Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μέρκελ υπέρ εποπτείας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
  • [02] Πρωτοποριακή εφαρμογή για ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων ΜΜΕ
  • [03] Ενισχύσεις σε Δήμους και Περιφέρειες για πράσινο και ανανεώσιμες πηγές
  • [04] Ο Ρώσος πρόεδρος καλεί να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Λιβύη
  • [05] Σχέδιο κυρώσεων κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ

  • [01] Η Μέρκελ υπέρ εποπτείας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Υπέρ της εποπτείας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Συμφώνου Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τάχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ σύμφωνα με βουλευτές του κόμματός της.

    Στη διάρκεια συνάντησης χθες το βράδυ με βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ μιας ενισχυμένης εποπτείας των εθνικών δημοσιονομικών από την ΕΕ.

    Σύμφωνα με τους βουλευτές, η Μέρκελ πρότεινε, σε περίπτωση παρέκκλισης από τους κανόνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να απαιτήσει από τα κράτη να επανεξετάσουν τα προγράμματά τους για να συμμορφωθούν προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Η χθεσινή συνάντηση ήταν αφιερωμένη κυρίως στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου: μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, καθώς και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ομως, για να λειτουργήσει, το νέο αυτό αυτό όργανο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ στις 23 Σεπτεμβρίου. Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές είναι αντίθετοι σ΄αυτό, αλλά ως τώρα φαίνεται ότι η Μέρκελ έχει εξασφαλίσει μια επαρκή πλειοψηφία.

    [02] Πρωτοποριακή εφαρμογή για ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων ΜΜΕ

    Ο Γιάννης έχει μια μικρή εξαγωγική επιχείρηση, η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση συστημάτων πληροφορικής στις συναλλαγές της και γι\' αυτό έχει αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όμως, η ασφάλεια περνά συχνά \"σε δεύτερη μοίρα\", καθώς στοιχίζει και το μέγεθος της επιχείρησης του Γιάννη δεν είναι τέτοιο, που θα μπορούσε να αποκτήσει το δικό της τμήμα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

    Οι λύσεις θα ήταν δύο: είτε να αγοράσει ένα \"έτοιμο\" σύστημα ασφαλείας, είτε να προσφύγει στο επιμελητήριο του νομού του. Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής, που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η οποία υπόσχεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα, εξασφαλίζοντας στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μια πολύ οικονομική λύση για την κάλυψη των αναγκών ασφαλείας τους.

    Πρόκειται στην ουσία για το ανοιχτό συνεργατικό περιβάλλον διαχείρισης κινδύνου STORM, το οποίο παραμετροποιείται, ειδικά για να καλύπτει τις ανάγκες των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρος Ντούσκας.

    Μαζί με τους Νινέτα Πολέμη (επ. καθηγήτρια τμήματος Πληροφορικής) και Δημήτρη Παπανίκα (υποψήφιο διδάκτορα), ο κ. Ντούσκας θα παρουσιάσει το νέο σύστημα στη Θεσσαλονίκη, στο διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, που διοργανώνουν τα πανεπιστήμια Μακεδονίας και ανατολικού Λονδίνου.

    [03] Ενισχύσεις σε Δήμους και Περιφέρειες για πράσινο και ανανεώσιμες πηγές

    Αθήνα, Ελλάδα 24/08/2011 12:04 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ενισχύσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς για φύτευση πρασίνου και εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών, από το ΥΠΕΚΑ

    Ενισχύσεις σε Δήμους, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια και άλλους φορείς του Δημοσίου για αναβάθμιση δημόσιων χώρων με φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρήση ψυχρών υλικών σε πλατείες, πάρκα κλπ. παρέχει το πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΕΣΠΑ.

    Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα είναι ανοιχτή από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των επιμέρους έργων πρέπει να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ ως 6 εκατ. ευρώ.

    Οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου θα κατατεθούν στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές για ένα ακόμη πρόγραμμα με τίτλο «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια» μέσω του οποίου θα ενισχύονται φορείς του Δημοσίου για τη φύτευση των ταρατσών των κτιρίων. Η προκήρυξη του προγράμματος αυτού αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

    [04] Ο Ρώσος πρόεδρος καλεί να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Λιβύη

    Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τον Μουάμαρ Καντάφι και τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να αρχίσουν συνομιλίες.

    "Θέλουμε οι Λίβυοι να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους", δήλωσε ο Μεντβέντεφ μετά τις συνομιλίες που είχε με το βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ σε στρατιωτική βάση της Σιβηρίας.

    "Θα θέλαμε να σταματήσουν οι συγκρούσεις το συντομότερο και να καθίσουν να συζητήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να καταλήξουν σε συμφωνία για το μέλλον της Λιβύης", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος επεσήμανε ότι παραμένουν ακόμα "δυο εξουσίες" στη Λιβύη.

    Ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αναγνωρίσει τους εξεγερμένους ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης εάν μπορέσουν να ενώσουν τη χώρα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι ο Καντάφι έχει ακόμα κάποια επιρροή και στρατιωτικές δυνατότητες παρά τις επιτυχίες των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

    [05] Σχέδιο κυρώσεων κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ

    Σχέδιο κυρώσεων κατά του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, δεσμεύοντας την περιουσία του, αλλά και κατά 22 ακόμη Σύρων, τεσσάρων εταιρειών καθώς και κατά της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών, κατέθεσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, καθώς και οι ΗΠΑ. Οι χώρες που συνέταξαν το προς ψήφιση, από τα Ηνωμένα Έθνη, σχέδιο κυρώσεων, επιδιώκουν, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, να αποτρέψουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση της Συρίας από το να επεκτείνει τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών.

    Το Ρόιτερς , αναφερόμενο στο ίδιο σχέδιο κυρώσεων , επισημαίνει πως ένας από τους στόχους του είναι και η απάντηση που θέλουν να δώσουν Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στην πεντάμηνη επιχείρηση καταστολής, από τις δυνάμεις ασφαλείας του Σύρου ηγέτη Άσαντ, των διαδηλώσεων που κυριαρχούσαν στη Δαμασκό και σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη κόστισαν το θάνατο 2,200 πολιτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 10:29:45 UTC