Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρωταθλήτρια" η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ στα ανασφάλιστα οχήματα
  • [02] Χορευτική εκδήλωση στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • [03] Επιστροφή στην Αττική για τους παραθεριστές του Αυγούστου
  • [04] Οι ενοικιάσεις επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα
  • [05] Δύο ένοπλες ληστείες με ξυλοδαρμό και τραυματισμό
  • [06] Αισιόδοξοι οι συνήγοροι του Στρος-Καν για την έκβαση της υπόθεσης
  • [07] Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Καντάφι
  • [08] Ειρηνική μετάβαση εξουσίας στη Λιβύη ζητεί το ΝΑΤΟ
  • [09] Ομπάμα: "Ο τύραννος πρέπει να φύγει από τη Λιβύη"
  • [10] Σχέδιο για την μετά - Καντάφι εποχή επεξεργάζεται η Ευρώπη
  • [11] Ενας ρώσος δημοσιογράφος τραυματίστηκε στην Τρίπολη
  • [12] Ο Καντάφι βρίσκεται ακόμα στην κατοικία του

  • [01] "Πρωταθλήτρια" η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ στα ανασφάλιστα οχήματα

    ''Πρωταθλήτρια'' μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι η χώρα μας σε ότι αφορά στο ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς αυτή η πρακτική αφορά το 15% του κυκλοφορούντα στόλου όταν η δεύτερη χώρα είναι η Αγγλία με ποσοστό 6% ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και χώρες με μηδενικό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του σήμερα στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο.

    Επίσης γνωστοποίησε ότι από το επόμενο έτος θα έχει ετοιμαστεί ολοκληρωμένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για την πάταξη του φαινομένου.

    Ο κ. Μπερτσιάς αναφέρει ότι η πρακτική αυτή δεν είναι κάτι που υιοθετήθηκε από τους πολίτες το τελευταίο διάστημα αλλά αφορά ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς αρκετοί είναι αυτοί που αν και έχουν περισσότερα από ένα κυκλοφορούντα οχήματα δεν ασφαλίζουν παρά μόνο το ένα. Λόγω όμως της κρίσης το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων αυξάνεται περαιτέρω.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη η λειτουργία του Κέντρου Πληροφοριών ως επιχειρησιακή μονάδα του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων και όπως είχε αναφέρει, πρόσφατα, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Κέντρου ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δ. Ζορμπάς: «το Κέντρο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς και της πολιτείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων. Η συνεργασία του Κέντρου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα εξασφαλίσει με το ελάχιστο δυνατό κόστος τον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν το σήμα ασφάλιση αστικής ευθύνης και θα θέσει τέλος στο αρνητικό για την πολιτεία και την κοινωνία φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων».

    Ο κ. Μπερτσιάς σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους ειδική κατηγορία ασφάλισης.

    [02] Χορευτική εκδήλωση στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

    Το Εργαστήριο Χορού και Εικαστικής Τέχνης «Χώρος» θα φιλοξενηθεί την Τρίτη, 23 Αυγούστου και ώρα 21.00 στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να προσφέρει δωρεάν στο κοινό μια παράσταση με θέμα «Χορευτικές Μινιατούρες», στην οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Χορού και Εικαστικής Τέχνης «Χώρος», σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2011, με σκοπό την αναβάθμιση της ιστορικής περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

    Πληροφορίες: 210 8837867, Εργαστήριο Χορού και Εικαστικής Τέχνης «Χώρος», 210 8217 724, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (www.namuseum.gr).

    [03] Επιστροφή στην Αττική για τους παραθεριστές του Αυγούστου

    Μεγάλη ήταν η επιστροφή παραθεριστών το Σαββατοκύριακο, καθώς επέστρεψαν στα λιμάνια της Αττικής 91.379 επιβάτες, ενώ αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου 48.643, αφού για κάποιους οι διακοπές τώρα αρχίζουν.

