Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Μια δικοινοτική ομοσπονδία για την Κύπρο
  • [02] Ο Ιταλός πρόεδρος πιέζει για την έγκριση του πακέτου λιτότητας το συντομότερο δυνατό
  • [03] Μη επισκέψιμο για ένα χρόνο το Άγαλμα της Ελευθερίας
  • [04] Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η ζωή στη Γη προήλθε από το διάστημα

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Μια δικοινοτική ομοσπονδία για την Κύπρο

    \"Η δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, μιας διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία\"είναι για το ΚΚΕ απαραίτητη για τηνεπίλυση του Κυπριακού. \"Καμία άλλη θέση δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τους ελληνοκύπριους ούτε τους τουρκοκύπριους, ούτε τους λαούς στην περιοχή\", δήλωσε ηγ.γ.τουκόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την υπουργό εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου -Μαρκουλλή.

    ΗΑλ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι \"με την πολιτική που εμείς προβάλλουμε στην Ελλάδα για το Αιγαίο, και για τη γενικότερη περιοχή στηρίζουμε τον κυπριακό αγώνα, την κυπριακή προσπάθεια καθώς μια πτυχή του ζητήματος, πέρα από τη στάση της ηγεσίας της Τουρκίας, σχετίζεται με τις γενικότερες αντιθέσεις και εξελίξεις στην περιοχή\".

    Επίσης διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι \"πάντα στο πλευρό και των ελληνοκύπριων και των τουρκοκύπριων, στη μία και μόνο λύση που χρειάζεται. Ομοσπονδία με μια ενιαία διεθνή προσωπικότητα και με μια προσπάθεια βεβαίως προσέγγισης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Άλλωστε στον ίδιο τόπο ζουν και τα συμφέροντά τους είναι απολύτως ενιαία\".

    [02] Ο Ιταλός πρόεδρος πιέζει για την έγκριση του πακέτου λιτότητας το συντομότερο δυνατό

    Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο στην υιοθέτηση ενός κατεπείγοντος πακέτου μέτρων λιτότητας και συζητά με την αντιπολίτευση για το ενδεχόμενο κάποια εκ των κομμάτων της να το υποστηρίξουν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην ιταλική προεδρία απόψε.

    Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να επιταχύνει την περιστολή των κρατικών δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εταίροι της Ιταλίας στην ΕΕ.

    [03] Μη επισκέψιμο για ένα χρόνο το Άγαλμα της Ελευθερίας

    Εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα χρόνο, και στο διάστημα αυτό το μνημείο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες.

    Οι εργασίες, οι οποίες προβλέπεται να κοστίσουν 27,25 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να ξεκινήσουν μία ημέρα μετά την 125η επέτειο των εγκαινίων του Αγάλματος της Ελευθερίας, που έγιναν στις 28 Οκτωβρίου 1886.

    Στο διάστημα της ανακαίνισης οι τουρίστες δεν θα μπορούν να επισκέπτονται το μνημείο και να ανεβαίνουν ως την κορυφή του, όμως η πρόσβαση στο Λίμπερτι Άιλαντ, όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα είναι ελεύθερη.

    Η πρόσβαση στο άγαλμα είχε απαγορευθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όμως πριν δύο χρόνια επετράπη ξανά σε μικρές ομάδες τουριστών.

    [04] Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η ζωή στη Γη προήλθε από το διάστημα

    Μια νέα επιστημονική ανάλυση μετεωριτών που έπεσαν στη Γη, αυξάνει τις ενδείξειςότι αυτοί τελικά αποτέλεσαν το ζωτικό «όχημα» μέσω του οποίου τα θεμελιώδη χημικά συστατικά για την ανάπτυξη της ζωής μεταφέρθηκαν στον πλανήτη μας, ενισχύοντας έτσι το σενάριο περί εξωγήινης προέλευσης της ζωής.

    Τα νέα στοιχεία ενισχύουν όσους υποστηρίζουν ήδη από τη δεκαετία του ΄60 ότι τουλάχιστον μερικοί από τους δομικούς βιοχημικούς λίθους της ζωής περιέχονταν στους μετεωρίτες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, κατά την πρώιμη φάση δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος.

    Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές, οι επιστήμονες ανέλυσαν εξονυχιστικά τη σύνθεση 12 πλούσιων σε οργανικά στοιχεία μετεωριτών και ανακάλυψαν ότι περιέχουν τρεις νουκλεϊνικές βάσεις (πουρίνη, 6.8-διαμινοπουρίνη και 2.6-διαμινοπουρίνη).

    Οι βάσεις αυτές, που, όπως αποδεικνύεται πλέον, είναι άφθονες σε ποσότητα στους μετεωρίτες, αλλά σπανίζουν στη Γη ή απουσιάζουν τελείως, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των αμινοξέων, των μεγάλων μορίων του DNA και του RNA, πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εκκίνηση της γήινης βιοχημείας.

    Οι επιστήμονες βεβαιώθηκαν ότι αυτές οι ζωτικής σημασίας νουκλεϊνικές βάσεις δεν υπήρχαν στο έδαφος και στον πάγο, στις περιοχές όπου έπεσαν οι μετεωρίτες, έτσι οι τελευταίοι αποκλείεται να «μολύνθηκαν» εκ των υστέρων από το περιβάλλον του πλανήτη μας.

    «Η ανακάλυψη συστατικών νουκλεϊνικών βάσεων που τυπικά δεν ανευρίσκονται στη βιοχημεία της Γης, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την εξωγήινη προέλευση (της ζωής). Αυτό μας δείχνει ότι οι μετεωρίτες ίσως έχουν υπάρξει μοριακά εργαλεία που παρείχαν τα ουσιώδη δομικά συστατικά για τη ζωή στη Γη», δήλωσε ο ερευνητής Τζιμ Κλιβς.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι μερικοί μετεωρίτες περιέχουν νουκλεϊνικές βάσεις, όμως μέχρι τώρα δεν ήταν βέβαιο αν αυτές προέρχονταν από «μόλυνση» κατά την πρόσκρουση στη Γη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 August 2011 - 18:29:43 UTC