Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Γάλλοι εμπιστεύονται την Μέρκελ περισσότερο από τον Σαρκοζί
  • [02] Συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Κύπρου
  • [03] Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, τον Δεκαπενταύγουστο

  • [01] Οι Γάλλοι εμπιστεύονται την Μέρκελ περισσότερο από τον Σαρκοζί

    Οι Γάλλοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη Γερμανίδα καγκελλάριο Αγγελα Μέρκελ (46%) απ' ό,τι στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (33%) για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με νέαδημοσκόπηση.

    Με βάση τη δημοσκόπηση, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πρώτα τους πολίτες για "την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης".

    Δεύτερη στην εμπιστοσύνη των Γάλλων έρχεται η Αγγελα Μέρκελ (46%) και ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

    Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση δε βρίσκονται παρά στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη του λαού με ποσοστό 33% μπροστά από τις G8 και G20 (27%), τους οίκους αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).

    Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.

    [02] Συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Κύπρου

    Το Κυπριακό, ενεργειακά θέματα και η εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων απασχόλησαν τις συνομιλίες που είχαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και η νέα υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλή, που πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψή της στο εξωτερικό, υπό την ιδιότητα της υπουργού, στην Αθήνα.

    Ο κ. Λαμπρινίδης εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Κύπρο, με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή στη βάση Ευ. Φλωράκης και υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη προς τον κυπριακό λαό συνιστά θεμέλιο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

    Επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει μια συνολική, συμφωνημένη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και λαμβανομένης υπόψη της ιδιότητας της Κύπρου ως μέλους της ΕΕ.

    Ο κ. Λαμπρινίδης καταδίκασε τις "εμπρηστικές", όπως τις χαρακτήρισε, τουρκικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο ερευνών στην ΑΟΖ Κύπρου, προσθέτοντας ότι αποκαλύπτουν την ουσία του προβλήματος, που είναι η συνεχιζόμενη κατοχή τμήματος της Κύπρου και η άρνηση συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις υποχρεώσεις της Αγκυρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει στην υιοθέτηση της σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Εξάλλου, η Κύπρια υπουργός υπογράμμισε την αδελφική σχέση των δύο χωρών και κυβερνήσεων και εξέφρασε τη βαθειά ευγνωμοσύνη της για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην προσφατη τραγωδία που έπληξε το νησί.

    Απαντώντας σε ερώτηση, για την διάσταση μεταξύ των προτάσεων Χριστόφια στις διαπραγματεύσιες αφενός και των προτιμήσεων των Κυπρίων πολιτών, όπως αποτυπώνονται στα γκάλοπ, αλλά και των θέσεων των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων αφετέρου, η κα Κοζάκου - Μαρκουλή τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βασίζει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στην απαίτηση ενός κράτους με μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια, δηλαδή διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που περιγράφουν τα ψηφίσματα. Ο κ. Χριστόφιας είναι σε αυτά τα πλαίσια που υπέβαλε τις προτάσεις του, που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και διασφαλίζουν τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε η Κυπρία υπουργός Εξωτερικών, έχει εκλεγεί από τον κυπριακό λαό και εκφράζει τη βούληση του κυπριακού λαού.

    [03] Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, τον Δεκαπενταύγουστο

    Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, θα προσκυνήσουν τον Δεκαπενταύγουστο Πόντιοι και όχι μόνο, από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

    Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, θα τελεστεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    Στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά της Ημαθίας το ομώνυμο ίδρυμα οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με το αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

    Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει μουσική παράσταση-συναυλία με τίτλο «ψυχή και σώμα» με τους αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και της Κυριακής τον μέγα εσπερινό και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

    Στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου «Μελισσανίδειον Μέλαθρον», που είναι δωρεά των αδελφών Δημητρίου και Ιάκωβου Μελισσανίδη.

    Τον Δεκαπενταύγουστο την Παναγία Σουμελά, στην Ημαθία, θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2011 - 12:29:47 UTC