Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ρομπάι για την κρίση
  • [02] Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο Κολοσσαίο
  • [03] Γαλλία και Γερμανία δεσμεύονται να εφαρμόσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα
  • [04] Νίκη της εθνικής μπάσκετ στο τουρνουά Κύπρου

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ρομπάι για την κρίση

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στη συνομιλία με τον κ. βαν Ρομπάι, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, πάντως, να ανησυχεί σε ότι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων για τη χώρα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή η παρέμβαση της ΕΚΤ και η λήψη νέων αποφάσεων για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία και Γερμανία δεσμεύονται να εφαρμόσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα

    [02] Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο Κολοσσαίο

    Το τηλεφώνημα μετάτο οποίο, σήμερα το απόγευμα, σήμανε συναγερμός στον αρχαιολογικό χώρο του Κολοσσαίου, στη Ρώμη, αποδείχθηκε, τελικά,φάρσα. Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, το πακέτο που εντοπίσθηκε στο ύψος του πρώτου ορόφου του μνημείου, εξουδετερώθηκε προληπτικά από τους πυροτεχνουργούς αλλά, όπως προέκυψε, δεν περιείχε εκρηκτική ύλη. Το ανώνυμο τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τις πέντε ώρα Ιταλίας (έξι ώρα Ελλάδος) και οι καραμπινιέροι και οι πυροσβέστες έσπευσαν στο αμφιθέατρο Φλάβιο (το πραγματικό όνομα του Κολοσσαίου) απομακρύνοντας τους τουρίστες και εμποδίζοντας την πρόσβαση στο διάσημο αμφιθέατρο. «Δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, ή για την πράξη ενός αλλόφρονα. Περιμένουμε να δούμε, πάντως, αν θα υπάρξουν τυχόν μηνύματακαι αναλήψεις ευθύνης», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο.

    [03] Γαλλία και Γερμανία δεσμεύονται να εφαρμόσουν τη συμφωνία για την Ελλάδα

    Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν σήμερα μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Εξάλλου οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν ότι επιθυμούν «να δουν ταχέως υλοποιούμενες τις αποφάσεις» στον οικονομικό τομέα, που ανακοίνωσαν προσφάτως η ιταλική κι η ισπανική κυβέρνηση.

    [04] Νίκη της εθνικής μπάσκετ στο τουρνουά Κύπρου

    Με την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών την παρουσία της στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Σήμερα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 83-80 της Ρωσίας με κορυφαίο τον Κώστα Καϊμακόγλου, που σημείωσε 13 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 14-19, 34-43, 57-60, 83-80
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2011 - 20:29:47 UTC