Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 2.200 οι νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία
  • [02] Αναίρεση των ποινών ζητούν Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής
  • [03] Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Ναύπακτο, Δομοκό και Πάργα

  • [01] Πάνω από 2.200 οι νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία

    Πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Συρία από τα μέσα του Μαρτίου, δήλωσε η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι.

    Ο προηγούμενος απολογισμός των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για 1.900 ως 2.000 νεκρούς.

    "Μέχρι σήμερα, πάνω από 2.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου οι μαζικές διαδηλώσεις άρχισαν στα μέσα Μαρτίου, με πάνω από 350 ανθρώπους να φέρονται να έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την αρχή του Ραμαζανιού", είπε η Πιλάι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο διεξάγει έκτακτη σύνοδο για την κατάσταση στη Συρία.

    "Οι δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία, περιλαμβανομένου βαρέως πυροβολικού, για να καταστείλουν ειρηνικές διαδηλώσεις και να ανακτήσουν τον έλεγχο σε διάφορες πόλεις", τόνισε η Πιλάι.

    Η Υπάτη Αρμοστής επανέλαβε ότι "η έκταση και η φύση αυτών των ενεργειών μπορεί να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

    Η έκτακτη σύνοδος συνεκλήθη μετά το αίτημα 24 κρατών-μελών του Συμβουλίου, περιλαμβανομένων των τεσσάρων αραβικών κρατών-μελών του, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ. Αναμενόταν να εγκρίνει μια απόφαση με την οποία θα καλούνται οι συριακές αρχές να "σταματήσουν αμέσως όλες τις πράξεις βίας εναντίον του πληθυσμού" της χώρας.

    Το σχέδιο απόφασης απαιτεί επίσης την "κατεπείγουσα αποστολή μιας ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας" στη χώρα για να "διεξάγει έρευνες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία από τον Μάρτιο" και να "κατονομάσει τους δράστες για να διασφαλιστεί" ότι θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

    [02] Αναίρεση των ποινών ζητούν Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής

    Την ύστατη προσπάθεια για παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα επιχειρούν Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής. Και οι τρεις ΠΑΕ προσέφυγαν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης της 10ης Αυγούστου της Επιτροπής Εφέσεων. Οι Θεσσαλοί και οι Σερραίοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε σωστή εφαρμογή των νόμων και έχουν ως \"όπλο\" το γεγονός ότι η ποινή (αφαίρεση βαθμών) που επιβλήθηκε στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν προβλέπεται από το άρθρο 21 του Πειθαρχικού Κώδικα, με βάση το οποίο παραπέμφθηκαν οι δύο σύλλογοι.

    Ο Ηρακλής, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι, αλλά στη δική του περίπτωση επειδή υποβιβάστηκε με βάση το άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος, ενώ, όπως υποστηρίζουν οι Θεσσαλονικείς, θα έπρεπε να τιμωρηθούν με το άρθρο 20 για πλαστογραφία, το οποίο προβλέπει πρόστιμο.

    Το Διαιτητικό Δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (25/8)στις 10:00.

    [03] Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε Ναύπακτο, Δομοκό και Πάργα

    Πληθαίνουν τα πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω των δυνατών ανέμων.

    Ειδικότερα, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

    Φωτιά έχει εκδηλωθεί, επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρδάλη στο Δομοκό. Επιτόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

    Στην Πάργα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κυψέλη. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 7 πυροσβέστες, με 4 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

    Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Ηλιόκαστρο Κρανιδίου.

    Επί ποδός βρίσκεται από το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη τα πύρινα μέτωπα σε Μύκονο, Βαθύ Λακωνίας, Αστροβίτσα Μεσολογγίου και Σκουτασιάδα Αγρινίου.

    Καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στις περιοχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 August 2011 - 16:29:43 UTC