Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο
  • [02] "Η μουσική θέλει πίστη και αφοσίωση, όπως ο έρωτας"
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • [04] "Αιώνιος έφηβος" 103 ετών!
  • [05] Τρίπολη: "Το ποδήλατο στη ζωή μας"
  • [06] Μειώθηκε 21,6% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούνιο
  • [07] Υποχωρεί ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [08] Σε νέα εγχείρηση υποβάλλεται ο Ραούφ Ντενκτάς
  • [09] Γη: Η άγνωστη "πατρίδα" που κρύβει σχεδόν 9 εκατ. είδη
  • [10] Στο στόχαστρο της Μπρόντμπι ο Ντένις Ρόμενταλ
  • [11] Δανεικός στην Τότεναμ ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
  • [12] Γ. Νικητιάδης: "Δεν είναι τραγικό να μην αρχίσει το πρωτάθλημα"
  • [13] Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Σαμίρ Νασρί βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι

  • [01] Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο

    Έξι νομοσχέδια θα εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσεισήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

    Το νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με εισηγητή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα εισηγηθεί ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης για τη συγχώνευση του οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-Δήμητρα", και τη συγχώνευση εποπτευομένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νομικών προσώπων. Ακόμα ο κ. Σκανδαλίδης θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο για τη διάθεση, αγορά και ορθολογική χρήση σιτοπροστατευτικών προϊόντων και γεωργικών φαρμάκων.

    Θα συζητηθούν επίσης το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής με εισηγητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου για να ενσωματωθεί οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απλούστευση όρων στη μεταφορά προϊόντων, για τον τομέα της Άμυνας, εντός της ΕΕ.

    [02] "Η μουσική θέλει πίστη και αφοσίωση, όπως ο έρωτας"

    Διαπρέπει στις μεγάλες διεθνείς μουσικές σκηνές, με πολλές από τις οποίες συνεργάζεται, ενώ έχει τιμηθεί με τις υψηλότερες διακρίσεις, που επιθυμεί κάθε μουσικός. Ο λόγος για τον 39χρονο διευθυντή ορχήστρας Θεόδωρο Κουρεντζή, που έλκει τα φώτα της δημοσιότητας των μεγαλύτερων μέσων μαζικής ενημέρωσης, παγκοσμίως, καθώς θεωρείται ως ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς μουσικούς των ημερών μας.

    Στη Ρωσία, όπου εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, τον λατρεύουν- τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο και τον αποκαλούν "τρομερό παιδί". Σε ηλικία μόλις είκοσι τριών ετών άρχισε να διευθύνει τη Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, ενώ έχοντας περάσει από τα Μπολσόι, αλλά και την Όπερα του Νοβοσιμπίρσκ (τη μεγαλύτερη της Ευρασίας), πριν από ένα χρόνο ανέλαβε τη διεύθυνση του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου της πόλης Περμ.

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συγκαταλέγεται μεταξύ των δηλωμένων θαυμαστών του, ενώ και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ τον έχει τιμήσει με το "Παράσημο της Φιλίας", σε αναγνώριση της μεγάλης συμβολής του στη διατήρηση, ανάπτυξη και εκλαΐκευση της ρωσικής κουλτούρας στο εξωτερικό. Φέτος, τιμήθηκε, για τέταρτη φορά, με τη "Χρυσή Μάσκα", το μεγαλύτερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

    Ο νεαρής ηλικίας, αλλά εγνωσμένου κύρους αρχιμουσικός δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, αφού, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καλλιτέχνης πρέπει να βρίσκεται, σε όλη του τη ζωή, σε μία κατάσταση συνεχούς αναζήτησης. "Δεν υπάρχει τέλος σε αυτή την ιστορία. Πρέπει να αισθάνεσαι σε όλη σου τη ζωή ότι βρίσκεσαι σε μία φοιτητική αναζήτηση. Αυτό είναι ένα θαύμα και εκεί βρίσκεται η ευτυχία", τονίζει.

