Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ηλεκτρονικά τιμολόγια οι συναλλαγές από το 2012
  • [02] Διαδηλώσεις στην Ινδία σε υποστήριξη ενός αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς
  • [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
  • [04] Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες
  • [05] Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι προτάσεις Γαλλίας και Γερμανίας για το φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές
  • [06] Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόσβεσης προτείνει ο Ζακ Ντελόρ
  • [07] Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [08] "Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο" δηλώνει ο Τζορτζ Σόρος
  • [09] "Δυσαρεστημένος" ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για την εξέλιξη της Ρωσίας
  • [10] Ο πρόεδρος Τσάβες εξήγγειλε την εθνικοποίηση του τομέα του χρυσού
  • [11] Κοινές αεροπορικές ασκήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα πραγματοποιήσουν το 2012 ΗΠΑ-Ρωσία
  • [12] Περίπου 16 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου για τον ιό H1N1 θα αποτεφρώσει η Γερμανία
  • [13] "Αντίο" Νταμπίζα στην ΑΕΛ
  • [14] Ο Βαζαίος στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων
  • [15] Στον "αέρα" η έναρξη του πρωταθλήματος Ισπανίας

  • [01] Με ηλεκτρονικά τιμολόγια οι συναλλαγές από το 2012

    Aπό το πρώτο δίμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξη Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έστειλε ενημερωτικό έγγραφο σε όλους τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου με το οποίο γνωστοποιεί ότι, πέραν της μέριμνας για ηλεκτρονική καταχώρηση των δελτίων αποστολής, το Σεπτέμβριο αναμένεται αφενός, να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου και αφετέρου να λειτουργήσει ένα forum για τον εντοπισμό και την άρση εμποδίων ένταξης στο σύστημα αυτό, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Στο πλαίσιο της διάχυσης, ενίσχυσης και εμπέδωσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επίκειται η καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές των επιχειρήσεων, τόσο μεταξύ τους όσο και με το δημόσιο.

    Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η βούληση της Πολιτείας να προταχθεί χρονικά η καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου συνεπάγεται ότι, θα γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά τιμολόγια, όλες οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και του συνόλου του δημόσιου τομέα (στενού και ευρύτερου), από το πρώτο δίμηνο του 2012.

    ''Τα οφέλη που αναμένονται από την εν λόγω δράση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των δομών της κρατικής μηχανής είναι πολλαπλά, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η μείωση του κόστους τιμολόγησης, αποθήκευσης, αρχειοθέτησης και διαχείρισης, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής του κράτους'', όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή του υπουργείου.

    Επίσης, σημειώνεται ότι ενθαρρύνεται η εμφάνιση και λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως η ηλεκτρονική παραγγελιοληψία, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η ηλεκτρονική αποθήκευση και αρχειοθέτηση, με προφανή τα πλεονεκτήματα για την αγορά εργασίας, το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας ευκαιρίας, και την ώθηση και διεύρυνση των επιχειρηματικών δικτύων συνεργασίας.

    Για το σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη διαδικασία καθιέρωσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, παρέχοντας άμεση και διαρκή ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους και στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια μετάβασής τους, στη νέα πραγματικότητα οικονομικών συναλλαγών, που συμβαδίζει με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

    [02] Διαδηλώσεις στην Ινδία σε υποστήριξη ενός αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς

    Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σ' όλη την Ινδία σε υποστήριξη ενός αυτόκλητου ακτιβιστή κατά της διαφθοράς ο οποίος κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου στη φυλακή, καθώς η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοάν Σινγκ φαίνεται ανίκανη να δώσει ένα τέλος στην αντιπαράθεση.

    Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο 78χρονος Σινγκ, ο οποίος επικρίνεται ευρέως ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινή γνώμη, απέρριψε την απεργία πείνας του Άννα Χαζάρε ως "πλήρως εσφαλμένη", προκαλώντας οργή καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν "ντροπή".

    "Είναι μια έκκληση για την αφύπνιση όλων μας, για να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη. Ο λαός αυτής της χώρας αρχίζει να γίνεται νευρικός", δήλωσε ο Αρούν Τζαϊτλέι, ένας ηγέτης του αντιπολιτευόμενου ινδουιστικού εθνικιστικού Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα.

    Ο 74χρονος Χαζάρε πραγματοποίησε σήμερα απεργία πείνας ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή. Ο Χαζάρε συνελήφθη χθες Τρίτη και μετά αρνήθηκε να φύγει από τη φυλακή όταν η κυβέρνηση διέταξε την αποφυλάκισή του.

