Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή επίθεση σε φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία
  • [02] Στο Άργος το βυζαντινό Μουσείο της Πελοποννήσου
  • [03] Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος
  • [04] Σε πτωτική πορεία ο κλάδος ετοίμου ενδύματος

  • [01] Αιματηρή επίθεση σε φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία

    Ένοπλοι άνδρες λεηλάτησαν τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο Μογκαντίσου, όπου έχουν καταφύγει θύματα του λιμού από τη Σομαλία, ενώ στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και μία επίσημη πηγή.

    Η επίθεση σημειώθηκε σε έναν καταυλισμό της συνοικίας Μπαντμπάντο, στον οποίο μένουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της ξηρασίας και του λιμού.

    Οι δράστες, η ταυτότητα των οποίων δεν είναι γνωστή -- σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς πρόκειται για κυβερνητικούς στρατιώτες --, εισέβαλαν στον καταυλισμό την ώρα που οι άνθρωποι περίμεναν να τους διανεμηθούν τρόφιμα από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (PAM).

    \"Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν\", δήλωσε από τη μεριά του ο Άντεν Κούσοου, που είναι και ο ίδιος πρόσφυγας στον καταυλισμό Μπαντμπάντο.

    \"Επτά από αυτούς σκοτώθηκαν στον καταυλισμό. Οι άλλοι τρεις εκτός του καταυλισμού τη ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι πρόσφυγες\", πρόσθεσε.

    Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Άλι Ίσα, υπάλληλος μίας σομαλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνεργάζεται με το PAM, ο οποίος επεσήμανε λεηλατήθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια.

    \"Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας λεηλατήθηκε και υπάρχουν θύματα. Πρόκειται για μία αυτοκινητοπομπή 10 οχημάτων τα οποία μετέφεραν 300 τόνους βοήθειας που επρόκειτο να διανεμηθεί από τον PAM\", δήλωσε ο Ίσα.

    Περίπου 100.000 Σομαλοί έχουν καταφύγει τους τελευταίους μήνες στο Μογκαντίσου εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, αλλά και ολόκληρό το Κέρας της Αφρικής.

    [02] Στο Άργος το βυζαντινό Μουσείο της Πελοποννήσου

    Σε περίπου ενάμιση χρόνο θα αρχίσει να λειτουργεί στο Άργος το πρώτο Βυζαντινό Μουσείο της Πελοποννήσου.

    Τα αντικείμενα που θα εκτεθούν στο νέο μουσείο ανήκουν κυρίως στους μεσαιωνικούς χρόνους και θα προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες, που διεξήχθησαν στην πόλη του Άργους. Κομβική θέση στην έκθεση θα έχουν τα χαρακτηριστικά δείγματα ψηφιδωτών του παλαιοχριστιανικού Άργους και τα μοναδικά ευρήματα του Σπηλαίου της Ανδρίτσας.

    Το νέο Μουσείο θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τους υπόλοιπους χώρους του πολιτιστικού δικτύου της πόλης του Άργους -το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη νεοκλασική Δημοτική Αγορά- αποτελώντας ένα δυναμικό δίκτυο, που εντάσσεται στον προγραμματισμό του υπουργείου Πολιτισμού και της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

    Στόχος του νέου Μουσείου είναι η παρουσίαση της άγνωστης, έως σήμερα στο ευρύ κοινό, μεσαιωνικής Αργολίδας, σε συνδυασμό με την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της πόλης, μέσω περιοδικών εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων.

    Η μουσειολογική μελέτη που εκπονήθηκε από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπήρξε προϊόν σύμπραξης και συγχρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του δήμου Άργους, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Άργους και εκπονήθηκε από την αρχιτέκτονα-μηχανικό Αλκμήνη Πάκα, με συνεργάτη τον αρχιτέκτονα μηχανικό Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

    Οι εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων του έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα, στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ, το δε έργο αναμένεται να περατωθεί με τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης, που έχει προενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

    [03] Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

    Χωρίς ντέρμπι θα είναι η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκας για τη σεζόν 2011-12, αλλά με δύο άγνωστες ομάδας, την Α και την Β, με τις οποίες θα αγωνιστεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός την 1η και 2η αγωνιστική. Την 10η αγωνιστική το ντέρμπι των \"αιωνίων\" στο Καραϊσκάκη και την 4η το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και σε ΑΕΚ.

    Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα 2011/2012, μετά τη σημερινή κλήρωση:

    /PRE<

    Πανιώνιος-Εργοτέλης

    Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ.

    ΠΑΟΚ-Ξάνθη

    Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

    ΑΕΚ-Ομάδα Β

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

    Ολυμπιακός-Ομάδα Α

    ΟΦΗ-Ατρόμητος

    /PRE<

  • Προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης είναι το Σαββατοκύριακο 27/28 Αυγούστου.

  • * Οι ομάδες Α και Β θα οριστικοποιηθούν μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

    [04] Σε πτωτική πορεία ο κλάδος ετοίμου ενδύματος

    Η πτωτική πορεία του κλάδου ετοίμου ενδύματος συνεχίζεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, και για το 2011 καθώς το α? τρίμηνο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου συνέχισε την πτωτική του πορεία, υποχωρώντας κατά -28,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

    Αυτό αναφέρεται σε έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον κλάδο,και υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, καθώς ο κλάδος προσπαθούσε να προσαρμοστεί στις ανακατατάξεις και στις ισχυρές διεθνείς ανταγωνιστικές πιέσεις, ενέσκηψε η οικονομική κρίση που σε συνδυασμό με τη στενότητα στις πιστώσεις και τη συρρίκνωση της κατανάλωσης, επιδείνωσε το ήδη επιβαρημένο κλίμα που επικρατούσε στον κλάδο. Η εγχώρια παραγωγή ειδών ένδυσης κινήθηκε την περίοδο 2000-2010 πτωτικά, με το δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής (ΔΒΠ) του κλάδου να καταγράφει σωρευτική μείωση -68,4%. Την τριετία 2008-2010, η υποχώρηση της παραγωγής ήταν ιδιαίτερα έντονη, φτάνοντας στην κορύφωσή της κατά τη διάρκεια του 2010, όταν ο ΔΒΠ του κλάδου μειώθηκε κατά -28,5%.

    Υπογραμμίζεται από το ΙΟΒΕ ότι η επιβίωση των εταιριών του κλάδου θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του προϊόντος, τη διαφοροποίησή τους στις διεθνείς αγορές, αλλά και από το χρόνο απόκρισης στις απαιτήσεις των πελατών και την ευελιξία στο μέγεθος των παραγγελιών, ως αποτέλεσμα των γρήγορων εναλλαγών των τάσεων της μόδας και της δημιουργίας περισσότερων σεζόν από τις συνήθεις δύο (χειμώνας - καλοκαίρι).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 August 2011 - 14:29:46 UTC