Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές με κοινωνική δικαιοσύνη
  • [02] Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια
  • [03] Πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο λεωρορεία στο Ισραήλ

  • [01] Αλλαγές με κοινωνική δικαιοσύνη

    Κεντρική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, θα αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα ίδια πλαίσια θα βρίσκεται και η ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Όλα αυτά συζητήθηκαν σε δύο συσκέψεις που είχε ο κ. Παπανδρέου από νωρίς το πρωί στη Βουλή με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ενώ αυτή την ώρα υπό την προεδρία του πραγματοποιείται μια τρίτη σύσκεψη με την συμμετοχή πολλών υπουργών.

    Ειδικότερα, στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί επίσης να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αποτελεσματικότητας και του δικαίου.

    Επίσης, στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει η Ολομέλεια του σώματος, στην οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και «θεματικά τραπέζια» στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα.

    Σε ότι αφορά την ομιλία του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδώσει σε αυτήν χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης» με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στην ομιλία του απολογισμό του κυβερνητικού έργου, νοουμένου όχι ως απαρίθμηση νόμων, αλλά ως συνόλου αλλαγών, ενώ επιθυμεί να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της πολιτικής σταθερότητας και το ότι η χώρα προχωρά.

    Η εμπέδωση του κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης και δικαίου, αλλά και η στήριξη των αλλαγών με περιγραφή των στόχων τους και μέσα από διάλογο και συνεννόηση, είναι τα άλλα δύο σημεία που θα περιέχονται στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

    Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, επιπλέον, θα έχει αναφορές και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας και οι οποίες σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

    [02] Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια

    Σημαντική πτώση σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημειώνει πτώση 3% αφού άρχισε τη συνεδρίαση στο κόκκινο, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για την κρίση του χρέους στην ευρωζώνη και για μια πιθανή παγκόσμια ύφεση.

    Στις 12:04 (ώρα Ελλάδας), ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης οπισθοχωρούσε κατά 2,97% στις 5771,97 μονάδες αφού νωρίτερα είχε χάσει ως και 3,30%.

    Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωνε κι αυτό πτώση μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών μηνιαίων λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία και την οπισθοχώρηση των μετοχών των ορυχείων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    Γύρω στις 12:15 (ώρα Ελλάδας), ο δείκτης Footsie-100 σημείωνε πτώση κατά 111,07 μονάδες, δηλαδή κατά 2,08% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, πέφτοντας στις 5.220,53 μονάδες.

    Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE Mib του Χρηματιστηρίου σημείωνε πτώση κατά 3,04%, στις 15.467 μονάδες, αφού είχε ανοίξει με πτώση πάνω από 1%.

    Περισσότερο πλήττεται ο τομέας του αυτοκινήτου. Οι τίτλοι της Fiat καταγράφουν πτώση άνω του 7%.

    Το Χρηματιστήριο του Παρισιού σημείωνε κι αυτό πτώση άνω του 3%, με τις τραπεζικές και τις βιομηχανικές μετοχές να οπισθοχωρούν σημαντικά.

    Στις 12.24 (ώρα Ελλάδας), ο CAC 40 έχανε 3,41%, δηλαδή 111,07 μονάδες, πέφτοντας στις 3.143,27 μονάδες, με όγκο συναλλαγών 955 εκατομμύρια ευρώ.

    Στην Αθήνα,ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 βρισκόταν στις 990,77 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,98%.

    Η αξία των συναλλαγών ήταν στα 15,153 εκατ. ευρώ.

    [03] Πολύνεκρες επιθέσεις σε δύο λεωρορεία στο Ισραήλ

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και ένοπλους που επιτέθηκαν εναντίον δύο λεωφορείων κοντά στο Εϊλάτ (νότιο Ισραήλ), στα σύνορα με την Αίγυπτο, μετέδωσαν τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοσταθμό, δύο από τους νεκρούς ανήκαν σε ομάδα ενόπλων που άνοιξε πυρ νωρίτερα σήμερα με αυτόματα όπλα και μια αντιαρματική ρουκέτα εναντίον δύο λεωφορείων.

    Ιατρικές πηγές είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι οι επιθέσεις εναντίον των δύο λεωφορείων προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ανθρώπων. Εκπρόσωπος της εταιρείας λεωφορείων Egged είχε δηλώσει για το πρώτο λεωφορείο που έγινε στόχος ότι εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στις πόλεις Μπιρσέμπα και Εϊλάτ μεταφέροντας πολλούς στρατιωτικούς που πήγαιναν στο Εϊλάτ για το Σαββατοκύριακο.

    Στο μεταξύ, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Μπιρσέμπα, λίγο μετά τις επιθέσεις εναντίον των οχημάτων, αλλά αργότερα ακύρωσε την πληροφορία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2011 - 12:29:44 UTC