    Ο Χαζάρε, ο οποίος απηχεί τις επιθυμίες εκατομμυρίων Ινδών ζητώντας σκληρότερους νόμους κατά της διαφθοράς στην Ινδία, επιμένει, πριν βγει από τη φυλακή, να του επιτραπεί να επιστρέψει σ' ένα πάρκο της πόλης όπου σχεδίαζε αρχικά να πραγματοποιήσει την απεργία πείνας του.

    Η σύλληψή του και η αιφνίδια απόφαση να απελευθερωθεί φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν το ευρέως διαδεδομένο αίσθημα ότι η κυβέρνηση του Σινγκ βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία, είναι αδέξια και υπερβολικά αποδιοργανωμένη από τα σκάνδαλα διαφθοράς για να μπορέσει να κυβερνήσει αποτελεσματικά την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

    "Διεφθαρμένη, καταπιεστική και ανόητη", ήταν η ετυμηγορία της εφημερίδας The Hindu. "Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα με τον Άννα", ήταν ο τίτλος της Mail Today.

    Οι διαδηλώσεις υπέρ του Χαζάρε επεκτάθηκαν. Στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ, χιλιάδες αγρότες, φοιτητές και δικηγόροι πραγματοποίησαν πορεία. Στην οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι (Βομβάη), 500 άνθρωποι που κρατούσαν την ινδική σημαία και φορούσαν σκούφους όπως αυτός που φορούσε ο ηγέτης της ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι και φοράει τώρα ο Χαζάρε, φώναζαν "Εγώ είμαι ο Άννα".

    "Υποχρεώθηκα να δωροδοκήσω για να εγκριθεί το διαβατήριό μου και αισθάνθηκα ανίσχυρος", δήλωσε ο 21χρονος φοιτητής Ραχούλ Ατσάρια. "Είναι καιρός να ενωθούν όλοι οι νέοι στο κίνημα ώστε το μέλλον να είναι απαλλαγμένο από τη διαφθορά".

    Στο Χαϊντεραμπάντ, δικηγόροι μποϊκοτάρισαν δικαστήρια, φοιτητές δεν πήγαν στα μαθήματά τους και εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους.

    Σε όλο το νότιο κρατίδιο Άντρα Πραντές, προπύργιο του Κόμματος του Κογκρέσου, χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν απεργίες πείνας, πραγματοποίησαν καταλήψεις, απέκλεισαν δρόμους και σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες.

    Οι διαδηλώσεις είναι μέρος της καθημερινής ζωής στις πόλεις της Ινδίας, μιας χώρας με πληθυσμό 1,2 δισεκατομμυρίου κατοίκων ο οποίος αποτελείται από πολλές κάστες, θρησκείες και τάξεις. Όμως οι αυθόρμητες και εκτεταμένες διαμαρτυρίες είναι σπάνιες και η κλίμακα της έκφρασης της δημόσιας οργής αυτή την εβδομάδα κατέλαβε την κυβέρνηση εξ απήνης.

    [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

    Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Στρογγύλη στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [04] Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες

    Παρατείνεται έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2011, η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

    Επισημαίνεται ότι η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, κατά τη χρήση 2010.

    [05] Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι προτάσεις Γαλλίας και Γερμανίας για το φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν και της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα θέσουν \"στις αρχές Σεπτεμβρίου\" στο τραπέζι προτάσεις για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τον οποίο επιθυμούν το Παρίσι και το Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    \"Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν\" από τη σύνοδο κορυφής Σαρκοζί-Μέρκελ την Τρίτη, \"οι Φρανσουά Μπαρουέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα κάνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου στους ομολόγους τους μια πρόταση για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές\", προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [06] Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόσβεσης προτείνει ο Ζακ Ντελόρ

    Στα λάθη του παρελθόντος, αλλά και στους άμεσους κινδύνους που διατρέχει η Ευρώπη αναφέρεται ο Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ένας από τους εμπνευστές της Νομισματικής Ένωσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό L?Express.

    Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα, υποστηρίζει ο Ζακ Ντελόρ,

    Η Νομισματική Ένωση δημιουργήθηκε, χωρίς να ακολουθήσει ο οικονομικός συντονισμός. Το 1997 είχα προτείνει στους ηγέτες μας ένα σύμφωνο συντονισμού των οικονομικών πολιτικών. Είχα φροντίσει να μην το αποκαλέσουμε οικονομική διακυβέρνηση, για να μην θιγούν οι Γερμανοί φίλοι μας. Η έκκλησή μου, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από την τότε γαλλική κυβέρνηση.

