Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για την κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα
  • [02] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία
  • [03] Ανησυχία στις ΗΠΑ από τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες
  • [04] Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Φερέιρα και παίκτες
  • [05] Ιδρύεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ
  • [06] Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων έδωσε το υπουργείο Υγείας
  • [07] Ο πρόεδρος Ασαντ "στερείται νομιμοποίησης", τόνισε η ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον

  • [01] Νομοσχέδιο για την κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

    Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.

    Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ανάπτυξη και στη χώρα μας εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικής δράσης σε δραστηριότητες κοινωνικού σκοπού για την προαγωγή της τοπικής ανάπτυξης, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας στρωμάτων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Από τις νέες αυτές μορφές επιχειρήσεων αναμένεται να δημιουργηθούν 60.000 βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας την τριετία 2012 - 2014. Το κόστος του προγράμματος το οποίο θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, είναι ύψους 60 εκ. ευρώ με δυνατότητα αύξησης του ποσού σε 100 εκ. ευρώ

    Με την αξιοποίηση της εμπειρίας των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στοχεύει στην αξιοποίηση του νέου θεσμού για ενίσχυση της απασχόλησης και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο.

    Με τη δημιουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων, δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε περιοχές έντονης οικονομικής κρίσης

    Αντικείμενο των επιχειρήσεων αυτών, είναι η παροχή σύγχρονων, ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (περιβάλλον, πολιτισμός, παραδοσιακά προϊόντα, τοπική ανάπτυξη, φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία κλπ).

    Η Κοινωνική Οικονομία στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύει σήμερα, περίπου το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απασχολεί περίπου 11 εκατ. εργαζομένους. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και το 6,7% της μισθωτής απασχόλησης.

    Με το νόμο παρέχονται κίνητρα για τη σύσταση και τη λειτουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων και πέρα από την αξιοποίηση Κοινοτικών Πόρων, δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης του η αξιοποίηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και της πρόσβασης σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης, και παρέχονται φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις καθώς και διατήρηση των επιδομάτων των ανέργων και εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    [02] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

    Τέσσερεις ακόμη διαδηλωτές σκότωσαν λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία.

    Τα νέα αιματηρά επεισόδια, σημειώθηκαν κοντά στη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών εναντίον διαδηλωτών που ζητούν την απομάκρυνση του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

    Μέλος της συριακής Συντονιστικής Επιτροπής Επαναστατών, δήλωσε ότι οι τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην πόλη Νάουα, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις από τις συριακές δυνάμεις, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό τουλάχιστον δέκα ακόμη ατόμων, ενώ ο τέταρτος διαδηλωτής που σκοτώθηκε χθες, συμμετείχε σε διαδηλώσεις σε προάστιο της πρωτεύουσας της χώρας.

    Οι αιματοχυσίες εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινό σκηνικό. Ακόμη και το γεγονός ότι πρόκειται για την περίοδο της σημαντικότερης θρησκευτικής γιορτής, το Ραμαζάνι, δεν αποτρέπει τις καταδικαζόμενες από τη διεθνή σκηνή δυνάμεις ασφαλείας του Αλ-Άσαντ, από την κατάχρηση εξουσίας.

    [03] Ανησυχία στις ΗΠΑ από τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

    Ο υπουργός Αμυνας των Ην. Πολιτειών Λέον Πανέτα εξέφρασε την «ιδιαίτερη ανησυχία του» ενόψει των περικοπών κονδυλίων αμυντικών δαπανών στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

    Ο αξιωματούχος αναφερόταν στις δηλώσεις του στο κονδύλι των 350 δισ.δολαρίων δαπανών στον τομέα της άμυνας, που συμφωνήθηκε στην Ουάσινγκτον να περικοπεί απο τις δαπάνες του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού μέσα στην ερχόμενη 10ετία.

