Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Θ. Πάγκαλου - Γ. Μιχελάκη
  • [02] Υπεύθυνη νομισματική πολιτική ζήτησε από ΗΠΑ και ΕΕ ο Κινέζος πρωθυπουργός
  • [03] Απόσυρση του μέτρου για αύξηση του ΦΠΑ ζητά ο Γ. Κασιμάτης
  • [04] "Συρρίκνωση" του νόμιμου εμπορίου από την αύξηση του ΦΠΑ βλέπουν οι έμποροι του Πειραιά
  • [05] Οριακά κέρδη για το γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [06] "Ελληνικής" προέλευσης το 87% του βιοντίζελ που θα καταναλωθεί φέτος
  • [07] Μήνυμα Μπιτζαξή για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ομάδων
  • [08] Μαρσελίνιο Ουέρτας, ο αντι-Ρούμπιο της Μπαρτσελόνα
  • [09] Χώρισαν οι δρόμοι Λάρισας και Στ. Ταυλαρίδη

  • [01] Κόντρα Θ. Πάγκαλου - Γ. Μιχελάκη

    Σφοδρή αντιπαράθεσημε τον εκπρόσωποΤύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

    Στην παρουσίαση του απολογισμού σε σχέση με τα αποτελέσματα εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για το Κέντρο της πόλεως των Αθηνών, ο Θόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της Κυβέρνησης, αλλά και με τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια», σημείωσεο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Και πρόσθεσε: «Μεταξύ των «επτά νάνων» της ηγεσίας της ΝΔ, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Άνοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του «αιώνιου γκρινιάρη». Είναι, μαζί με τον αρχηγό του, οι «ιεραπόστολοι» της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του Έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία».

    Απάντηση Γ. Μιχελάκη

    «Ενώ ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς «ημετέρων» την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει» σχολίασε ο εκπρόσωποςΤύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Τόνισε δε αναφερόμενος στον Θ. Πάγκαλο ότι "μιλά για συνεχή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η έξαρση της εγκληματικότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κυβερνητικές παραλείψεις έκαναν απειλητικό τον ιό του Νείλου. Μιλά για παρεμβάσεις στην απασχόληση όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% και σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Μιλά για μια Αθήνα πόλη του Πολιτισμού και του Τουρισμού, όταν ολόκληρες γειτονιές - ακόμη και ο χώρος έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - κατάντησαν αιχμάλωτες σε παράνομους μετανάστες, εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών. Μιλά για πολιτικές επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους, όταν ο νόμος, που ψήφισαν για την ιθαγένεια, έκανε την Ελλάδα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης".

    [02] Υπεύθυνη νομισματική πολιτική ζήτησε από ΗΠΑ και ΕΕ ο Κινέζος πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο κάλεσε να γίνουν συντονισμένες παρεμβάσεις από πολλές χώρες για να καθησυχαστούν οι ευμετάβλητες χρηματαγορές, εν μέσω των εκπεφρασμένων φόβων πως η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς νέα ύφεση.

    Σε δηλώσεις του μετά την τακτική συνεδρίαση του κινεζικού υπουργικού συμβουλίου ο Ουέν υπαινισσόμενος τις κρίσεις του χρέους στις ΗΠΑ και στην ΕΕ κάλεσε τις "αρμόδιες" κυβερνήσεις να εφαρμόσουν υπεύθυνη νομισματική πολιτική και να καθυποτάξουν τα ελλείμματα.

    Οι δηλώσεις του σηματοδοτούν την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Πεκίνου για την αναταραχή στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες ημέρες μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ και την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Σε μια ένδειξη ότι η Κίνα μπορεί να υιοθετήσει λιγότερο απόλυτες θέσεις όσον αφορά την οικονομική της πολιτική, ο Ουέν χαμήλωσε τους τόνους όσον αφορά το πρόβλημα του πληθωρισμού, παραλείποντας τη συνήθη επωδό περί του ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Πεκίνο. Αντ? αυτού, ο Ουέν είπε πως η οικονομική πολιτική της Κίνας έχει φέρει θετικά αποτελέσματα αλλά πρέπει να εξισορροπηθούν οι κίνδυνοι για τις τιμές καθώς και για την ανάπτυξη.