    «

    «Σήμερα βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού», υποστηρίζει και προσθέτει ότι «με το να υποσχόμαστε στις αγορές σημαντικές θεσμικές εξελίξεις, οι οποίες γνωρίζουμε καλά ότι είναι ανέφικτες, είναι σαν να βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας». Για τον Ζακ Ντελόρ, τα οικονομικά μοντέλα των κρατών της ΕΕ είναι σήμερα πολύ διαφορετικά ώστε να πιστεύουμε σε μια πραγματική αλλαγή σε αυτό το θέμα. Επιπλέον «και η πρόταση θεσμοθέτησης ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δεν έχει νόημα», σημειώνει . «είναι να προχωρήσουμε σε μια μερική και προσωρινή αμοιβαιότητα των χρεών, μέσω, για παράδειγμα, της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Απόσβεσης, το οποίο θα ήταν σε θέση να εξυπηρετεί και να στηρίζει όλα τα κράτη και πρωτίστως όσα πλήττονται σοβαρά από την κρίση».Στο ερώτημα για ποιό λόγο η Ευρώπη έφθασε σε αυτήν την κρίση, ο Ζακ Ντελόρ εξηγεί :«Εκεί ακριβώς εντοπίζεται ο σπασμένος κρίκος της αλυσίδας, στην έλλειψη συνεργασίας», τονίζει. «Σήμερα», συνεχίζει, «το ευρωπαϊκό όραμα της ενσωμάτωσης, που συμμερίζονταν οι Γερμανοί ηγέτες, όπως ο Αντενάουερ, o Σμιτ ή ο Κολ, απουσιάζει από την αντίληψη της Ανγκελα Μέρκελ. Έτσι, φάνηκε να διστάζει, καθώς επηρεάζεται εξαιρετικά από την παραμικρή μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης».Από την άλλη πλευρά η Γαλλία, σχολιάζει ο κ. Ντελόρ, «προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο να δει το Βερολίνο να εγκαταλείπει το σκάφος». Η κακοφωνία των δηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είναι επίσης στο στόχαστρο του πρώην προέδρου της Κομισιόν. «Κοιτάξτε, το πρόσφατο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα», τονίζει. «Στις 21 Ιουλίου οι ηγέτες των «17» της ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα αποτέλεσμα και στη συνέχεια, ανανέωσαν τη συνάντησή τους για το φθινόπωρο, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω τους όρους και τις προϋποθέσεις της εφαρμογής της απόφασης που έλαβαν. Στο μεταξύ, οι επενδυτές, προφανώς, αναρωτιούνται...». Σε ό,τι αφορά δε την ιδέα του «ευρωπαϊκού εξαμήνου», για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των κρατών και επιτήρησης των δημοσιονομικών τους ανισορροπιών, που θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, ο Ζακ Ντελόρ εκτιμά ότι πρόκειται για μια «περίπλοκη ιδέα», η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές εθνικές ιδιαιτερότητες. «Κάθε κράτος έχει τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο σε όλα τα κράτη-μέλη. Δεν είναι ρεαλιστικό. Η λύση έγκειται στη συνεργασία», τονίζει. «Αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να θέσουμε την ΕΕ σε δύο βάσεις : στην οικονομική και τη νομισματική και κάτι τέτοιο είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής βούλησης», καταλήγει.

    [07] Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Μεικτή εικόνα παρουσίασαν στο "κλείσιμό"Β¨τους τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (κλείσιμο) των δεικτών μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς και την αριθμητική διαφορά και την ποσοστιαία μεταβολή, ως προς το αμέσως προηγούμενο κλείσιμο.

    Λονδίνο - Fin.-Times100 5,331.60 -26.03 -0,49%

    Παρίσι - CAC-40 3,254.34 +23.44 +0,73%

    Ζυρίχη - SMI 5,421.21 +47.91 +0,89%

    Φρανκφούρτη - DAX Index30 5,948.94 -45.96 -0,77%

    Φρανκφούρτη - EuroStoxx 50 2,331.12 +7.45 +0,32%

    [08] "Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο" δηλώνει ο Τζορτζ Σόρος

    Με τον τίτλο \"Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο\" η εφημερίδα Λε Μοντ (με αυριανή ημερομηνία) δημοσιεύει συνέντευξη του Τζορτζ Σόρος, γνωστού δισεκατομμυριούχου αμερικανο-ουγγρικής καταγωγής επενδυτή και κερδοσκόπου, με μεγάλη εμπειρία για τον τρόπο λειτουργίας των απανταχού χρηματιστηρίων.

    Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι, ο κ. Σόρος εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν βήματα προόδου, για να κερδίσουν όμως τη μάχη των κερδοσκόπων θα πρέπει να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.

    Κατά την άποψή του, το ευρώ ευρίσκεται σε κίνδυνο. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και οι αρχές μόλις άρχισαν να την αντιμετωπίζουν στα σοβαρά.

    Μέχρι σήμερα, δεν έκαναν τίποτα άλλο, από το να ανταποκρίνονται στις πιέσεις των αγορών. Τώρα όμως ξεκίνησαν να συζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις. Σήμερα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη βελτίωση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ θα οδηγούσε σε μια ανεξέλεγκτη κρίση του τραπεζικού τομέα, υπογραμμίζει.

    Ο κ. Σόρος τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου, για να επιτευχθεί η αμοιβαιότητα του χρέους των κρατών. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι ο Νικολά Σαρκοζί είχε δίκιο όταν δήλωσε χθες, ότι το ευρωομόλογο οφείλει να συνιστά το τέλος της διαδικασίας.

    \"Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Προκειμένου τα κράτη-μέλη να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτηθούν με λογικό κόστος και τα ευρωομόλογα είναι το καλύτερο μέσο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, θα πρέπει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, από ποιόν και σε τι ποσότητα θα δημοπρατηθούν οι εν λόγω τίτλοι\", τονίζει.

    Στην παρατήρηση ότι η δημιουργία ευρωομολόγων θα απαιτούσε τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών ή μιας υπηρεσίας για το χρέος, οργανισμοί που δεν υπάρχουν, ο κ. Σόρος δηλώνει ότι συμφωνεί με την άποψη του Γερμανού υπουργού οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και του Ότμαρ Ίσσινγκ, πρώην στελέχους της ΕΚΤ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική νομιμοποίηση.

    [09] "Δυσαρεστημένος" ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για την εξέλιξη της Ρωσίας

    Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι είναι \"δυσαρεστημένος\" για την εξέλιξη της Ρωσίας, είκοσι χρόνια μετά από το πραξικόπημα κατά της περεστρόικα, ενώ επέκρινε την απουσία ελεύθερων εκλογών.

    \"Δεν είμαι ευχαριστημένος... υπάρχει ένα πισωγύρισμα\" δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πολιτική κατάσταση στην Ρωσία.

    \"Στο θέμα της θνησιμότητας, είμαστε στο κάτω μέρος της λίστας μαζί με τις αφρικανικές χώρες, το 96% είναι φτωχοί αν χρησιμοποιήσουμε τα κριτήρια που εφαρμόζονται σε μία χώρα όπως η Αυστρία και υπάρχουν δύο φορές λιγότεροι άνθρωποι που κατέχουν διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης από ό,τι μετά από τον Β\' Παγκόσμιο Πόλεμο\" πρόσθεσε ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ Ειρήνης.

    Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανέφερε ακόμη ότι υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν παρά τις κάποιες \"αυταρχικές τάσεις\". Ωστόσο, άσκησε κριτική στο κόμμα του, την Ενωμένη Ρωσία, εκτιμώντας ότι μοιάζει στο Κομμουνιστικό Κόμμα της σοβιετικής περιόδου.

    \"Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί το μονοπώλιο, δεν πρέπει να επαναληφθεί η ΕΣΣΔ στην πιο σκληρή παραλλαγή της\" πρόσθεσε.

    \"Χρειαζόμαστε δίκαιες εκλογές. Σήμερα, είναι ο (Βλαντισλάβ) Σουρκόφ (αναπληρωτής προσωπάρχης της ρωσικής προεδρίας, που θεωρείται \"ιδεολόγος\" της Ρωσίας) που λέει στις επαρχίες τι ποσοστό πρέπει να βγάλουν στις εκλογές για το κόμμα της εξουσίας\" σημείωσε ο Γκορμπατσόφ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκλογές στην Ρωσία είναι στημένες.

