Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα
  • [02] Γ. Παπανδρέου: "Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα"
  • [03] Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο
  • [04] Έληξε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί στο αεροδρόμιο Μακεδονία

  • [01] Πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα

    Σε συναγερμό τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία της Κέρκυρας στη μία μετά το μεσημέρι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε με τέσσερα διαφορετικά μέτωπα ανάμεσα σε τέσσερα χωριά στην κεντρική Κέρκυρα και συγκεκριμένα στα χωριά Σκριπερό, Αλιματάδες, Δουκάδες και Τρουμπέτα.

    Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς, η οποία καίει ελαιώνες, και χορτολιβαδικές εκτάσεις και βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμούς.

    Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί έντασης 7 μποφόρ.

    [02] Γ. Παπανδρέου: "Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα"

    Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες.

    Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα, καθιστώντας την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα .

    Απαντώντας στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας ο Πρωθυπουργός τονίζει πως " το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή".

    Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ , ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως "στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση" λέγοντας χαρακτηριστικά πως " κάποτε , ύστερα από καμια δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα." .

    Τέλος, ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία τόνισε πως θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της, γιατί όπως αναφέρει, "έχουμε μεγάλες δυνατότητες. " Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα" τονίζει χαρακτηριστικά.

    [03] Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο

    Για την πλήρη κατάσβεση της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο νομό Ρεθύμνου, συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και από αέρος.

    Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται υπό πλήρη ύφεση μετά και από τη χθεσινοβραδυνή δύσκολη μάχη με τις φλόγες, πυροσβεστών εθελοντών και κατοίκων της περιοχής, ενώ κανένα χωριό δεν απειλείται γεγονός στο οποίο συνετέλεσε η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου τον πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης.

    Η τεράστια φωτιά που καίει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση το μεγάλο μέρος του νέου Καλλικρατικού δήμου του Αγίου Βασιλείου. Μέχρι αυτή την ώρα έχει αφήσει πίσω της χιλιάδες στρέμματα αγροτικής, θαμνώδους, ελαιώνων και χορτολιβαδικής γης ολοκληρωτικά καμένη.

    Από νωρίς το πρωί τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και το αεροσκάφος τύπου Κάναντερ ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού στη φλεγόμενη νότια πλευρά του Ρεθύμνου, με στόχο να σβήσουν τις φλόγες που συνεχίζουν να καίουν αλλά και να μην αναζωπυρωθούν τα μέτωπα που έχουν σβήσει. Π

    λατανές, Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση, Ορνέ, Σαχτούρια, Λαγκάδια, Χριστός, Μέλαμπες, Ακούμια, είναι κυρίως τα χωριά που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τεράστιας πύρινης λαίλαπας, αλλά που ευτυχώς, δεν κάηκαν σπίτια και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν η φωτιά να οφείλεται σε εμπρησμό.

    [04] Έληξε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί στο αεροδρόμιο Μακεδονία

    Αποχώρησαν οι περίπου 500 οδηγοί ταξί, που είχαν συγκεντρωθεί από τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    Οι αυτοκινητιστές παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων των αεροπορικών εταιριών, ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό.

    Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία.

    Οι ιδιοκτήτες των ταξί Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσουν εκ νέου το απόγευμα για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους για την αυριανή ημέρα, ωστόσο σύμφωνα με το γραμματέα του Σωματείου τους Κλήμη Λεοντιάδη αναμένεται να είναι σχετικά ήπιες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 July 2011 - 12:29:40 UTC