Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανευθυνότητα καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Ε. Βενιζέλος
  • [02] "Καμπανάκι" για 7 ομάδες της Σούπερ Λίγκας

  • [01] Ανευθυνότητα καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Ε. Βενιζέλος

    Για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα κατηγορεί την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή τις εγγυήσεις που ζητούν Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία για το νέο δάνειο στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο».

    Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Όπως είχα δηλώσει προχθές, το χρηματοοικονομικό σχήμα στο οποίο έχουμε καταλήξει στις συζητήσεις μας με τους Φινλανδούς τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Η σχετική συζήτηση άρχισε σήμερα στο επίπεδο της τεχνικής ομάδας εργασίας και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στο επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών (Euro Working Group). Στο μεταξύ, βρίσκομαι εδώ και μέρες σε επαφή με ομολόγους μου.

    Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης σέβεται απολύτως και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011. Έχουμε δείξει την καλοπιστία και την ευελιξία μας, προκειμένου να βοηθήσουμε όχι μόνο στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος, αλλά και στην εκπομπή ενός καθαρού, θετικού μηνύματος, ως προς την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί τη νέα φάση της κρίσης που δεν είναι μόνο ή κυρίως ελληνική.

    Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο. Το να επενδύει κάποιος πολιτικά στην αρνητική εξέλιξη είναι όχι μόνο κατώτερο του επιπέδου εθνικής ευθύνης στο οποίο πρέπει να κινούμαστε, αλλά και πολιτικά αδιέξοδο. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει από μια αρνητική εξέλιξη που εις πείσμα όσων επενδύουν σε αυτή δεν θα υπάρξει, αρκεί εμείς να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως Έθνος".

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μιχελάκης, απαντώντας δήλωσε: «Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε. Εμείς προβλέψαμε αυτό, που δυστυχώς συνέβη. Εκείνος, αμήχανος, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να απαντήσει. Για το καλό της χώρας, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Βενιζέλος».

    [02] "Καμπανάκι" για 7 ομάδες της Σούπερ Λίγκας

    "Φρένο" σε επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στο επερχόμενο πρωτάθλημα, έβαλε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΕΕΑ διαπιστώθηκε ότι οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της περιόδου 2011/2012, καθώς στους φακέλους τους βρέθηκαν χρέη προς άλλες ΠΑΕ, το Δημόσιο, το ΙΚΑ και προς ποδοσφαιριστές, αλλά και μη καταβολή σχετικής εγγυητικής επιστολής.

    Η ΕΕΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι τότε οι ομάδες θα πρέπει να έχουν προβεί στις ανάλογες διορθώσεις των φακέλων τους, έτσι ώστε να μην προκύψει μεγαλύτερο πρόβλημα. Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα συμβεί και θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 27 Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 August 2011 - 18:29:42 UTC