    Ειδικότερα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το Σάββατο απο τα νησιά του Αιγαίου 30 πλοία με 35.368 επιβάτες, ενώ απέπλευσαν 26 πλοία με 21.102 επιβάτες. Την Κυριακή κατέπλευσαν στον Πειραιά 27 πλοία με 34.031 επιβάτες και απέπλευσαν 26 πλοία με 16.385 επιβάτες.

    Στο λιμάνι της Ραφήνας κατέπλευσαν το Σάββατο ένδεκα πλοία με 6.133 επιβάτες και απέπλευσαν δώδεκα πλοία με 5.579 επιβάτες. Την Κυριακή κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ραφήνας δεκαεννέα πλοία με 10.515 επιβάτες και απέπλευσαν επίσης δεκαεννέα πλοία με 3.347 επιβάτες.

    Στο λιμάνι του Λαυρίου κατέπλευσαν το Σάββατο οκτώ πλοία με 2.229 επιβάτες και απέπλευσαν επτά με 1.391 επιβάτες, ενώ την Κυριακή κατέπλευσαν έξι πλοία με 3.103 επιβάτες και απέπλευσαν οκτώ πλοία με 839 επιβάτες.

    Το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο του 2010 είχαν επιστρέψει στα λιμάνια της Αττικής 75.038 επιβάτες και είχαν αναχωρήσει απο αυτά 56.056 επιβάτες.

    [04] Οι ενοικιάσεις επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα

    Στροφή σε προϊόντα από δεύτερο χέρι και ενοικιάσεις επώνυμων ειδών φαίνεται να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, εφόσον η οικονομική κρίση αλλάζει το σκηνικό και στο χώρο της ένδυσης.

    Το όνειρο των περισσότερων γυναικών να κυκλοφορούν με ένα αυθεντικό φόρεμα ενός διάσημου μόδιστρου, έστω και για 24 ώρες και να κρατούν στο χέρι μία τσάντα ενός γνωστού οίκου, μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα και στην Ελλάδα, μέσω εταιρειών που ενοικιάζουν επώνυμα ρούχα και διάφορα αξεσουάρ για μία λαμπερή εμφάνιση. Μία τάση που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τώρα και στην Ελλάδα τείνει να επικρατήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

    Στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ που κάνουν εμφάνιση, λειτουργώντας καταστήματα, αλλά και διαδικτυακά.

    Στα περισσότερα εντυπωσιακή είναι η ποικιλία, η πολυτέλεια, αλλά και οι πολύ χαμηλές τιμές για ρούχα που αξίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

    Συγκεκριμένα, μ? ένα κόστος από 80 έως 160 ευρώ οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες φορέματα μεγάλων οίκων, όπως Dior, Missoni, Cavalli κ.α. Ταυτόχρονα τα καταστήματα ενοικίασης, στις περισσότερες περιπτώσεις, διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό το οποίο παρέχει στυλιστικές συμβουλές, ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή σε βρούχα, αλλά και αξεσουάρ που θα τα συνοδεύσουν.

    Γυναικεία ματαιοδοξία ή απλή πρακτικότητα; «Ένας συνδυασμός και των δύο», λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Μαριέττα Μίχα, ιδιοκτήτρια του «Be a Celebrity», και προσθέτει ότι «η υπερπολυτελής τουαλέτα που θαυμάσαμε σε κάποιο γνωστό defile μπορεί να γίνει δική μας με πολύ λιγότερα χρήματα. Αλλά όχι μόνο η τουαλέτα. Στο showroom θα βρείτε, εκτός από βραδινά, και cocktail dresses, αλλά και κοστούμια, όλα προμηθευμένα από εμπόρους της Νέα Υόρκης και του Μιλάνου, και όλα μοναδικά αφού δεν υπάρχουν μεγέθη ή δεύτερα κομμάτια για το ίδιο ρούχο».

    [05] Δύο ένοπλες ληστείες με ξυλοδαρμό και τραυματισμό

    Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής, στο Λουτράκι, πλησίασε μια 64χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος ΠΡΟΠΟ, την ώρα που αυτή αποχωρούσε από το πρακτορείο και αφού την πυροβόλησε στο αριστερό χέρι, της πήρε την τσάντα, που είχε και τις εισπράξεις της ημέρας.

