Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλα τα Πανεπιστήμια
  • [02] Εξερευνώντας τον πλούσιο βυθό της Παλαιοκαστριτσας
  • [03] Κερδίστε τρία χρόνια ζωής αφιερώνοντας 15 λεπτά την ημέρα στη σωματική άσκηση
  • [04] Τζ. Στίγκλιτς: Απαραίτητο για την επιβίωση της Ευρωζώνης το ευρωμόλογο
  • [05] Επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας το Β τρίμηνο
  • [06] Βίαιες συγκρούσεις με 23 νεκρούς στην Υεμένη
  • [07] Σεισμός 6,5 βαθμών στη Σουμάτρα της Ινδονησίας

  • [01] Eλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλα τα Πανεπιστήμια

    Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσει το ΣΔΟΕ όλα τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, προκειμένου να συνεχίσει τους ελέγχους για φαινόμενα φοροδιαφυγής.

    Μετά την έρευνα που διεξήχθει από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, σε ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι 60 καθηγητές και 240 άτομα, συνεργαζόμενο ερευνητικό προσωπικό, απέκρυψαν πρόσθετες αμοιβές ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβαν για την συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα τα έτη 2009-2010.

    Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ στο στόχαστρο εισέρχονται πλέον και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, προκειμένου να γίνει έλεγχος στα ερευνητικά προγράμματα για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

    Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα αφορούν πλέον και τις φορολογικές δηλώσεις πριν το έτος 2009.

    [02] Εξερευνώντας τον πλούσιο βυθό της Παλαιοκαστριτσας

    Το ανάγλυφο του βυθού, τα φαράγγια, τα μικροσπήλαια, οι αψίδες, οι ξέρες, τα βράχια, τα πολύχρωμα φυτά, ο κόσμος των ψαριών, η διείσδυση του φωτός που δημιουργεί διαφάνειες, σε παρασέρνουν σε ένα ταξίδι από τη φαντασία στη πραγματικότητα ενός μαγικού κόσμου. Στην Παλαιοκαστρίτσα, οι "γητευτές" του βυθού, δύτες ερασιτέχνες και μη, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το συναρπαστικό βυθό του Ιονίου.

    Στην Ευρώπη, σήμερα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια ερασιτέχνες και προχωρημένοι δύτες. Στις προτιμήσεις τους κατά 70% είναι οι καταδύσεις σε περιοχές της Μεσογείου και κατά 30% σε τροπικές χώρες.

    Το καταδυτικό κέντρο- σχολή στημ Παλαιοκαστρίτσα, στις βορειοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, ιδρύθηκε το 1963, από τον Joachim Bergan. Ήταν το Baracuda Club Korfu, το διάσημο καταδυτικό κέντρο της δεκαετίας του '70 ανά την Ευρώπη, με το ονομαστό σκάφος Baracuda III, το οποίο έως και σήμερα χρησιμοποιείται. Από το 1984, μετονομάστηκε σε Corfu-Diving, ενώ από το 2004 γίνεται κέντρο εκμάθησης καταδύσεων του Ευρωπαϊκού Ομίλου (EDC).

    Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το πάθος για την κατάδυση, η πειθαρχία, η οργάνωση και ο επαγγελματισμός συνθέτουν την "ταυτότητα" του καταδυτικού κέντρου. Η ομάδα των εκπαιδευτών, επί δεκαετίες τώρα, όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής της Σχολής Σπύρος Ψάιλας, προσφέρει σε όσους λατρεύουν τον βυθό, μοναδικές εμπειρίες .

    Τα σημεία κατάδυσης απέχουν πέντε έως είκοσι λεπτά από τις εγκαταστάσεις της σχολής και θεωρούνται από τα πλέον εξαιρετικά στο βυθό της Μεσογείου. Οι επιλογές κατάδυσης είναι για αρχάριους, αλλά και για έμπειρους δύτες. Παρέχονται μαθήματα για όλα τα επίπεδα, ορισμένων ειδικοτήτων και τεχνικής κατάδυσης.

    Με τον διευθυντή της σχολής, τον Σπύρο Ψάιλα, κάνουμε μία σύντομη περιήγηση στα καλύτερα καταδυτικά αξιοθέατα της Παλαιοκαστρίτσας σε απόσταση 4-5 ναυτ. μιλίων από την ακτή.

    [03] Κερδίστε τρία χρόνια ζωής αφιερώνοντας 15 λεπτά την ημέρα στη σωματική άσκηση

    Δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα τέταρτο της ώρας σωματική άσκηση μέτριας έντασης κάθε μέρα για να κερδίσει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο τρία ακόμα χρόνια ζωής και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζι Πανγκ Γουέν του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Όπωςτονίζουν οι επιστήμονες, μια απλή άσκηση όπως το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους. «Είναι μια συμβουλή που ταιριάζει στους πάντες», δήλωσε ο Γουέν.

    Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 416.000 άτομα επί 13 χρόνια, αναλύοντας στην πορεία την κατάσταση της υγείας τους σε σχέση με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

    Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι αρκούν 15 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης (δηλαδή συνολικά περίπου μιάμιση ώρα την εβδομάδα) για να «κάνουν τη διαφορά» και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια, σε σχέση με όσους δεν... λένε να σηκωθούν από τον καναπέ.

    [04] Τζ. Στίγκλιτς: Απαραίτητο για την επιβίωση της Ευρωζώνης το ευρωμόλογο

    Θα είναι πολύ δύσκολο για την Ευρωζώνη να επιβιώσει χωρίς την έκδοση ευρωομολόγων, δήλωσε ο οικονομολόγος και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Τζόζεφ Στίγκλιτς.

    «Αν δεν προωθηθεί κάποιο πλαίσιο, όπως αυτό των ευρωομολόγων, θα είναι πολύ δύσκολο για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μπορέσουν να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες τους», δήλωσε ο οικονομολόγος στο δίκτυο του BBC, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

    «Σήμερα, οι κυβερνήσεις δανείζονται από τις τράπεζές τους και τα ομόλογα αυτά προεξοφλούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», συνέχισε ο κ. Στίγκλιτς, προσθέτοντας ότι «με κάποιο τρόπο, τα ευρωομόλογα ήδη υπάρχουν, αλλά όχι με πολύ διαφανή τρόπο και με πολλή αβεβαιότητα όσον αφορά τη συνέχεια του συστήματος».

    Ο κ. Στίγκλιτς είπε ότι τα ευρωομόλογα μπορούν να θεσπισθούν με ένα όριο και με όρους, τονίζοντας ότι η Γερμανία θα υποστεί «έντονες επιπτώσεις», αν οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

    Πρόσθεσε, ότι θα ήταν πιο επωφελές για την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος, αν αποχωρούσε η Γερμανία από την Ευρωζώνη παρά μία από τις χώρες με προβλήματα.

    «Θα ήταν στην πραγματικότητα καλύτερο για το ευρώ, αν το εγκατέλειπε η Γερμανία, επειδή οι συνέπειες από την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας θα ήταν πολύ μεγάλες» συμπλήρωσε.

    [05] Επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας το Β τρίμηνο

    Η ανάπτυξη στη Γερμανία, στην Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιβραδύνθηκε ακόμα περισσότερο πλησιάζοντας σχεδόν στο μηδέν, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από το 2009, το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα εθνικές στατιστικές υπηρεσίες, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης.

    Τα εποχικά προσαρμοσμένα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη μειώθηκε σε 0,1% του ΑΕΠ στη Γερμανία, ποσοστό χαμηλότερο κι από εκείνο της Ισπανίας (0,2%) το δεύτερο τρίμηνο, καθώς βάρυναν η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη επενδύσεων στον τομέα των κατασκευών.

    Τα στοιχεία από τη Γαλλία δείχνουν ότι και η δική της οικονομία παρουσίασε στασιμότητα το δεύτερο τρίμηνο και με τη Γερμανία, τη λεγόμενη οικονομική \"ατμομηχανή\" της Ευρώπης, να επιδεικνύει τόσο χαμηλή ανάπτυξη, η εκτίμηση για ανάπτυξη 0,2% στην ευρωζώνη η οποία δόθηκε από την Eurostat σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) μοιάζει μάλλον αισιόδοξη.

    Το πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη ανερχόταν σε 0,8% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

    [06] Βίαιες συγκρούσεις με 23 νεκρούς στην Υεμένη

    Είκοσι τρία μέλη φυλών στην Υεμένη σκοτώθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά στην περιοχή Αρχάμπ, βορειοανατολικά της Σαναά, έγινε γνωστό από πηγές των φυλών.

    \"Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Σάχεμπ Αρχάμπ, στο δρόμο που συνδέει την περιοχή αυτή με την πρωτεύουσα\", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Ρεπουμπλικανική Φρουρά καταδίωξε τους άνδρες των φυλών ως τα χωριά τους.

    [07] Σεισμός 6,5 βαθμών στη Σουμάτρα της Ινδονησίας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Σουμάτρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:36 τοπική ώρα (10:36 ώρα Ελλάδας). Είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 547 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μπιντουχάν στην επαρχία Μπενγκούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2011 - 10:29:46 UTC