    Ο μυθικός κόσμος της μουσικής ήταν πάντα μέρος της ζωής του, από τα παιδικά του χρόνια στο Βύρωνα Αττικής, αφού η μητέρα του υπήρξε δασκάλα του πιάνου, ο θείος του μουσικός και ο πατέρας του λάτρης του είδους. Προτού ακόμη ξεκινήσει το σχολείο, έκανε μαθήματα πιάνου, ενώ στα επτά του χρονιά άρχισε να μαθαίνει βιολί. Στα δώδεκα φοιτούσε στο Εθνικό Ωδείο (στο Τμήμα Θεωρητικής Μουσικής και στο Τμήμα Εγχόρδων). Μετά το Λύκειο κι ενώ είχε εξασφαλισμένη υποτροφία για τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, παίρνει μία απόφαση ζωής- φεύγει για τη Ρωσία για να φοιτήσει πλάι σε μία μυθική μορφή της σοβιετικής διεύθυνσης ορχήστρας, τον Ηλία Μούσιν, στο διάσημο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η μεγάλη του αγάπη για τη ρωσική μουσική.

    «Ευχαριστώ το Θεό, που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρεθώ πλάι σε αυτή τη μεγαλοφυΐα. Με τον Μούσιν είχα μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ζούσαμε μία μουσική 'μέθεξη'. Δεν υπήρχαν τα όρια μιας συγκεκριμένης ώρας, που κάνεις μάθημα και τελείωσε. Πηγαίναμε μαζί στα κοντσέρτα, αλλά και ακόμη, όταν πίναμε καφέ, μιλούσαμε για τη μουσική. Και αυτό μου άρεσε πολύ», αφηγείται ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει η ΝΔ επι της αρχής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργο Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς , στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα και συζήτησαν το θέμα , που αυτές τις μέρες συζητείται στην Βουλή.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού , ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχαν απο χθες για το θέμα συζητήσεις ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, βουλευτή Αρη Σπηλιωτόπουλου

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου ως προϋποθέσεις για να ψηφίσει η ΝΔ επί της αρχής το νομοσχέδιο στη βουλή, να υπάρξει κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, μετά από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.

    [04] "Αιώνιος έφηβος" 103 ετών!

    "Με γράφουν στην ταυτότητα Σταύρο Καραμανιώλα/ είμαι γλεντζές, καλαμπουρτζής και δημοκράτης φόλα/ Μικροί μεγάλοι στο χωριό με λένε μπάρμπα Σταύρο/ μέρα και νύχτα τραγουδώ, πίνω κρασάκι μαύρο".

    Με τον στίχο αυτό μας συστήθηκε ο υπεραιωνόβιος λαϊκός ποιητής και συνθέτης Σταύρος Καραμανιώλας, όταν τον επισκεφθήκαμε στο σπίτι του, στον Πρίνο της Θάσου, όπου ζει με την κυρά του, έχοντας στο πλάι του την οικογένεια του εγγονού του Απόστολου Βουρβουτσιώτη.

    "Η ταυτότητα γράφει το '11, αλλά είμαι το '09 γεννηθείς. Το '12, που απελευθερωθήκαμε, ήμουν κοτζαμάν παιδί, όλα τα θυμάμαι", λέει στην τηλεοπτική κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μπάρμπα Σταύρος.

    Η συζήτηση μαζί του είναι καθόλα απολαυστική, μας "αιχμαλωτίζει" με τη ζωντάνια και το χιούμορ του, που ενίοτε... τσακίζει κόκαλα, ειδικά όταν αναφέρεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

    Τον ρωτάμε πώς ξεκινάει τη μέρα του και μας δείχνει το μπαχτσεδάκι που καλλιεργεί ο ίδιος, ακόμα και σήμερα, αν και πλέον δεν τον βοηθούν πολύ τα μάτια του, γι΄ αυτό και αναγκάζεται να κρατάει μπαστούνι.

