Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιάνουν δουλειά 25.000 άνεργοι στους δήμους
  • [02] "Τραυματισμένος" ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γαλατασαράι
  • [03] Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου οι "δίδυμοι" Κούροι
  • [04] Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο άνδρες που υποκίνησαν σε επεισόδια μέσω Facebook
  • [05] Η Αγκυρα είναι αντίθετη σε μία ξένη επέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με τον Α. Νταβούτογλου

  • [01] Πιάνουν δουλειά 25.000 άνεργοι στους δήμους

    Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται το πρόγραμμα, που προωθείται από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και τον ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στους ΟΤΑ κατά την τριετία 2012-2015.

    Οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιλέγονται από τις λίστες ανέργων του τοπικού ΟΑΕΔ, δεν θα μπορούν να εργαστούν πάνω από 135 ώρες το χρόνο και θα προσλαμβάνονται για έργα αυτεπιστασίας, και θα αφορούν κυρίως ειδικότητες του κατασκευαστικού τομέα.

    Πρόκειται για μια παλαιότερη πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, η οποία ως σκοπό έχει την ενεργοποίηση των δήμων ώστε να υλοποιούν αναπτυξιακά έργα στην περιοχή τους.

    Η χρηματοδότηση θα γίνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η αποπληρωμή των δανείων θα γίνεται από τους ίδιους τους δήμους, με δέσμευση των εσόδων που έχουν από συγκεκριμένα τέλη, όπως ανταποδοτικά, τέλη ζύθου, διαφήμισης κ.λπ.

    Αυτή τη στιγμή συζητούνται τα κριτήρια και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, καθώς το σχέδιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

    [02] "Τραυματισμένος" ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γαλατασαράι

    Χωρίς αρκετά βασικά στελέχη του, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο (21.00) τη Γαλατασαράι, στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας που έχει δώσει έως τώρα. Εκτός από τον Αριέλ Ιμπαγάσα που χειρουργείται αύριο, απόντες θα είναι οι Τοροσίδης, Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ, Δασκαλάκης, Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Φετφατζίδης, Κάταϊ, Βαλεριάνος.

    Ετσι, οι 18 διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές συγκροτούν την αποστολή για το αυριανό ματς που θα γίνει στο "Γ.Καραϊσκάκης". Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα θα δηλωθούν οι: Μέγερι, Κοστάντσο, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέμπας, Φέισα, Ουρτάδο, Μοντέστο, Γέστε, Φουστέρ, Γκρμπιτς, Χαβίτο, Μιραλάς, Ριέρα, Πάντελιτς.

    Χειρουργικά θα αποκατασταθεί τελικά η ζημιά που "κληρονόμησε" ο Αριέλ Ιμπαγάσα στη διάρκεια του φιλικού που έδωσε ο Ολυμπιακός στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, το περασμένο Σάββατο. Όπως ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ ο Αργεντινός μέσος θα υποβληθεί αύριο το πρωί σε αρθροσκόπηση κι ανάλογα θα εκτιμηθεί ο χρόνος της επιστροφής του στα γήπεδα.

    [03] Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου οι "δίδυμοι" Κούροι

    Ολοκληρώθηκε απόψε η επίσημη τελετή παράδοσης των "δίδυμων" Κούρων της Τενέας, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, όπου φυλάσσονται πλέον σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

    Πρόκειται για δύο μοναδικής αρχαιολογικής αξίας αγάλματα τα οποία προέρχονται από την περιοχή της Κλένιας Κορινθίας.

    Η ιδιαίτερα λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου με φόντο το ναό του Απόλλωνα, παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού, βουλευτών του νομού και αρκετών κατοίκων της περιοχής.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στον χαιρετισμό του εξήρε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των τοπικών παραγόντων της Κορίνθου, χαρακτηρίζοντάς την καταλυτική, ώστε να έρθουν οι "δίδυμοι" Κούροι στην Κόρινθο.

    Ο υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε ότι πολιτική του υπουργείου δεν είναι να μεταφέρονται τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τόπο απ? όπου προέρχονται, αλλά επεσήμανε ότι η περίπτωση των "δίδυμων" Κούρων της Τενέας είναι ιδιάζουσα, γιατί το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου πληροί τις προϋποθέσεις για τη φύλαξή τους, ενώ τόνισε με έμφαση ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μετά τις ιδιαίτερες προσπάθειες που έχει κάνει, ικανοποιώντας αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του αρχαιολογικού μουσείου της περιοχής.

    Ο υπουργός Άμυνας με δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που ικανοποίησε το αίτημά του για επιστροφή των Κούρων, που αποτελούσε, όπως υπογράμμισε, αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Κορινθίας.

    Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς την επιστροφή των αγαλμάτων για την Κόρινθο, αλλά και όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, που όπως τόνισε, θα συμβάλλει στην πολιτιστική και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

    Με πρωτοβουλία του τοπικού εφόρου αρχαιοτήτων, που αποδέχτηκαν οι υπουργοί και οι άλλοι επίσημοι, δεν έγιναν άλλες ομιλίες, αλλά δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να περιηγηθεί του μουσείου και να θαυμάσουν πέραν των δύο πολύτιμης αξίας αγαλμάτων, των Κούρων της Τενέας, και τα σπάνια αρχαιολογικά εκθέματα που φιλοξενούνται.

    [04] Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο άνδρες που υποκίνησαν σε επεισόδια μέσω Facebook

    Δύο νεαροί άνδρες καταδικάστηκαν σήμερα στη Βρετανία σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο Τζόρνταν Μπλάκσοου, 20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο: \"Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς\" (στη βορειοδυτική Αγγλία). Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.

    Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν, 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον (στη βορειοδυτική Αγγλία) δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο: \"Ας οργανώσουμε ταραχές\".

    Οι δύο άνδρες \"χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν και να ενορχηστρώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας\", δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο του Τσέστερ, στη βορειοδυτική Αγγλία.

    Η αστυνομία έδρασε \"γρήγορα κλείνοντας αυτές τις σελίδες και διάσφαλισε ότι κανένας δεν θα συμμετάσχει στις ταραχές αυτές. Παρόλα αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό και ένα αίσθημα εξέγερσης στις συνοικές\", πρόσθεσε ο ΜακΡομπ.

    \"Αν θυμηθούμε σε ποιο βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να υποκινηθούν οι άνθρωποι να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις (στη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας), είναι εύκολο να καταλάβει κανείς\" για ποιο λόγο οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση, εκτίμησε ο Φιλ Τόμσον αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

    [05] Η Αγκυρα είναι αντίθετη σε μία ξένη επέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με τον Α. Νταβούτογλου

    Η Τουρκία είναι αντίθετη σε μία ξένη επέμβαση στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε καταδικάσει τη συνέχιση της αιματηρής καταστολής του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

    \"Δεν επιθυμούμε ξένη επέμβαση στη Συρία\", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου.

    \"Δεν θα δεχθούμε επιχειρήσεις εναντίον αμάχων στη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να το αποφύγουμε\", υπογράμμισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Νωρίτερα σήμερα ο Νταβούτογλου είχε καταγγείλει τη συνέχιση της καταστολής στη Συρία, καλώντας τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-\'Ασαντ να \"θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις\" του στρατού εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

    \"Καλούμε για άλλη μια φορά τη συριακή κυβέρνηση να θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις όπου χύνεται αίμα. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθούν\", τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2011 - 20:29:45 UTC