    [10] Ο πρόεδρος Τσάβες εξήγγειλε την εθνικοποίηση του τομέα του χρυσού

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χρυσού, τόσο τα χρυσωρυχεία όσο και τις εταιρίες επεξεργασίας, και ότι πρόκειται να ενισχύσει τα αποθέματα της χώρας.

    Ο σοσιαλιστής πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνησή του θα προβεί στην εθνικοποίηση με διάταγμα που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

    \"Έχω εδώ τους νόμους που θα επιτρέψουν στο κράτος να εκμεταλλευθεί όλες τις συναφείς δραστηριότητες. . . Θα εθνικοποιήσουμε το χρυσό και θα τον μετατρέψουμε, μεταξύ άλλων, σε αποθέματα διότι η αξία του συνεχίζει να αυξάνεται\", πρόσθεσε ο Τσάβες.

    Η εξέλιξη σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης αποκάλυψε πως στελέχη της κυβέρνησης πρότειναν να επιστρέψουν στη χώρα τα αποθέματα της χώρας σε χρυσό που βρίσκονται στο εξωτερικό.

    \"Καταφέραμε να αυξήσουμε τα διεθνή μας αποθέματα. Έχουμε σχεδόν 12 ως 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθέματα χρυσού. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να συνεχίζεται η φυγή τους από τη χώρα\", τόνισε ο Τσάβες.

    Η Βενεζουέλα διαθέτει, στο νότιο τμήμα της χώρας, μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του μετάλλου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι επιχειρήσεις που έχουν άδειες εξόρυξης παράγουν 4,3 τόνους το χρόνο.

    Ο Τσάβες, ο οποίος έχει ήδη εθνικοποιήσει μεγάλο μέρος της οικονομίας, είχε συμφωνήσει το 2010 να επιτρέψει σε εταιρίες που διαθέτουν χρυσωρυχεία να εξάγουν ως και το 50% της παραγωγής, από 30% προηγουμένως. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να πωλείται στην κεντρική τράπεζα. Οι ξένες εταιρίες εκφράζουν διαμαρτυρίες για τους περιορισμούς αυτούς με το επιχείρημα ότι σημαίνουν πως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό.

    [11] Κοινές αεροπορικές ασκήσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα πραγματοποιήσουν το 2012 ΗΠΑ-Ρωσία

    Πιλότοι της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα λάβουν μέρος στις πρώτες κοινές αεροπορικές ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι δύο χώρες στην ιστορία τους, δήλωσε ανώτερος ρώσος αξιωματούχος σήμερα.

    Πιλότοι μαχητικών και αεροσκάφη θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις σε πεδία εκπαίδευσης στη Ρωσία το 2012 και ρωσικές πτέρυγες μάχης θα συμμετάσχουν σε παρόμοιες ασκήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013, δήλωσε ο πτέραρχος Αλεξάντρ Ζέλιν, επικεφαλής του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Ρωσίας.

    Οι ρώσοι πιλότοι στην διάρκεια των ασκήσεων στις ΗΠΑ θα επιχειρήσουν με κορυφαία ρωσικά αεροσκάφη, είτε τύπου MiG-29 ή Su-35, πρόσθεσε.

    Τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας των δύο χωρών συναντώνται σποραδικά, συνήθως σε αναχαιτίσεις τύπου ψυχρού πολέμου κοντά στην Αλάσκα και πάνω από το Βόρειο Ειρηνικό.

    Στρατιωτικοί πιλότοι από τη Ρωσία και το NATO συμμετείχαν στις αρχές Ιουνίου σε μια άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε τον εντοπισμό, την αναχαίτιση και τον εξαναγκασμό ενός αεροσκάφους στο οποίο, πάντα κατά το σενάριο, είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία και πετούσε κατά μήκος του εναέριου χώρου και των δύο πλευρών.

    Ήταν η πρώτη άσκηση στην οποία συμμετείχαν ρωσικά και νατοϊκά αεροσκάφη μαζί στην ιστορία. Σε αυτή έλαβαν μέρος πιλότοι από τις πολεμικές αεροπορίες της Ρωσίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας. Η άσκηση έλαβε χώρα στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

    [12] Περίπου 16 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου για τον ιό H1N1 θα αποτεφρώσει η Γερμανία

    Η Γερμανία θα αποτεφρώσει περίπου 16 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου για τον ιό H1N1 που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές σήμερα, αν και είχε δαπανήσει περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Το κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ, που διαχειρίζεται τα αποθέματα των αντιγριπικών εμβολίων για λογαριασμό όλων των γερμανικών κρατιδίων, αναζητά μία εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Συνολικά η Γερμανία είχε αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου προς 230 εκατομμύρια ευρώ.

