Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ και ΕΕ καλούν τον Άσαντ να παραιτηθεί
  • [02] Ελληνικό χρώμα στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ
  • [03] Μεγάλη πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής
  • [04] Στα 28 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

  • [01] ΗΠΑ και ΕΕ καλούν τον Άσαντ να παραιτηθεί

    Να αποχωρήσει από την εξουσία κάλεσαν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επιβάλει νέες κυρώσεις στην κυβέρνηση της Συρίας, δεσμεύοντας όποιους πόρους διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες κι απαγορεύοντας την αγορά ή την εισαγωγή στη χώρα πετρελαϊκών προϊόντων συριακής προέλευσης.

    Ο νέος γύρος κυρώσεων σε βάρος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της κυβέρνησής του απαγορεύει σε νομικά πρόσωπα των ΗΠΑ, όπου και αν αυτά εδρεύουν ή αντιπροσωπεύονται, να έχουν οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Δαμασκό ή να συμμετέχουν σε συναλλαγές που αφορούν συριακά πετρελαϊκά προϊόντα και παράγωγά τους.

    Η κυβέρνηση διεύρυνε επίσης τον κατάλογο των συριακών εταιριών σε βάρος των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτόν την κρατική Γενική Πετρελαϊκή Εταιρία, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

    Εξάλλου η Άστον επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη λίστα με τις συριακές επιχειρήσεις και τους θεσμούς που υπόκεινται σε κυρώσεις και ότι εξετάζει τρόπους να επιβάλλει νέα μέτρα κατά του Άσαντ.

    [02] Ελληνικό χρώμα στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ

    Με τη συμμετοχή τριών ταινιών ελληνικής συμπαραγωγής εγκαινιάζεται σήμερα στο Μόντρεαλ το 35ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, το οποίο παρουσιάζει ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου.

    Η ταινία μικρού μήκους "Μια τέλεια μέρα" του σκηνοθέτη Εύρη Παπανικόλα παρουσιάζει τη συνάντηση τριών παράξενων ζευγαριών σε ένα σταθμό βενζίνης: δύο αγοριών που ταξιδεύουν με κλεμμένη βάρκα, δύο γυναικών που είναι μεθυσμένες και δύο αστυνομικών που κάνουν εικονική μονομαχία με τα όπλα τους, περιμένοντας να πλυθεί το αμάξι τους.

    Ο σκηνοθέτης Εύρης Παπανικόλας με καταγωγή από την Αίγυπτο προέρχεται από το χώρο των διαφημιστικών σποτ.

    Η προβολή της ταινίας θα γίνει 24,25 και 26 Αυγούστου σε διάφορες αίθουσες του φεστιβάλ.

    Η ταινία "Αμνηστία" είναι μια ελληνο-γαλλο-αλβανική παραγωγή των Bujar Alimanim 90 Productions / Patos (Albanie), Thanos Anastopoulos, Fantasia Ltd., Guillau.

    Σκηνοθέτης είναι ο Αλβανός Bujar Alimani και διευθυντής φωτογραφίας ο Ηλίας Αδάμης. Πρωταγωνιστούν οι Luli Bitri, Aktori Karafil Shena, Todi Llupi, Mirela Naska, Aleksander Rrapi.

    Η ιστορία στρέφεται γύρω από τις φυλακές στα Τίρανα, όπου με ένα νέο νόμο επιτρέπεται το σεξ για τα παντρεμένα ζευγάρια. Η Έλσα μία φορά το μήνα ταξιδεύει με λεωφορείο για να επισκεφτεί το σύζυγό της που είναι κλεισμένος για παράνομα στοιχήματα. Ο Σφετίμ κάνει το ίδιο ταξίδι επίσης, καθώς η γυναίκα του είναι πίσω από τα κάγκελα. Η Έλσα και ο Σφετίμ γνωρίζονται, ερωτεύονται και αλληλοπαρηγοριούνται για την απουσία των συντρόφων τους. Ώσπου μια μέρα εκείνοι βγαίνουν από τη φυλακή.

    Η ταινία θα προβληθεί στις 19,20,23,27 Αυγούστου.

    Η ελληνοκυπριακή παραγωγή FISH N' CHIPS, του σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, με παραγωγούς τη Μόνικα Νικολαΐδου, τον Γιώργο Παντζή, τον Κωνσταντίνο Μωριάτη, τον Ηλία Δημητρίου κ.ά. παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Γιαννέλης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Μάριος Ιωάννου, Μαρλέν Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός και Άλκηστις Παυλίδη.

    Ο Άντι, ένας σκληρά εργαζόμενος μάγειρας σε φαστφουντάδικο του Λονδίνου, απολύεται κι αποφασίζει να επιστρέψει στην Κύπρο με τη μητέρα του, τη φιλενάδα του Κάρεν και την κόρη της, για να ανοίξουν φαστφουντάδικο με Fish n Chips. Το φαστφουντάδικο αποτυχαίνει γιατί τα πράγματα στην Κύπρο δεν λειτουργούν όπως στο Λονδίνο. Ο Άντι απομένει μόνος του διαπιστώνοντας ότι είναι τουρίστας στην ίδια του τη χώρα.

    Η ταινία θα προβληθεί στια αίθουσες του φεστιβάλ στις 23,24,25,26 Αυγούστου.

    [03] Μεγάλη πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αγία Αικατερίνη στον Κουβαρά Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά καίει πεύκα, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αν και στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, προς το παρόν δεν έχει απειληθεί κάποιο από αυτά.

    [04] Στα 28 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας

    Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ο οποίος μεταδίδεται μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών.

    Από αυτά, τα 23 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 5 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

    Ειδικότερα, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 17 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 10 νοσηλεύονται ακόμη, εκ των οποίων οι 4 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

    Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα εννέα έχουν καταγραφεί στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Μαραθώνα, Αρτέμιδα και Δροσιά και τα υπόλοιπα σε Καρδίτσα, Λάρισα, Ημαθία Σέρρες, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη.

    Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι καθησυχαστικοί και σημειώνουν ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

    Το υπουργείο Υγείας παραμένει σε επαγρύπνηση και συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί κρούσματα.

    Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2011 - 16:29:41 UTC