Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Εκκληση Ομπάμα για το χρέος
  • [02] Υποβάθμιση της Κύπρου από την Standard and Poor's
  • [03] Χάλκινο στο Παγκόσμιο νεανίδων πάλης η Πρεβολαράκη
  • [04] Μειωμένα πρόστιμα προβλέπει το ν/σ για τα αυθαίρετα
  • [05] Για τις αποκρατικοποιήσεις συζήτησαν Βενιζέλος - τρόικα

  • [01] 'Εκκληση Ομπάμα για το χρέος

    Συμβιβασμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για να βρεθεί λύση στο θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού του Δημοσίου, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ "δεν επιλύει το πρόβλημα".

    "Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς. Παρά το αδιέξοδο, θα εξευρεθεί μια λύση", ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    "Αυτό που είναι τώρα σαφές είναι πως, η όποια λύση ώστε να αποτραπεί η στάση πληρωμών του δημοσίου, θα πρέπει να είναι διακομματική", τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

    Επισήμανε συγχρόνως ότι "οι θέσεις των δύο κομμάτων δεν είναι τόσο απομακρυσμένες" την ώρα που "δεν απομένει πλέον χρόνος".

    Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες "να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στους εκπροσώπους τους στην Ουάσινγκτον, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο λύση".

    Αναλυτές τονίζουν ότι αν τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου δεν έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο μια λύση στα ζητήματα μείωσης του ελλείμματος-ανόδου του χρέους του δημοσίου, τότε από την επομένη κιόλας ημέρα η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσει τους λήγοντες λογαριασμούς της και δεν θα μπορεί να δανειστεί στις αγορές με λογικά επιτόκια.

    Επίσης, υφίστανται στην περίπτωση αυτή κίνδυνοι για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητάς των ΗΠΑ, αλλά και για αισθητή διολίσθηση του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές.

    [02] Υποβάθμιση της Κύπρου από την Standard and Poor's

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, λόγω των ανησυχιών για την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ακολουθώντας το παράδειγμα του οίκου Moody's που έκανε το ίδιο την Τετάρτη.

    Ο Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα σε "ΒΒΒ+" από "Α-" που ήταν προηγουμένως, και τη συνόδευσε με μια αρνητική προοπτική, λόγω των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων στην οικονομία από την πρόσφατη καταστροφή του κύριου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου και την κυβερνητική κρίση που ακολούθησε.

    [03] Χάλκινο στο Παγκόσμιο νεανίδων πάλης η Πρεβολαράκη

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη στην κατηγορία των 55κ. του Παγκοσμιου νεανίδων παλης, το οποίο διεξάγεται στο Βουκουρέστι. Η Πρεβολαράκη νίκησε στον β` προκριματικό γύρο με 2-0 (1-0, 3-0) την Άννα-Μαρία Ολτεάν (Ρουμανία), ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε 2-0 (5-1, 1-0) από την Κανάκο Μουράτα (Ιαπωνία).

    Στον β` γύρο των ρεπεσάζ, επέστρεψε στις νίκες με 2-0 (2-0, 2-0) επί της Γαλλίδας Τατιάνα Ντεμπιέν, ενώ στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας» επικράτησε 2-0 (6-0, 2-0) της Τουρκάλας Χαφιζέ Σαχίν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες ανέβηκε στο βάθρο και στο Παγκόσμιο.

    [04] Μειωμένα πρόστιμα προβλέπει το ν/σ για τα αυθαίρετα

    Αυστηρά, αλλά πολύ μικρότερα σε σχέση με εκείνα, που είχαν επιβληθεί από το 2003 και μετά, είναι τα πρόστιμα, που προβλέπονται για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, στο σχέδιο νόμου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ», που εσχάτως κατατέθηκε στη Βουλή.

    Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο, τα πρόστιμα ήταν ενιαία για όλη την Ελλάδα και υπολογίζονταν με τον πολλαπλασιασμό της τιμής ζώνης (ΤΖ) επί την επιφάνεια (Ε) του αυθαιρέτου για την ανέγερση (είτε ήταν παντελώς αυθαίρετο, είτε ήταν καθ' υπέρβαση της οικοδομικής άδειας). Επιπλέον, υπήρχε πρόστιμο 50% αυτού του ποσού για τη διατήρηση του αυθαίρετου για κάθε έτος, και μάλιστα προσαυξανόμενο κατά 2%, και διπλασιασμός προστίμου για ευαίσθητες περιοχές (δάση, παραλίες, ρέματα κλπ.).

    Ωστόσο, τα νέα πρόστιμα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα, και αρκετά αυστηρά, λαμβάνουν, όμως, υπόψη και τη σημερινή οικονομική συγκυρία. Σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με τα πρόστιμα των ημιυπαίθριων είναι γενικά 20%-30% υψηλότερα στις περισσότερες περιπτώσεις, με εξαίρεση τα αυθαίρετα, που είναι μοναδική κατοικία και τα αυθαίρετα, που στεγάζουν παραγωγικές δραστηριότητες, όπου εκεί υπάρχουν μειώσεις.

    Επιπλέον, για πρώτη φορά λαμβάνονται υπόψη σειρά από παράγοντες, όπως το είδος της επιβάρυνσης, που προκαλεί το αυθαίρετο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον και στα γειτονικά του κτίσματα, σε μία προσπάθεια αξιολόγησης της επίπτωσης και του ύψους του προστίμου.

    Όπως έγινε γνωστό, ο τρόπος υπολογισμού των προστίμων θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τη συνδρομή Ομάδας Εργασίας ειδικών, που θα εξειδικεύσει τις προτάσεις.

    Ως ενδεικτικά, ωστόσο, της διαφορετικότητας στις τιμές των τωρινών προστίμων για τα αυθαίρετα, από τις προηγούμενες, αναφέρονται παραδείγματα, που συμπεριλαμβάνουν κατοικίες σε Διόνυσο, Αυλώνα, Μύκονο και Νέο Ψυχικό.

    [05] Για τις αποκρατικοποιήσεις συζήτησαν Βενιζέλος - τρόικα

    Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν η κάλυψη των αποκλίσεων στον τρέχοντα προϋπολογισμό και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι αποκρατικοποιήσεις.

    Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα έρθουν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συντάξουν τον Σεπτέμβριο την τελική αναφορά, που θα αποσταλεί σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

    Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, θα αποδεσμευθεί τον ίδιο μήνα η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι η 6η δόση θα αποτελέσει ταυτόχρονα την 1η δόση του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2011 - 18:29:40 UTC