο.

    Αντίθετα, ο κ. Λαμπρόπουλος ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αποδίδεται στον πρώην υπουργό, επισημαίνει ότι αρμόδια για την εκδίκαση του επίμαχου αδικήματος είναι τα τακτικά δικαστήρια.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση τής απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.

    Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρόπουλος αφού μελέτησε τη δικογραφία, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή, διαπίστωσε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει από τη διάπραξη του αδικήματος δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής. Κατά συνέπεια, το αδίκημα αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είναι ήδη παραγεγραμμένο.

    Ακόμη, στην 30σέλιδη διαφωνία του ο κ. Λαμπρόπουλος επισημαίνει ότι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου δεν είναι αρμόδιο το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια.

    Επί της διαφωνίας αυτής του κ. Λαμπρόπουλου, ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κ. Μαύρος θα υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά με βούλευμα.

    Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

    [09] Η Millennium Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσής της στην Ελλάδα

    Την επιλογή συγχώνευσης της θυγατρικής της τράπεζας Millennium στην Ελλάδα με άλλη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην χώρα μας, εξετάζει η διοίκηση της Banco Comercial Portugues με στόχο τη μείωση του κινδύνου από την έκθεσή της στη Ελλάδα.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, το παραπάνω έκανε γνωστό ο CEO της πορτογαλικής τράπεζας Carlos Santos Ferreira κατά τη διάρκεια παρουσίασης. Ο Ferreira πρόσθεσε επίσης πως η τράπεζα επαναξιολογεί τις δραστηριότητες της στην Πολωνία.

    Η Τράπεζα Millennium bank ξεκίνησε τη λειτουργία της το Σεπτέμβριο του 2000 (με την ονομασία NovaBank)

    Το 2010 ολοκληρώθηκε το πολύμηνο έργο της ενοποίησης όλων των δικτύων (Retail, Business, Private), κι έτσι η Millennium bank εξυπηρετεί σήμερα τους πελάτες της μέσω ενός ενιαίου δίκτυο καταστημάτων, που αριθμεί 155 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στη λιανική τραπεζική. Κάποια εξ αυτών παρέχουν επιπρόσθετα εξειδικευμένες υπηρεσίες σε επιχειρηματικούς πελάτες.

    [10] Αιματηρές συγκρούσεις αγροτών με την αστυνομία στην Αργεντινή

    Τουλάχιστον δυο νέοι και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης απομάκρυνσης από μια αγροτική περιοχή, 700 οικογενειών, στη βόρεια Αργεντινή, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία.

    Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην αγροτική περιοχή Libertador General San Martin, 1.600 χλμ βορείως του Μπουένος Αϊρες, όταν η αστυνομία, με δικαστική εντολή, επιχείρησε να απομακρύνει τις οικογένειες αυτές που είχαν καταπατήσει γη η οποία ανήκει σε μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα παραγωγής ζάχαρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2011 - 6:29:46 UTC