Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Xιλιάδες στρέμματα παρανάλωμα του πυρός στη Λευκίμη Έβρου
  • [02] Ακριβότερο κατά 2,4% το οικογενειακό καλάθι τον Ιούλιο 2011
  • [03] Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η καγκελάριος Α. Μέρκελ σύμφωνα με το Forbes
  • [04] Οι 24 ομάδες και οι όμιλοι του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας
  • [05] Σε Όσκαρ στοχεύει το "Παλάτι" του ομογενούς σκηνοθέτη Αντώνη Μάρα
  • [06] Αποσύρθηκε από τη θέση του διευθυντή ο συνιδρυτής της Apple IncΟ Στηβ Τζομπς
  • [07] Σοβαρούς κινδύνους ενέχει η ηλεκτρονική προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • [08] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [09] Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών
  • [10] Το ΝΑΤΟ παρέχει βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς για τον εντοπισμό του Καντάφι
  • [11] Η Ρωσία ανέβαλε την εκτόξευση πυραύλων Σογιούζ
  • [12] "Το καταφύγιο του Καντάφι ήταν απίστευτο"

  • [01] Xιλιάδες στρέμματα παρανάλωμα του πυρός στη Λευκίμη Έβρου

    Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δρύες, πεύκα και γεωργικές εκτάσεις έχει αποτεφρώσει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται στην περιοχή Λευκίμης Έβρου.

    Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 47 οχήματα από ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τη συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, δίνουν με αμείωτη ένταση μάχη για την κατάσβεσή της. Στις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανήματα της περιφέρειας, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, οι δήμοι, το δασαρχείο και κάτοικοι της περιοχής.

    Το μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Εν τω μεταξύ στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    [02] Ακριβότερο κατά 2,4% το οικογενειακό καλάθι τον Ιούλιο 2011

    Στο ποσό των 2.275,33 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, σε σχέση με τον Ιούλιο 2010 που κόστιζε 2.222,04 ευρώ.

    Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 2,4% και υπολογίζεται στα 53,28 ευρώ.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε ο τομέας της στέγασης (αύξηση 8%), ενώ σημαντική αύξηση 4% παρατηρήθηκε στο καλάθι αυτού του μήνα στα τρόφιμα. Αντίστοιχη αύξηση 4% σημείωσε και ο τομέας των μεταφορών.

    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΛΑΘΙ ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2010/07 2011/07 Διαφορά %

    Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 344,10 356,98 12,88 4%

    Αλκοολούχα ποτά και καπνός 82,67 83,73 1,06 1%

    Ένδυση και υπόδηση 171,38 164,56 - 6,82 -4%

    Στέγαση 269,03 291,41 22,38 8%

    Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού 149,80 151,53 1,73 1%

    Υγεία 143,52 142,85 - 0,67 0%

    Μεταφορές 337,07 352,10 15,03 4%

    Επικοινωνίες 97,84 98,48 0,64 1%

    Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηρ. 102,82 103,04 0,23 0%

    Εκπαίδευση 66,12 66,24 0,12 0%

    Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια 237,60 239,26 1,65 1%

    Άλλα αγαθά και υπηρεσίες 221,98 228,41 6,43 3%

    [03] Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου η καγκελάριος Α. Μέρκελ σύμφωνα με το Forbes

    Hκαγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναδείχτηκε για το 2011 η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (2η θέση) και την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ (3η θέση), σύμφωνα με την ετήσια λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο του περιοδικού Forbes, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Η περσινή "κυρίαρχος" της λίστας, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έπεσε στην 8η θέση, ενώ μία θέση χαμηλότερα βρίσκεται η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται γυναίκες από 25 έως 85 ετών, από κάθε τομέα, οι οποίες ελέγχουν συνολικά το ποσό των 30.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό.

    Η δύναμή τους υπολογίζεται με βάση την περιουσία τους αλλά και την εξουσία και το ακροατήριό τους, κάτι που προκύπτει από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

    Η νεότερη στην λίστα είναι η 25χρονη Lady Gaga, η οποία καταλαμβάνει την 11η θέση, ενώ η γηραιότερη, η 85χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στην 49η θέση.

    Η πρόεδρος και γενική διευθύντρια της PepsiCo Ίντρα Νούγι βρίσκεται στην 4η θέση και στην 5η θέση η επίσης πρόεδρος και γενική διευθύντρια του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ.

    Στην 6η θέση είναι η Μελίντα Γκέιτς σύζυγος του Μπιλ και συνιδρύτρια του Bill and Melinda Gates Foundation. Μία θέση πιο κάτω είναι η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας.

    Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ και η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των New York Times Τζιλ Άμπραμσον καταλαμβάνουν την 10η και την 11η θέση αντίστοιχα.

    [04] Οι 24 ομάδες και οι όμιλοι του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

    Με την ολοκλήρωση του επιπρόσθετου προκριματικού γύρου συμπληρώθηκαν και τα δύο τελευταία... κομμάτια που έλειπαν από το παζλ των ομίλων του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

    Η Φινλανδία επικράτησε 86-78 της Πορτογαλίας, κατέλαβε την πρώτη θέση του επιπρόσθετου προκριματικού γύρου και τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο μαζί με την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και τη Βοσνία.