    Η 64χρονη γυναίκα τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Κορίνθου.

    Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

    Επίσης,συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τριών άγνωστων, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 45χρονου,στο Κορυφάσειο Μεσσηνίας και με την απειλή πιστολιού κι αφού χτύπησαν το ζευγάρι των ιδιοκτητών προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, πήραν όσα χρήματα βρήκαν κι έφυγαν με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της κόρης του 45χρονου. Μετά από έρευνες αστυνομικών το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ερημική περιοχή στην Τσακώνα. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

    [06] Αισιόδοξοι οι συνήγοροι του Στρος-Καν για την έκβαση της υπόθεσης

    Ο Ουίλιαμ Τέιλορ ένας από τους συνηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε πως ο πελάτης του και ο ίδιος είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης.

    \"Είμαστε και οι δύο αισιόδοξοι. Ελπίζει (ο Στρος-Καν) ότι θα γλυτώσει από τον εφιάλτη που ζει από τις 14 Μαΐου\", τόνισε ο Τέιλορ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.

    Σε ερώτηση σχετικά με την ιατρική έκθεση που κάνει λόγω για βιασμό της νεαρής γυναίκας, ο Τέιλορ επιμένει πως \"η έκθεση αυτή δεν αποδεικνύει πως η Ναφισάτου Ντιαλό τραυματίστηκε στην διάρκεια της σεξουλικής επίθεσης\" για την οποία κατηγορούν τον Στρος-Καν .

    \"Τα τραύματά της στο ώμο δεν έχουν διαγνωστεί ιατρικά και οι κοκκινίλες στα γεννητικά όργανα μπορεί να προήλθαν από σεξουαλική επαφή που είχε τις προηγούμενες ημέρες, από ερεθισμό ή μόλυνση\", επισήμανε ο συνήγορος του πρώην γενικού διεθυντή του ΔΝΤ.

    Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση Στρος-Καν θα έχει σήμερα συνάντηση με την καμαριέρα από την Γουινέα και αυτό μπορεί να σημαίνει πως μέρος ή το σύνολο των κατηγοριών εναντίον του Στρος-Καν είναι πιθανό να αποσυρθεί.

    [07] Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Καντάφι

    Στο μεταξύ, ο Λίβυος ηγέτης, μετά από την ανακοίνωση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους αντικαθεστωτικούς, επανήλθε με νέα, αντικρουόμενη ανακοίνωση, ζητώντας, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, από τους πιστούς σε αυτόν πολίτες να \"σώσουν την Τρίπολη\" από την επιθετικότητα των επαναστατών .

    \"Είναι υποχρέωση όλων των Λίβυων. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου\", δήλωσε ο Καντάφι, ενώ το Αλ Αραμπίγια μετέδιδε εικόνες πολιτών που γιόρταζαν στο κέντρο της Τρίπολης και κατέβαζαν από τους τοίχους αφίσες του Λίβυου ηγέτη. Οι συγκεκριμένες εικόνες ήταν οι πρώτες που μεταδόθηκαν, μετά από την είσοδο των επαναστατών στην Τρίπολη.

    Τέλος, ο δεύτερότοκος γιος του Καντάφι, Σαίφ Αλ Ισλάμ, κρατείται, όπως μετέδωσε το Αλ -Τζαζίρα, αλλά και επίσημα χείλη, σ΄ένα σπίτι στην Τρίπολη, από τους αντικαθεστωτικούς.

    [08] Ειρηνική μετάβαση εξουσίας στη Λιβύη ζητεί το ΝΑΤΟ

    Ειρηνική μετάβαση εξουσίας ζητά το ΝΑΤΟ

    Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και θα υποστηρίξει ακόμη περισσότερο της δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη ζωή των Λίβυων.

    \"Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να ενδυναμώσουμε την εντολή που έχουν τα Ηνωμένα Έθνη να προστατέψουν τους πολίτες\" δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οανα Λουνγκεσκου. \"Όλες οι πλευρές αυτής της σύγκρουσης έχουν ξεκάθαρη ευθύνη να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό\" συνέχισε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, που τόνισε ακόμη πως η μετάβαση της εξουσίας στη Λιβύη, πρέπει να γίνει με ειρηνικό τρόπο.

