Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντοπίσθηκε σκάφος με λαθρομετανάστες στην Παλαιόχωρα Χανίων
  • [02] "Ίχνος τύψης" δεν έδειξε ο δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία

  • [01] Εντοπίσθηκε σκάφος με λαθρομετανάστες στην Παλαιόχωρα Χανίων

    Σκάφος στο οποίο επέβαιναν 67 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 66 δηλώνουν Αιγύπτιοι και ένας Λίβυος, εντοπίσθηκε αργά το απόγευμα στην περιοχή Γιαλισκάρι της Παλαιόχωρας Χανίων από το λιμενικό .

    Το σκάφος, που δεν είχε προορισμό την Κρήτη αλλά πιθανότατα την Ιταλία, βρέθηκε στο σημείο καθώς έμπαζε νερά, ενώ αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε επιχείρηση του λιμενικού σώματος, για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο γήπεδο της περιοχής, όπου και θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

    Στο σημείο έχει φτάσει ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου με 2 γιατρούς, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

    Στους μετανάστες δόθηκε τροφή, νερό και κουβέρτες ενώ το περίπου 15 μέτρων σκάφος, που επέβαιναν, οδηγήθηκε με τη βοήθεια άλλου σκάφους στην Παλαιόχωρα.

    [02] "Ίχνος τύψης" δεν έδειξε ο δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία

    Ο δράστης του μακελειού της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία, ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, \"δεν έδειξε ίχνος τύψης\" κατά την οκτάωρη αναπαράσταση του μακελειού που οργανώθηκε από την αστυνομία χθες Σάββατο στο νησί Ουτόγια όπου 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    \"Δεν ήταν αδιάφορος αλλά δεν έδειξε την παραμικρή τύχη για τις πράξεις του\", δήλωσε στον Τύπο στο \'Οσλο ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι.

    Ο 32χρονος Μπέρινγκ Μπράιβικ ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του μακελειού στο νησί Ουτόγια, κοντά στο \'Οσλο, κατά το οποίο 69 άνθρωποι, κυρίως νέοι, βρήκαν τραγικό θάνατο στις 22 Ιουλίου, σχεδόν τρεις ώρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του \'Οσλο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι σε μια βομβιστική επίθεση που ο Μπέρινγκ Μπράιβικ είχε επίσης διαπράξει.

    Ο δράστης οδηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νησί, που βρίσκεται 40 χλμ. βορειοδυτικά του \'Οσλο, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αρχικά με αυτοκίνητο και μετά στο ίδιο πλοίο στο οποίο είχε επιβιβαστεί την ημέρα του μακελειού. Φορούσε χειροπέδες στο πλοίο και κρατείτο από ένα λουρί όσο ήταν στο νησί, διευκρίνισε η αστυνομία.

    Η εφημερίδα Verdens Gang δημοσίευσε φωτογραφίες που λήφθηκαν από μακριά και δείχνουν τον εξτρεμιστή να οδηγεί την αστυνομία στο νησί, αλυσοδεμένο και φρουρούμενο, ενώ φορούσε γύρω από τη μέση ένα λουρί αρκετών μέτρων του οποίου το άκρο κρατούσε ένας αστυνομικός που βρισκόταν πίσω του.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης έφθασε στο νησί γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας εκτελούσαν πτήσεις πάνω από την περιοχή.

    Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η αστυνομία μαγνητοσκόπησε την αναπαράσταση και την ανάκριση ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως αποδεικτικά στοιχεία. Ο Μπέρινγκ Μπράιβικ θυμάται πώς ερρίφθη κάθε πυροβολισμός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του εξτρεμιστή, τον Γκέιρ Λίπεσταντ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο δικηγόρος του και όλοι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην αναπαράσταση φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

    Ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι είπε ακόμη ότι η αστυνομία είχε υποβάλει σε ακτινογραφία τον Μπέρινγκ Μπράιβικ, μερικές ημέρες μετά τη σύλληψή του καθώς φοβόταν μήπως ο δράστης του μακελειού είχε καταπιεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό ή ένα τηλεχειριστήριο.

    \"Είχαμε να κάνουμε με ένα πρόσωπο που ανατίναξε μια βόμβα και που μετά διέπραξε πολλά και πιο σοβαρά εγκλήματα και έπρεπε να εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες, όπως ότι θα μπορούσε να είχε καταπιεί ένα μηχανισμό\", τόνισε.

    Ο νορβηγικός Τύπος είχε γράψει το Σάββατο ότι η αστυνομία φοβόταν μήπως ο Μπέρινγκ Μπράιβικ ανατίναζε εκρηκτικό μηχανισμό καθώς θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου, τρεις ημέρες μετά το μακελειό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 August 2011 - 20:29:49 UTC