Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεθαδόνη σε εξαρτημένους χρήστες από 30 νοσοκομεία της Αττικής
  • [02] Μειωμένη κίνηση, αυξημένος κίνδυνος τον Αύγουστο στους δρόμους
  • [03] Αύξηση ανεργίας μετά το φθινόπωρο αναμένει ο Γ. Κουτρουμάνης
  • [04] Νέα αύξηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ
  • [05] Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπέγραψαν Καναδάς και Κολομβία
  • [06] Οι βορειότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες
  • [07] Ενδεχόμενο νέων αεροψεκασμών για τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [08] Απεργία κήρυξαν οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές

  • [01] Μεθαδόνη σε εξαρτημένους χρήστες από 30 νοσοκομεία της Αττικής

    Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (τουλάχιστον 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, σε κάθε νομό της χώρας θα επιλεγεί ένα νοσοκομείο το οποίο θα χορηγεί μεθαδόνη.

    «Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, ήδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα. Είπε μάλιστα, ότι μισοί από τους αναμένοντες είναι μετανάστες, «γεγονός το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν συνολικά στα προβλήματα, που συνεπάγεται η μετανάστευση».

    [02] Μειωμένη κίνηση, αυξημένος κίνδυνος τον Αύγουστο στους δρόμους

    Από τους χειρότερους μήνες, όσον αφορά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο λεκανοπέδιο, αναδεικνύεται ο Αύγουστος, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας Αττικής.

    Ο Αύγουστος του 2010 ήταν ο τρίτος μήνας σε αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, αριθμός που και το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση, παρότι η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης είναι μειωμένη κατά περίπου 50%.

    Τον Αύγουστο του 2010, σχεδόν κάθε μέρα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε εντός του λεκανοπεδίου. Είκοσι οχτώ θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είχαν απολογισμό 30 νεκρούς, με τον μέσο όρο των θανατηφόρων ατυχημάτων ολόκληρου του χρόνου να είναι 24,7%.

    «Αυτές ειδικά τις ημέρες, στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, εξαιτίας της μειωμένης κυκλοφορίας, οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Αυτοί οι δρόμοι όμως δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη και τη Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

    «Τα στοιχεία για το τρέχον έτος είναι ανατριχιαστικά», προσθέτει η κα Μυλωνά. «Από 1η Ιουνίου μέχρι 9 Αυγούστου είχαμε 265 νεκρούς πανελλαδικά. Από τον αριθμό αυτό 41 νεκροί αφορούν παράσυρση πεζών, εκ των οποίων 14 στην Αττική, 84 νεκροί από εκτροπή οχήματος, εκ των οποίων 14 στην Αττική, 91 νεκροί από σύγκρουση οχημάτων, εξαιτίας παραβίασης προτεραιότητας και κίνησης στο αντίθετο ρεύμα, εκ των οποίων 21 στην Αττική. Και σκεφτείτε ότι ως «νεκροί» υπολογίζονται εκείνοι που υποκύπτουν ακαριαία». Σημειώνει επίσης την αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών στα τροχαία ατυχήματα. «Τον φετινό Ιούνιο είχαμε 7 τουρίστες νεκρούς», λέει.

    [03] Αύξηση ανεργίας μετά το φθινόπωρο αναμένει ο Γ. Κουτρουμάνης

    Περαιτέρω αύξηση της ανεργίας μετά το φθινόπωρο, αναμένει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και γι? αυτό «έχουμε έγκαιρα κάνει έναν προγραμματισμό».

    Τόνισε ότι η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες, ενώ σημείωσε πως η απασχόληση αποτελεί βασική παράμετρο για την ανάπτυξη.

    Υπογράμμισε ότι πλέον υπάρχει επαναπροσανατολισμός για ανακατανομή πόρων «γιατί, αν διαθέσεις περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ασφαλώς, θα έχεις περισσότερες θέσεις εργασίας».

    [04] Νέα αύξηση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

    Αυξήθηκε ακόμα περισσότερο το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου, φθάνοντας στο υψηλότερό του επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008 λόγω της συνολικής μείωσης των εξαγωγών.

    Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα και διορθωμένα δεδομένα, το έλλειμμα έφθασε τα 53,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι των 50,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αναθεωρημένο μέγεθος) του προηγούμενου μήνα, αφού οι αμερικανικές εξαγωγές κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 2% το μήνα αυτό.

    [05] Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπέγραψαν Καναδάς και Κολομβία

    Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Κολομβίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Αυγούστου 2011, συνυπέγραψαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, στην διάρκεια επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Χάρπερ στην Κολομβία.

    Ο Καναδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση της καναδικής βοήθειας για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία.

    \"Η κυβέρνησή μας έχει εργασθεί σκληρά για το άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό για τις καναδικές επιχειρήσεις, κάτι που δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους Καναδούς,\" δήλωσε ο πρωθυπουργός Χάρπερ.