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντριου Φογκ Ρασμούσεν δήλωσε πως \"Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τους πολίτες της Λιβύης, αλλά και με τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν τεράστια ευθύνη για ότι επακολουθήσει\", ενώ τόνισε πως μόνο με τη συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί ειρηνική και άμεση μεταβίβαση εξουσίας στη Λιβύη.

    [09] Ομπάμα: "Ο τύραννος πρέπει να φύγει από τη Λιβύη"

    Το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται στο \"σημείο μη επιστροφής\" και ο Λίβυος \"τύραννος\" πρέπει να φύγει για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα κάλεσε επίσης του λίβυους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι εισήλθαν χθες Κυριακή στην Τρίπολη, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να προστατεύσουν τους θεσμούς του κράτους και να προχωρήσουν προς την δημοκρατία.

    \"Απόψε το κίνημα κατά του καθεστώτος Καντάφι έφτασε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή. Η Τρίπολη απελευθερώθηκε από τον τύραννο\", τόνισε ο Ομπάμα από το θέρετρο Μάρθας Βινεγιαρντ.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει του Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, ηγετικό όργανο των αντικαθεστωτικών, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και τόνισε πως αυτήν την \"ιστορική και αποφασιστική ώρα το συμβούλιο πρέπει να δείξει το απαραίτητο κύρος για να οδηγήσει τη χώρα σε μια μετάβαση στην οποία να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα του λαού της Λιβύης\".

    [10] Σχέδιο για την μετά - Καντάφι εποχή επεξεργάζεται η Ευρώπη

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζεται σχέδια για μια Λιβύη χωρίς τον Μουάμαρ Καντάφι μετά την ταχεία προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη το Σαββατοκύριακο και κάλεσε το Λίβυο ηγέτη να αποχωρήσει "χωρίς άλλη καθυστέρηση".

    "Φαίνεται ότι είμαστε μάρτυρες των τελευταίων λεπτών ζωής του καθεστώτος Καντάφι, τον οποίο καλούμε να παραιτηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση και να αποτρέψει περαιτέρω αιματοχυσία", δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

    "Επεξεργαζόμαστε σχέδια για την μετά-Καντάφι εποχή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια που μελετούμε όσον αφορά τη βοήθειά μας σε μια Λιβύη μετά τον Καντάφι", τόνισε.

    Η ΕΕ κάλεσε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την εκδίωξη του Καντάφι από την εξουσία, να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους πολίτες καθώς προελαύνουν στην Τρίπολη.

    [11] Ενας ρώσος δημοσιογράφος τραυματίστηκε στην Τρίπολη

    Δημοσιογράφος της εφημερίδας Izvestia τραυματίστηκε από πυρά στην Τρίπολη, όπου μαίνονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και στις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, ανακοινώθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας.

    \"Ο ειδικός απεσταλμένος της Izvestia, Ορχάν Ντζαμάλ, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά σε προάστιο της λιβυκής πρωτεύουσας, τραυματίστηκε στο πόδι και νοσηλεύεται\", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως ο δημοσιογράφος θα χειρουργηθεί σύντομα και πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

    [12] Ο Καντάφι βρίσκεται ακόμα στην κατοικία του

    Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται ακόμα στην κατοικία του στην Τρίπολη, δήλωσε διπλωμάτης που βρίσκεται στην λιβυκή πρωτεύουσα και τον συνάντησε τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

    \"Βρίσκεται πάντα στην κατοικία του, στην Μπαμπ αλ-Αζιζίγια\", διευκρίνισε ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    Στο μεταξύ, πηγή των αντικαθεστωτικών τόνισε στο αλ Τζαζίρα πως αυτόπτες μάρτυρες είδαν άρματα μάχης να βγαίνουν από το συγκρότημα όπου βρίσκεται η κατοικία του Καντάφι και να βομβαρδίζουν περιοχή της λιβυκής πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 8:30:00 UTC