    Εχει ήδη προβλεφθεί στην ίδια συμφωνία ότι, αν δεν διαπιστώνεται στην πορεία του χρόνου διακομματική συναίνεση σχετικά με τις περικοπές αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, τότε «αυτομάτως» οι περικοπές μπορεί τελικά στο τέλος της 10ετίας να φθάσουν ακόμα και τα 950 δισ.δολάρια.

    «Αυτή η «αυτόματη» ρύθμιση κατ΄εμέ είναι παντελώς απαράδεκτη», υπογράμμισε ο κ. Πανέτα.

    [04] Παναθηναϊκός: Στήριξη σε Φερέιρα και παίκτες

    Την απόλυτη στήριξη της διοίκησης έχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο αποκλεισμός από την Οντένσε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου, παρ΄ όλα αυτά στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου τα μέλη αποφάσισαν να παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές.

    Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, μετά τη συνεδρίαση και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου δ.σ. της ΠΑΕ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, υποστηρίζοντας: \" Εξελέγησαν διοικούσα επιτροπή και εξελεγκτική επιτροπή. Θα ήθελα να καλωσορίσω όλα τα νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και να ευχαριστήσω και τα παλιά και τα νέα για τη στήριξη και τη συνεργασία. Το δ.σ. είναι εδώ για να στηρίξει τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας στις προσπάθειες που κάνουν. Και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ότι ικανότητες και δυνατότητες έχει ο καθένας μας, για να επιτευχθούν οι στόχοι του Παναθηναϊκού\", τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από την Οντένσε: \"Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει στεναχωρηθεί ο κόσμος. Κι εμείς πικραθήκαμε και στεναχωρηθήκαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Θα στηρίξουμε την ομάδα για να ανακάμψει και να πετύχει όλους τους στόχους της. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στον κόσμο. Η ομάδα έχει διοίκηση που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων\".

    [05] Ιδρύεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ

    Με στόχο την υποστήριξη του αγρότη, ευνοούνται σε ένα φορέα η εφαρμοσμένη έρευνα, η εκπαίδευση και η πιστοποίηση της ελληνικής γεωργίας. Με βάση το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κ. Σκανδαλίδης, ιδρύεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός- ΔΗΜΗΤΡΑ, στον οποίο εντάσσονται το ΕΘΙΑΓΕ, ο ΟΓΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο ΟΠΕΓΕΠ και ο ΕΛΟΓΑΚ.

    Στο νέο Οργανισμό θα ενταχθούν 11 ερευνητικά Ινστιτούτα και 5 γεωργικά λύκεια, συνδεδεμένα με την περιφερειακή δομή της χώρας.

    Ο νέος φορέας θα ετοιμάζει ένα τριετές στρατηγικό σχέδιο εφαρμογής της αγροτικής πολιτικής.

    Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ακόμη ότι κατοχυρώνονται θεσμικά (νομοθετικά) ως περιουσία της χώρας, οι σπόροι, οι φυλές των ζώων και το ελληνικό γενετικό υλικό.

    [06] Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων έδωσε το υπουργείο Υγείας

    Διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων, που περιέχει 1.230 μειώσεις τιμών και 1.630 αυξήσεις, δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας.

    Οι νέες τιμές ισχύουν απόσήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου.

    Όπως αναφέρεται, στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ, ενώ στις λιανικές έχει συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ 6,5%, που αναλογεί.

    Στις περιοχές, όπου ισχύουν μειωμένες τιμές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

    Το νέο δελτίο τιμών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

    [07] Ο πρόεδρος Ασαντ "στερείται νομιμοποίησης", τόνισε η ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον

    Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, με δηλώσεις της τόνισε ότι, η συριακή κυβέρνηση \"φέρει ευθύνη\" για τους θανάτους περίπου δύο χιλιάδων αμάχων, κατά τους τελευταίους λίγους μήνες.

    Αναφερόμενη στον ίδιο τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, η κα Κλίντον επανέλαβε, γι άλλη μια φορά εσχάτως ότι, \"για την αμερικανική κυβέρνηση ο σημερινός πρόεδρος της Συρίας στερείται νομιμοποίησης\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 August 2011 - 6:29:47 UTC