    Η προώθηση της \"απελευθέρωσης\" του εμπορίου και η επέκταση των εμπορικών δεσμών στη Νότιο Αμερική συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη για τον Καναδά και τους εμπορικούς του εταίρους.

    Η συμφωνία μεταξύ Καναδά και Κολομβίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις δύο χώρες, θα βοηθήσει καναδικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν την πρόσβασή τους σε μια αναδυόμενη αγορά 45,5 εκατομμυρίων ανθρώπων και σε μια οικονομία με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

    [06] Οι βορειότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες

    Σε μια σημαντική γεωστρατηγική θέση, από όπου ελέγχεται το πέρασμα από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αζοφική, Έλληνες άποικοι δημιούργησαν κατά την Αρχαιότητα σπουδαίους πολιτισμούς.

    Τα αρχαιολογικά κατάλοιπα των ελληνικών αποικιών στην χερσόνησο του Ταμάν επισκέφθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Η χερσόνησος του Ταμάν βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Κιμμέριου Βοσπόρου. Στα βόρεια ορίζεται από την Αζοφική θάλασσα, νότια από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ δυτικά από τα στενά του Κερτς.

    «Η χερσόνησος του Ταμάν στη βορειοανατολική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας μαζί με την Κριμαία στα βόρεια αποτέλεσαν τις βορειότερες ελληνικές εγκαταστάσεις με διάρκεια», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ιστορικός, Βλάσης Αγτζίδης.

    «Οι αποικίες αυτές αποτέλεσαν μάλιστα διόδο διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στις τότε βαρβαρικές περιοχές», προσθέτει.

    Το ελληνικό στοιχείο εμφανίζεται στη χερσόνησο του Ταμάν με τους μεγάλους αποικισμούς του 6ου αιώνα π.Χ. Ανάμεσα στους οικισμούς που ιδρύθηκαν στην περιοχή συμπεριλαμβάνονται η Φαναγορεία, η Ερμώνασσα, οι Κήποι και η Γοργιππία.

    Στα ελληνιστικά χρόνια ιδρύεται το εξαιρετικά σημαντικό βασίλειο του Κιμμέριου Βοσπόρου, «το απώτατο ελληνικό βασίλειο προς το βορρά», όπως επισημαίνει ο κ. Αγτζίδης.

    Η ελληνική παρουσία συνεχίζει να υφίσταται ως το 13ο αιώνα, οπότε εγκαθίστανται εκεί τουρκικά και μογγολικά φύλα. Έλληνες επανεμφανίζονται στην περιοχή στα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε συρρέουν στην περιοχή μετανάστες από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

    [07] Ενδεχόμενο νέων αεροψεκασμών για τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Σε εγρήγορση παραμένει το υπουργείο Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών.

    Όπως είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Δημόπουλος, «είχαμε εστιάσει την προσπάθειά μας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά η αύξηση καταγράφηκε στην Ανατολική Αττική» και επισήμανε ότι υπάρχουν οι σχετικές άδειες για επιπλέον αεροψεκασμούς αν χρειαστούν.

    Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ανθρώπους φτάνει σήμερα τα 22, από τα οποία 7 έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

    Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει κάποιος τη ζωή του στη χώρα μας εξαιτίας του ιού αυτού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καμπάνια ενημέρωσης με χιλιάδες έντυπα που μοιράστηκαν σε όλη τη χώρα, εκτίμησε ο Αντώνης Δημόπουλος.

    [08] Απεργία κήρυξαν οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές

    Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Α\' και τη Β\' κατηγορία της Ισπανίας θα προχωρήσουν σε απεργία για τις πρώτες δύο αγωνιστικές της σεζόν 2011-12, όπως ανακοίνωσε η Ένωσή τους (AFE).

    «Είμαστε ομόφωνοι και σταθεροί στην απόφασή μας να κάνουμε απεργία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρουμπιάλες, και πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει, έως ότου υπογραφεί μια νέα συμφωνία ανάμεσα στη λίγκα και τους παίκτες».

    Στο κέντρο της διαμάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται η απαίτηση της Ένωσης για ένα μεγαλύτερο ποσό για επείγουσες καταστάσεις, προκειμένου να δίνεται βοήθεια στους παίκτες που δεν πληρώνονται από τους συλλόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική διαχείριση.

    Η «αυλαία» της νέας σεζόν στην πριμέρα και την σεγκούντα ντιβιζιόν είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου.

    Η AFE είχε την υποστήριξη 100 και πλέον ποδοσφαιριστών από την Α΄ κατηγορία στο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι διεθνείς με την εθνική Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας και Κάρλες Πουγιόλ, ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες Ενώσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2011 - 14:29:47 UTC