    [03] Απόσυρση του μέτρου για αύξηση του ΦΠΑ ζητά ο Γ. Κασιμάτης

    Να αποσύρει το μέτρο της αύξησης των συντελεστών του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας το υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Κασιμάτης, διότι το μέτρο, όπως εκτιμά, θα επιφέρει σειρά ανατιμήσεων και επιβαρύνσεων, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, ενώ \'\'δεν βοηθά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και δεν συντελεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής\'\'.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Κασιμάτης, το μέτρο συμβάλλει στη δημιουργία νέων πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά με τελικό θύμα τον καταναλωτή.

    Επίσης, τόνισε ότι θα να σταματήσει το υπουργείο Οικονομικών να καταφεύγει στην εύκολη λύση της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ για να μειώσει, όπως πιστεύει, το άνοιγμα της μαύρης τρύπας των δημοσίων εσόδων ενώ διευκολύνει όλους όσοι θέλουν να φοροδιαφεύγουν και δημιουργεί προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    \'\'Κάνω έκκληση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο να σκεφθεί ακόμα μία φορά τη χρησιμότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού και να το αποσύρει. Εάν θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να βοηθήσει την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να προχωρήσει άμεσα όχι στην αύξηση, αλλά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Αυτή είναι η μοναδική λύση\" είπε ο κ. Κασιμάτης.

    [04] "Συρρίκνωση" του νόμιμου εμπορίου από την αύξηση του ΦΠΑ βλέπουν οι έμποροι του Πειραιά

    ''Η ακολουθούμενη πολιτική μετάταξης αρκετών τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης, από το 13% στο 23% ΦΠΑ θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του νόμιμου εμπορίου που θα δώσει την θέση του στο παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο, που το κράτος δυσκολεύεται σημαντικά να πατάξει''.

    Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με την οποία διαμαρτύρεται διότι, όπως επισημάνει, σε ένα μικρό φορολογικά διάστημα, οι καταστηματάρχες, οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την τέταρτη αύξηση του ΦΠΑ, ''που ξεκάθαρα θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη κατανάλωση, το κόστος ζωής, την απασχόληση και τον τουρισμό''.

    Οι έμποροι του Πειραιά επαναλαμβάνουν τη θέση τους για ένα απλό, κατανοητό και ρεαλιστικό φορολογικό σύστημα που θα φέρνει έσοδα, και διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για την σωστή εφαρμογή της σχεδιαζόμενης μετάταξης πολλών ειδών σε άλλη κατηγορία, ''καθώς σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο είδος ανάλογα με το πώς διατίθεται, θα έχει διαφορά 10% στον αναλογούντα ΦΠΑ''.

    Οι έμποροι του Πειραιά θεωρούν ευνόητο πως θα υπάρξουν παρερμηνείες ''και το από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνικό δαιμόνιο θα μετατρέψει άμεσα το πολύπλοκο σε ασάφεια και φυσικά θα επιτρέψει την κατ' εκτίμηση κατάταξη σε κατηγορία ΦΠΑ, γεγονός που θα δημιουργεί αδικίες και αθέμιτο ανταγωνισμό''.

    [05] Οριακά κέρδη για το γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Ανάσχεση των έντονων πτωτικών τάσεων, που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στις έντεκα προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγραφεί μεγάλες απώλειες 22,39%, σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να κλείνει με μικρή άνοδο, επανερχόμενη στα επίπεδα των 1.000 μονάδων.

    Η ανοδική αντίδραση ευρωπαϊκών αγορών λόγω των προσδοκιών για ανακοίνωση νέων μέτρων από τη FED, βοήθησε το Χ.Α, αν και δεν κατόρθωσε να διατηρήσει στο κλείσιμο τα σημαντικά κέρδη που κατέγραφε προηγουμένως.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.000,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,19%.

    Η συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από την έντονη μεταβλητότητα με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να καταγράφει αρχικά πτώση έως και 4,68%, υποχωρώντας έως τις 951,52 μονάδες, στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά έως και τα επίπεδα των 1.014,08 μονάδων όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,59%, για να κλείσει τελικά με μικρή άνοδο.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 112,572 εκατ. ευρώ.