    Κάθε κρατίδιο διαχειρίστηκε άμεσα ένα μέρος των αποθεμάτων των εμβολίων και κάποια από αυτά έχουν ήδη απαλλαγεί από τα επιπλέον εμβόλια, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Η Γερμανία είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πουλήσει ένα μέρος των αποθεμάτων της, όμως καμία χώρα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να τα αγοράσει.

    Λιγότερο από το 10% του πληθυσμού της Γερμανίας δέχθηκε να εμβολιαστεί εξαιτίας κυρίως της μεγάλης δυσπιστίας προς το εμβόλιο.

    [13] "Αντίο" Νταμπίζα στην ΑΕΛ

    Το

    «αντίο» στη Λάρισα μετά από έξι χρόνια είπε σήμερα ο Νίκος Νταμπίζας, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της πόλης. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της ΑΕΛ αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με τον κόσμο της ομάδας και η οποία πέρασε από πολλές και διαφορετικές φάσεις.«Εγώ δεν ήρθα στη Λάρισα για να κάνω φίλους. Ξέρω πως έκανα πράγματα που τους στενοχώρησαν, αλλά έκανα αυτά που ένιωθα. Λυπάμαι αν τους στενοχώρησα, αλλά, είπαμε, δεν έψαχνα για φίλους, αυτή η λέξη για μένα είναι ιερή» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ, αναφερόμενος στις στιγμές που έζησε με την ομάδα, υπογράμμισε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του.«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που ήμουν αρχηγός εκείνης της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Για μένα ήταν η κορυφαία στιγμή, συγκρινόμενη μόνο με την εθνική Ελλάδας και το EURO. Όταν όμως παίρνεις έναν τίτλο με μια επαρχιακή ομάδα, είναι διαφορετικό. Πιο έντονα βίωσα το Κύπελλο με την ΑΕΛ, αλλά το EURO δεν επαναλαμβάνεται».Ο Νταμπίζας μίλησε ακόμη για το επεισόδιο που είχε με οπαδό της ΑΕΛ, λέγοντας: «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Φωτάκη και τον αποδοκίμαζαν άσχημα. Ένιωσα πως ένας αδελφός μου κατηγορήθηκε άδικα και έπραξα αυθόρμητα».Αναφέρθηκε ακόμη στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Μπαχράμη: «Θα ήθελα να κάνω μια δημόσια παράκληση. Είναι σημαντικό να γίνει ένα παιχνίδι στη Λάρισα για τον Μπαχράμη».Στο τέλος πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη προίκα της ΑΕΛ είναι τα πιτσιρίκια στο δρόμο που μεγαλώνουν σαν οπαδοί της. Πουθενά αλλού στην ελληνική περιφέρεια δεν συμβαίνει αυτό».

    [14] Ο Βαζαίος στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων

    Ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που διεξάγεται στη Λίμα του Περού. Ο Έλληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 2:03.61 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο μεταξύ των οκτώ αθλητών που προκρίθηκαν. Στο ίδιο αγώνισμα «έπεσε» και ο Στέφανος Χριστόπουλος-Χαλιντέι, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού, αφού κατετάγη 20ος με επίδοση 2:08.31.

    [15] Στον "αέρα" η έναρξη του πρωταθλήματος Ισπανίας

    Στο τραπέζι του διαλόγου κάθισαν σήμερα η Ισπανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (LFP) και η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE), προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να μην προχωρήσουν οι παίκτες στην απεργία, την οποία έχουν εξαγγείλει για τις πρώτες δύο αγωνιστικές της σεζόν στην Α΄ και τη Β΄ κατηγορία. Τελικά οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να

    «γεφυρώσουν» τις διαφορές τους και να αποφευχθεί η απεργία. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της LFP, Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν, δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, ύστερα από την κήρυξη της απεργίας: «Δεν έχουμε φτάσει σε κάποιου είδους συμφωνία. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα εμπρός».Η AFE εξήγγειλε απεργία για τις πρώτες δύο αγωνιστικές στην πριμέρα και την σεγκούντα ντιβιζιόν, ζητώντας μεγαλύτερη προστασία για τις αποδοχές παικτών σε συλλόγους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν μπει σε καθεστώς διαχείρισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 August 2011 - 18:29:47 UTC