Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγριο έγκλημα με θύμα τη σύζυγο του διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς, στο Ηράκλειο
  • [02] Υπουργική σύσκεψη για την κρίση χρέους συγκάλεσε ο Ν. Σαρκοζί
  • [03] H αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία Σικυώνα
  • [04] Προσωρινή απαγόρευση στην πώληση στην Ε.Ε. της ταμπλέτας Galaxy

  • [01] Άγριο έγκλημα με θύμα τη σύζυγο του διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς, στο Ηράκλειο

    Άγρια δολοφονία με θύμα τη σύζυγο του διοικητή των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Μεσαράς και σοβαρά τραυματισμένο τον ίδιο και μια ακόμη γυναίκα έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο για ασήμαντη αφορμή. Δράστης ένα 43χρονος ο οποίος και συνελήφθη.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης 53 ετών και η σύζυγός του πήγαν στην πολυκατοικία της οδού Χρυσοστόμου μετά από παράκληση μιας 35χρονης που νοίκιαζε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο διαμερίσματος ώστε να σταματήσει να την παρενοχλεί.

    Μόλις χτύπησαν την πόρτα του και πριν προλάβουν να του αναφέρουν τον λόγο της εκεί παρουσία τους, ο 43χρονος σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τους επιτέθηκε χτυπώντας με αυτό την 48χρονη γυναίκα στην καρδιά με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

    Ο σύζυγός της στην προσπάθεια να τον αφοπλίσει πάλεψε μαζί του αλλά ο δράστης τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και τα χέρια. Ακολούθως ο δράστης χτύπησε και την κοπέλα που είχε ζητήσει την βοήθεια του ζευγαριού, στα χέρια και το στήθος.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Βαρύτερα τραυματισμένος είναι ο διοικητής του ΤΑΕ, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα το συκώτι, και τα άνω άκρα.

    Ο 43χρονος λίγο μετά το μακελειό συνελήφθη από αστυνομικούς χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.

    [02] Υπουργική σύσκεψη για την κρίση χρέους συγκάλεσε ο Ν. Σαρκοζί

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επίσπευσε την επιστροφή του από τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και θα προεδρεύσει σύσκεψης σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία.

    Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

    Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ότι το Παρίσι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ως προς την ανάταξη των δημοσιονομικών του, έπειτα από την πτώση των χρηματιστηρίων και το σοκ που προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από οίκο αξιολόγησης.

    Η Γαλλία περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που αναφέρεται ότι είναι πιθανόν να χάσουν το καθεστώς "AAA" στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

    [03] H αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία Σικυώνα

    Τρίκαλα, Ελλάδα 10/08/2011 09:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Ζώη)

    ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Τι έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα στην αρχαία Σικυώνα

    Μια σειρά από βασικά ερωτήματα για τη δομή οργάνωσης της αρχαίας Σικυώνας αλλά και τις σχέσεις της με τους γείτονές της απαντήθηκαν κατά την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα στο πλάτωμα της Σικυώνος, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή και διευθυντή του ερευνητικού προγράμματος στην περιοχή, Γιάννη Λώλου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο του Υork (Γιορκ) και τη ΛΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ).

    Η Σικυώνα

    Σύμφωνα με τον κ. Λώλο, η αρχαία Σικυώνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις σημαντικές πόλεις του αρχαίου κόσμου χάρη στην πλούσια ιστορική και καλλιτεχνική της παράδοση. Εδαφικά καταλάμβανε μεγάλο μέρος της σημερινής δυτικής Κορινθίας και συνόρευε με την Κόρινθο και τις Κλεωνές προς ανατολάς, τον Φλιούντα και τη Στύμφαλο προς νότο, και την Αχαΐα προς δυσμάς. Από τον ύστερο 7ο έως τον ύστερο 6ο αι.π.Χ. και υπό το τυραννικό γένος των Ορθαγοριδών, η Σικυώνα θα αναπτύξει έντονη στρατιωτική, πολιτική και πολιτιστική δράση, που θα κορυφωθεί κατά το πρώτο μισό του 6ου αι. υπό τον Κλεισθένη.

    Οι πρώτες ανασκαφές

    To θέατρο ήταν το επίκεντρο των πρώτων ανασκαφών στη Σικυώνα κατά τον ύστερο 19ο αιώνα από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1950 η ανασκαφική έρευνα υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Εταιρείας και την διεύθυνση καταρχάς του Α. Φιλαδελφέος και στη συνέχεια του Α. Ορλάνδου επικεντρώθηκε στο χώρο της αγοράς της αρχαίας πόλης.

    Στο σύνολό τους οι ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας αποκάλυψαν σημαντικά μνημεία του αστικού κέντρου της Σικυώνος, αλλά δεν αποσαφήνισαν ούτε τις χρονολογικές τους φάσεις ούτε το πώς εντάσσονταν στην αγορά.

    Μελλοντικοί στόχοι

    Προέχει η ανασκαφή ενός αρχαίου οικοδομικού τετραγώνου με τις όμορες οδούς του, εμβαδού περίπου 4 στρεμμάτων. Στόχος είναι το τετράγωνο αυτό να γειτνιάζει με τον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο (που συμπίπτει με την αρχαία αγορά), έτσι ώστε στο μέλλον να ενοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένας μεγάλος ενιαίος αρχαιολογικός χώρος που θα περιλαμβάνει την αγορά και ένα οικιστικό τετράγωνο.

    Δεύτερο σε προτεραιότητα είναι η ανασκαφή του ιερού. Το ιερό με τις στοές που το περιβάλλουν έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 4 στρεμμάτων.

    Είναι προφανές, διευκρινίζει ο κ. Λώλος, ότι το μέγεθος ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί πολυετή και συλλογική προσπάθεια και μπορεί να γίνει μόνο σε στάδια ανάλογα με το προσωπικό και τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους. Μέχρι σήμερα, όπως λέει, η χρηματοδότηση του προγράμματος ήταν ελάχιστη και κάλυπτε μόνο τα έξοδα διαμονής και διατροφής των συνεργατών που εργάζονταν και εργάζονται αμισθί.

    Η διενέργεια όμως μιας ανασκαφής προϋποθέτει την πρόσληψη έμμισθου εργατικού και εξειδικευμένου προσωπικού, και αυτό μεταφράζεται σε κόστος της τάξης των 50000 ευρώ ανά έτος.

    [04] Προσωρινή απαγόρευση στην πώληση στην Ε.Ε. της ταμπλέτας Galaxy

    Αθήνα, Ελλάδα 10/08/2011 11:03 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Τεχνολογία: Η Apple μπλόκαρε δικαστικά τη διάθεση στην Ευρώπη της ταμπλέτας Galaxy της Samsung

    «Πόντους» κέρδισε η αμερικανική Apple στη διαμάχη της με την κορεατική Samsung, καθώς ένα γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην της Ολλανδίας) του κορυφαίου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1 της δεύτερης.

    Η Apple κατηγορεί τη Samsung ότι η σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών Galaxy έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες πατέντες των προϊόντων iPad και iPhone της αμερικανικής εταιρίας.

    Τα Galaxy αποτελούν τον κύριο ανταγωνιστή στη διεθνή αγορά των συσκευών της Apple, γι? αυτό η δικαστική απόφαση έχει μεγάλη σημασία, καθώς θίγει τη «ναυαρχίδα» μεταξύ των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών της κορεατικής εταιρίας. Η απόφαση του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από ανάλογη απόφαση αυστραλιανού δικαστηρίου, που οδήγησε σε καθυστέρηση τη διάθεση του Galaxy στην αγορά της Αυστραλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2011 - 8:29:51 UTC