    "Δεν μπορώ να κάτσω έτσι. Πρέπει κάτι να κάνω. Περνάω την ώρα μου με τις ντοματίτσες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το δυόσμο, τη ρίγανη, τη μαντζουράνα... Κάνω και ωραίο τσιπουράκι, σωστό ελιξίριο. Πίνω λίγο κάθε μέρα. Από τον Οκτώβριο και ύστερα πίνω κρασί μπρούσκο κόκκινο", μας λέει ο μπάρμπα Σταύρος.

    Ποιο, όμως, είναι το μυστικό της μακροζωίας του και πού οφείλεται το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν ξέρει τι θα πει κρυολόγημα, ούτε έχει κάποια πάθηση; "Έχω στη ζωή μου ρέγουλα. Πρώτα-πρώτα, πίνω για να πίνω και όχι να με πίνει αυτό. Και το φαγητό με μέτρο. Άμα κάνω την προσευχή μου, ό,τι να μου δώσεις μετά, δεν παίρνω ούτε μπουκιά. Άμα φτάσω να πάρω φάρμακα, θα αρρωστήσω", μας εξηγεί ο υπεραιωνόβιος... έφηβος.

    [05] Τρίπολη: "Το ποδήλατο στη ζωή μας"

    «Το ποδήλατο στη ζωή μας» είναι το πρόγραμμα, την υλοποίηση του οποίου ξεκινά ο δήμος Τρίπολης.

    Αύριο Πέμπτη, στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Άρεως πραγματοποιείται εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης και ο ειδικός γραμματέας Διατροφής και Άθλησης Κωνσταντίνος Παταβούκας θα παραδώσουν στο δήμο Τρίπολης 50 ποδήλατα.

    Η δράση αφορά την ελεύθερη χρήση από τους πολίτες της Τρίπολης ποδηλάτων, για τις μετακινήσεις του στο κέντρο της πόλης με την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων και περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου.

    Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης σε δήλωσή του αναφέρει ότι,«η δράση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

    Το ποδήλατο προάγεται και ως μέσον τουριστικής περιήγησης επιτρέποντας στον ποδηλάτη να απολαύσει τα αξιοθέατα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας».

    [06] Μειώθηκε 21,6% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Ιούνιο

    Περαιτέρω μείωση κατά 21,6% σημειώθηκε τον Ιούνιο στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, με αποτέλεσμα, στο τέλος τουΑ εξαμήνου εφέτος το εμπορικό έλλειμμα να έχει περιορισθεί κατά 29,5%.

    Η εν λόγω εξέλιξη, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις εμπορευματικές συναλλαγές, οφείλεται στη συνεχιζόμενη αύξηση των εξαγωγών και στη σημαντική πτώση των εισαγωγών (εξαιτίας της συρρίκνωσης της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης).

    Η συνολική αξία των εισαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Ιούνιο εφέτος ανήλθε στο ποσό των 2.978,3 εκατ. ευρώ έναντι 3.368,6 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 11,6%.

    Η συνολική αξία των εξαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.345,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.286,3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 4,6%.

    Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε σε 1.632,7 εκατ. ευρώ έναντι 2.082,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 21,6%.

    [07] Υποχωρεί ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Αθήνας

    Κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων υποχωρεί η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις, μετά από ένα σύντομο ανοδικό ξεκίνημα.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 υποχωρεί στις 894,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,85%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 20,467 εκατ. ευρώ.

    [08] Σε νέα εγχείρηση υποβάλλεται ο Ραούφ Ντενκτάς

    Σε νέα εγχείρηση υποβάλλεται σήμερα ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο γιος του, Σερντάρ Ντενκτάς, δήλωσε ότι ο πατέρας του δεν υπέστη εγκεφαλικό, αλλά εγκεφαλική αιμορραγία.