    [06] "Ελληνικής" προέλευσης το 87% του βιοντίζελ που θα καταναλωθεί φέτος

    Το 87% της ποσότητας βιοντίζελ που υπολογίζεται να καταναλωθεί φέτος αναμένεται να παρασκευαστεί από πρώτη ύλη προερχόμενη από τις ελληνικές ενεργειακές καλλιέργειες, αυξάνοντας σημαντικά την ελληνική προστιθέμενη αξία στο πετρέλαιο κίνησης.

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της προς κατανομή ετήσιας ποσότητας αυτούσιου βιοντίζελ για το έτος 201.

    Με την ΚΥΑ αυτή καθορίζονται οι ποσότητες αυτούσιου βιοντίζελ που θα διαθέσουν οι δικαιούχοι στην ελληνική αγορά, μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2012.

    [07] Μήνυμα Μπιτζαξή για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ομάδων

    Την ώρα που αρκετοί σύλλογοι της χώρας βρίσκονται σε διαδικασίες αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο Πάνος Μπιτζαξής έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους.

    Με γραπτή του δήλωση, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, τονίζει:

    «Στέλνω ένα απλό και σαφές μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Καμία μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου, αλλά και εν γένει καμία μεταβίβαση μετοχών σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ δεν ισχύει και δεν έχει έννομο αποτέλεσμα χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

    Η έγκριση της ΕΕΑ δεν είναι απλή διατύπωση. Θα προηγηθεί λεπτομερής και πλήρης έλεγχος για τη φερεγγυότητα, την προέλευση των χρημάτων και την οικονομική αυτάρκεια όσων αποκτούν μετοχές. Η πρακτική των αχυρανθρώπων, των χρημάτων με αδιευκρίνιστη ή και ύποπτη προέλευση και οι ομιχλώδεις και σκοτεινές διαδρομές της ανομίας, που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχουν πάντα απέναντί τους το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.

    Ιστορικές ομάδες της χώρας μας, οφείλουν να έχουν πάντα κατά νου ότι πρέπει να προσέχουν σε ποια χέρια θα πέσουν και να κάνουν όλους τους αναγκαίους προελέγχους πριν είναι αργά. Αν δεν το πράττουν έγκαιρα, η ιστορικότητα οποιασδήποτε ομάδας δεν θα αποτελέσει ούτε επιχείρημα, ούτε άλλοθι».

    [08] Μαρσελίνιο Ουέρτας, ο αντι-Ρούμπιο της Μπαρτσελόνα

    «Τίτλοι τέλους» στο σίριαλ της μεταγραφής του Μαρσελίνιο Ουέρτας (28, 1.90) από την Κάχα Λαμποράλ στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Καταλονίας ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου πόιντ γκαρντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κίνηση που απέφερε περίπου 2 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ομάδας της Βιτόρια. Μετά το «άλμα» του Ρίκι Ρούμπιο στο ΝΒΑ και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αλλά και τη φυγή του Γιάκα Λάκοβιτς από τη Βαρκελώνη, ο Ουέρτας αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη θέση «1» των «μπλαουγκράνα».

    Από τους κορυφαίους πλέι μέικερ της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια, είχε, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη φανέλα της Κάχα, μέσο όρο 10.3 πόντους με 44,2% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 5,5 ασίστ σε 20 αγώνες στη διοργάνωση. Σε ρόλο οργανωτή οδήγησε τη βασκική ομάδα στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος έναν χρόνο νωρίτερα, το 2010.

    Η Μπαρτσελόνα είναι ο τέταρτος «σταθμός» της καριέρας του στην ισπανική λίγκα, καθώς έχει αγωνιστεί επίσης σε Μπιλμπάο, Μπανταλόνα και φυσικά την Κάχα Λαμποράλ. Στην Ευρώπη φόρεσε επίσης τη φανέλα της ιταλικής Φορτιτούντο Μπολόνια, ενώ στη Βραζιλία έπαιξε στους Πινιέιρος και Παουλιστάνο.

    [09] Χώρισαν οι δρόμοι Λάρισας και Στ. Ταυλαρίδη

    Μόνο ένα χρόνο κράτησε η συνεργασία του Στάθη Ταυλαρίδη με τη Λάρισα.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν πρόωρα το συμβόλαιο που τους ένωνε και είχε διάρκεια έως το 2013.

    «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Στάθη Ταυλαρίδη, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 August 2011 - 16:29:43 UTC