    Η ηττημένη Πορτογαλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και «έπεσε» στον 1ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, στον οποίο βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η «οικοδέσποινα» Λιθουανία, η φιναλιστ του περσινού Μουντομπάσκετ Τουρκία και οι Μ.Βρετανία, Πολωνία.

    Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

    1ος όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μ.Βρετανία, Πολωνία, Πορτογαλία

    2ος όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία

    3ος όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Φινλανδία

    4ος όμιλος: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία

    [05] Σε Όσκαρ στοχεύει το "Παλάτι" του ομογενούς σκηνοθέτη Αντώνη Μάρα

    Να κερδίσει μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ έχει ο ομογενής σκηνοθέτης Αντώνης Μάρας και βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού μέχρι στιγμής η μικρού μήκους ταινία του«Το Παλάτι» («The Palace»), η οποία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα του 1974, έχει κερδίσει τρία βραβεία, όλα στην Αυστραλία.

    «Το Παλάτι» κέρδισε φέτος το βραβείο για καλύτερη ταινία μικρού μήκους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ, το βραβείο της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους της Αυστραλίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και το βραβείο του κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας.

    Η ταινία, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, αφορά την ιστορία μιας κυπριακής οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι της Οθωμανικής περιόδου. Όταν ένας νεαρός τουρκοκύπριος στρατιώτης έρχεται αντιμέτωπος με την οικογένεια έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου και το ρόλο που διαδραματίζει ο ίδιος σ\' αυτόν.

    [06] Αποσύρθηκε από τη θέση του διευθυντή ο συνιδρυτής της Apple IncΟ Στηβ Τζομπς

    Το θρυλικό αφεντικό και συνιδρυτής του αμερικανικού κολοσσού Apple, ο Στιβ Τζομπς παραιτήθηκε χθες Τετάρτη και επικεφαλής του ομίλου αναλαμβάνει ο Τιμ Κούκ, νούμερο δύο ως σήμερα.

    "Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθυντής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω", επισημαίνει ο Τζομπς σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και την "κοινότητα της Apple".

    "Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε. Παραιτούμαι από γενικός διευθυντής της Apple", τονίζει ο Τζομπς που πάσχει από καρκίνο και από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρρωτική άδεια.

    Ο Τιμ Κουκ, επιχειρησιακός διευθυντής είχε αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του ομίλου και τώρα θα αντικαταστήσει επισήμως τον Τζομπς, σύμφωνα με το "σχέδιο διαδοχής" που ο ίδιος έχει ορίσει.

    Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως "είναι απολύτως πεπεισμένο ότι ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή".

    Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιούκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.

    Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ο 56χρονος Τζομπς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια και το 2004 εμφάνισε καρκίνο στο πάγκρεας.

    Η κατάσταση της υγείας του ανησυχούσε ιδιαίτερα του επενδυτές που συνδέουν την επιτυχία της Apple με τον ίδιο τον Τζομπς.

    "Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από ένα νέο ρόλο", υπογραμμίζει ο Τζομπς στην επιστολή του.

    [07] Σοβαρούς κινδύνους ενέχει η ηλεκτρονική προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων

    Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή ενέχει η ηλεκτρονική προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς το 50% αυτών είναι μη εγκεκριμένα από τις αρχές, πλαστά ή νοθευμένα, αγνώστων παραγωγών, αμφιβόλου προελεύσεως, με ενδεχομένως πολύ σοβαρές παρενέργειες για την υγεία του καταναλωτή. Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω του αναμενόμενου κέρδους από τα πλαστά προϊόντα και του παγκοσμιοποιημένου εμπορίου.

    Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του φαινομένου, τα σκευάσματα που διακινούνται παράνομα από τις ηλεκτρονικές σελίδες είναι ως επί το πλείστον χάπια αδυνατίσματος, φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία και συμπληρώματα διατροφής με διάφορες ιδιότητες.

    Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά πολλές φορές περιέχουν ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία τους, με αποτέλεσμα ο χρήστης να εκδηλώνει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Για παράδειγμα, πολλά προϊόντα αδυνατίσματος συχνά περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο 2010 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω σοβαρών παρενεργειών στο καρδιαγγειακό σύστημα (κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής κλπ). Επίσης, τα ενισχυτικά της στύσης συχνά περιέχουν σιλντεναφίλη, η οποία δημιουργεί σοβαρή υπόταση και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους πάσχοντες από καρδιολογικά νοσήματα. Πολλά συμπληρώματα διατροφής περιέχουν αναβολικές ουσίες με ολέθρια αποτελέσματα στην ανεξέλεγκτη χρήση τους.

    Η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει τη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου, ωστόσο όπως έχει διαπιστώσει ο ΕΟΦ, σημαντικός αριθμός καταναλωτών προμηθεύεται φαρμακευτικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής μέσω διαδικτύου.