    Εξήγησε ότι συσσωρεύτηκε αίμα στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του Ραούφ Ντενκτάς το οποίο, με τη σημερινή επέμβαση, θα αφαιρεθεί.

    [09] Γη: Η άγνωστη "πατρίδα" που κρύβει σχεδόν 9 εκατ. είδη

    Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει ή ταξινομήσει περίπου το 90% των φυτικών και ζωικών ειδών που υπάρχουν στη Γη, η οποία εκτιμάται ότι είναι το σπίτι λίγο λιγότερων από 9 εκατομμύρια είδη, αναφέρεται σε μελέτη.

    Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την ανοικτής πρόσβασης επιθεώρηση PLoS Biology, αυξάνει κατά πολύ την εκτίμηση για τον πλούτο της ζωής στον πλανήτη. Μέχρι στιγμής έχουν περιγραφεί και ονοματιστεί περισσότερα από 1,2 εκατομμύριο είδη.

    Επιστήμονες προσπαθούν από καιρό να ταξινομήσουν τη ζωή στη Γη και να υπολογίσουν πόσα είδη υπάρχουν, όμως οι εκτιμήσεις ποικίλουν πολύ, από τα 3 εκατομμύρια μέχρι τα 100 εκατομμύρια.

    Η αναζήτηση δεν γίνεται μόνο για την επιστήμη. Οι άνθρωποι αποκομίζουν τεράστια οφέλη από τον πλούτο της ζωής στον πλανήτη, από τρόφιμα μέχρι φάρμακα, καθαρό αέρα και νερό. Γνωρίζοντας πόσα είδη υπάρχουν, εξετάζοντάς τα και περιγράφοντάς τα, μπορούμε να οδηγηθούμε σε περισσότερες ανακαλύψεις που θα ωφελήσουν την ανθρωπότητα.

    Η πρόσφατη αύξηση του ρυθμού εξαφάνισης των ειδών καθιστά απλώς πιο επείγουσα την αναζήτηση αυτή, δήλωσαν επιστήμονες.

    "Με το ρολόι της εξάλειψης να χτυπάει τώρα γρηγορότερα για πολλά είδη, πιστεύω πως η επιτάχυνση της απογραφής των ειδών της Γης έχει υψηλή επιστημονική και κοινωνική προτεραιότητα", δήλωσε ο Καμίλιο Μόρα του Πανεπιστημίου της Χαβάης και του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι στο Χάλιφαξ του Καναδά, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

    Σύμφωνα με μερικές μελέτες του ΟΗΕ, ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις χειρότερες απώλειες ειδών από τότε που εξαφανίσθηκαν οι δεινόσαυροι, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

    [10] Στο στόχαστρο της Μπρόντμπι ο Ντένις Ρόμενταλ

    Πρόταση επιστροφής στη Δανία έχει στα χέρια του ο Ντένις Ρόμενταλ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ekstra Bladet», ο Δανός διεθνής μέσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στα μεταγραφικά πλάνα της Μπρόντμπι.

    Ο Ρόμενταλ έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, αλλά δεν συγκαταλέγεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε για τη νέα σεζόν και εξετάζει σοβαρά την πρόταση να επιστρέψει στην πατρίδα του.

    Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος άσος έχει συμφωνήσει με την Μπρόντμπι για συμβόλαιο δύο ετών, αλλά η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

    [11] Δανεικός στην Τότεναμ ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

    Στην Τότεναμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, με τη μορφή του δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι για ένα χρόνο.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, οι Λονδρέζοι δέχτηκαν να καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του συμβολαίου του με τη Σίτι, σύμφωνα με το οποίο ο Αφρικανός πρώην άσος της Άρσεναλ είχε εβδομαδιαίες αποδοχές ύψους 170.000 λιρών.

    Ο επιθετικός από το Τόγκο παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου.

    Επέστρεψε το καλοκαίρι στη Σίτι, αλλά δεν ήταν στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για τη βασική ενδεκάδα και δέχθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στους «Σπερς».

    [12] Γ. Νικητιάδης: "Δεν είναι τραγικό να μην αρχίσει το πρωτάθλημα"

    Για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, σε εκπομπή του «Sentra».

    «Η μόνη πολιτική απόφαση είναι αυτή που σχετίζεται με την βούληση της Πολιτείας για εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει πως όλα τα όργανα πρέπει να λειτουργούν με ανεξαρτησία και αντικειμενικό τρόπο. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ξεκαθαρίσει το ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως παρέμβαση στην λειτουργία του ανεξάρτητου οργάνου, όπως είναι η ΕΕΑ» είπε αρχικώς και συνέχισε:

    «Έκρινε με συγκεκριμένο τρόπο, τώρα έπραξε με βάση τα νέα δεδομένα. Δεν υπάρχει βιτρίνα πίσω από την καταδικασμένη διοίκηση. Δεν μπορείς να παρέμβεις στον προσωπικό βίο των ατόμων, αν δεν υπάρχουν αποφάσεις των πολιτειακών οργάνων. Αναφερόμαστε σε εγκλήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αν στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, κακώς έπραξαν. Σήμερα λειτούργησαν με ανεξαρτησία και εξέτασαν τις περιπτώσεις. Βασάνισαν τα στοιχεία, τα έψαξαν και κατέληξαν στην συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας τη δουλειά τους με σωστό τρόπο. Επιτέλους η Πολιτεία κινείται και έθεσε τα συντεταγμένα όργανα στο καθήκον τους να λειτουργήσουν όπως πρέπει».

    [13] Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Σαμίρ Νασρί βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι

    Η Άρσεναλ ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι για την παραχώρηση του Σαμίρ Νασρί. Ο Γάλλος μέσος αποκλείστηκε από την αποστολή των «κανονιέρηδων» για τον αγώνα ρεβάνς με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

    «Η Άρσεναλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει φτάσει σε συμφωνία για την μετακίνηση του Σαμίρ Νασρί στη Μάντσεστερ Σίτι», αναφέρει η ανακοίνωση του λονδρέζικου συλλόγου και προσθέτει ότι ο παίκτης βρίσκεται καθ' οδόν για το Μάντσεστερ, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

    Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Νασρί θα γίνει ο δεύτερος παίκτης-«κλειδί» που φεύγει από την Άρσεναλ εντός της τρέχουσας περιόδου μετά τον Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα έναντι ενός ποσού που εκτιμάται ότι έφτασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

    Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να κινείται δραστήρια στις μεταγραφές, καθώς έχει ήδη δαπανήσει περίπου 50 εκατομμύρια λίγες για την απόκτηση των Σέρχιο Αγουέρο, Γκαέλ Κλισί και Στέφαν Σάβιτς.

    Από τον Αύγουστο του 2008, όταν η «Abu Dhabi United Group» ανέλαβε τα «ηνία» των «πολιτών», η Σίτι έχει ξοδέψει... αμέτρητο χρήμα, προκειμένου να εντάξει κορυφαίας κλάσης ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της ομάδας.

    Έτσι, το 2009 αποκτήθηκαν οι Κάρλος Τέβες, Γκάρεθ Μπάρι και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ. Το καλοκαίρι του 2010 οι «σίτιζενς» δαπάνησαν περίπου 130 εκατομμύρια για παίκτες όπως οι Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα και Μάριο Μπαλοτέλι. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος ανέλαβε στα τέλη του 2009, η Σίτι τερμάτισε την περυσινή σεζόν τρίτη στην Πρέμιερ Λιγκ, αφήνοντας τέταρτη την Άρσεναλ, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, βάζοντας τέλος σε ένα διάστημα 35 ετών χωρίς τίτλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 12:29:52 UTC