    «Η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες πηγές και χωρίς συνταγή ιατρού, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία», υπογραμμίζει ο ΕΟΦ και προσθέτει ότι η χρήση τους μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υποθεραπεία, λάθος θεραπεία ή καθόλου θεραπεία, ακόμη και στο θάνατο.

    [08] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα στην Βουλή με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για θέματα που αφορούν τα υπουργεία τους.

    Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 πμ και 2 μμ αντιστοίχως.

    Ενδιαμέσως ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε δύο συσκέψεις με αντικείμενο, η πρώτη τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και η δεύτερη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    [09] Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών

    Διεθνές κύκλωμα διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και τέσσερις κάτοικοι της Ρόδου, εξαρθρώθηκε στο νησί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

    Πρόκειται για δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους, έναν υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών και έναν άνεργο, ηλικίας από 24 έως 34 ετών, οι οποίοι φέρονται να έφερναν ναρκωτικά και συγκεκριμένα αμφεταμίνη, από την Ινδία και την Κίνα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν στην Αγγλία, ενώ διερευνάται αν μέρος των ποσοτήτων αυτών διοχετεύονταν και στην «τοπική αγορά».

    Ήδη από το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έχουν κατασχεθεί συσκευασίες με συνολική ποσότητα 5,17 κιλά αμφεταμινών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι από το Πάσχα έχουν εισαχθεί και προωθηθεί περισσότερα από 80 κιλά της ναρκωτικής ουσίας σε συσκευασίες των τριών κιλών η καθεμία (συνολικά 27 πακέτα).

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα πακέτα έφθαναν στη Ρόδο μέσα σε δέματα, είτε με την εταιρεία που εργαζόταν ο ένας εκ των εμπλεκόμενων είτε με το ταχυδρομείο, πάντα όμως σε δέματα και με παραλήπτες ανύπαρκτα πρόσωπα. Έφεραν δε την ένδειξη «αντιοξειδωτική σκόνη» και στη συνέχεια στέλνονταν στην Αγγλία.

    Το «κουβάρι» της υπόθεση φέρεται να άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ΣΔΟΕ έλαβε την πληροφορία από τις σουηδικές τελωνειακές αρχές για τη δραστηριότητα κυκλώματος το οποίο και διακινούσε αμφεταμίνες μεταξύ Ινδίας, Κίνας, Αγγλίας και Σουηδίας.

    Μετά την έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε το πακέτο με τα πέντε κιλά αμφεταμίνης στην Αθήνα και στη συνέχεια έγινε ελεγχόμενα, πλέον, η αποστολή του στη Ρόδο, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός. Στο νησί το παρέλαβε ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών, ο οποίος συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε ότι τη «δουλειά» την έκανε για τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του.

    [10] Το ΝΑΤΟ παρέχει βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς για τον εντοπισμό του Καντάφι

    Το ΝΑΤΟ παρέχει πληροφορίες και μεθόδους ανίχνευσης στους λίβυους αντικαθεστωτικούς που αναζητούν τον Μουάμαρ Καντάφι και τους γιους του, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ.

    \"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ΝΑΤΟ παρέχει πληροφορίες και μεθόδους ανίχνευσης στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τον συνταγματάρχη Καντάφι και άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος\", τόνισε ο Φοξ στο Sky News.

    Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λιβύη και συμμετέχουν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

    Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε καναδική εταιρία, οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί χρησιμοποιούν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις επιχειρήσεις κατασκοπείας των στρατευμάτων του Καντάφι.

    Ο επικεφαλής της εταιρίας Zariba Τσαρλς Μπάρλοου, πρώην ανώτατος αξιωματούχος του καναδικού στρατού, μετέβη στις αρχές Ιουλίου στη Μισράτα για να εκπαιδεύσει τους αντάρτες στη χρήση του αεροσκάφους, που ζυγίζει μόλις 1,5 κιλά, ελέγχεται με τηλεχειρισμό και κοστίζει 100.000 δολάρια.

    \"Οι αντικαθεστωτικοί ήθελαν να γνωρίζουν που βρίσκονται τα κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά δεν διέθεταν τον κατάλληλο εξοπλισμό\", διευκρίνισε ο Μπάρλοου και πρόσθεσε πως οι αντικαθεστωτικοί που συνάντησε δεν ήταν πρώην στρατιώτες του λιβυκού στρατού, αλλά πολίτες χωρίς πείρα στον χειρισμό τέτοιων μηχανημάτων.

    \"Ομως μέσα σε ένα απόγευμα έμαθαν πως να κάνουν το αεροσκάφος-μινιατούρα να πετά\", κατέληξε ο ίδιος.

    [11] Η Ρωσία ανέβαλε την εκτόξευση πυραύλων Σογιούζ

    Μόσχα, Ρωσία 25/08/2011 08:26 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. )

    Ρωσία-Διάστημα: Αναβλήθηκε η εκτόξευση πυραύλων Σογιούζ, μετά το δυστύχημα του διαστημοπλοίου Πρόγκρες

    Η Ρωσία ανέβαλε την εκτόξευση πυραύλων Σογιούζ μετά το δυστύχημα με το διαστημόπλοιο μεταφοράς φορτίων Πρόγκρες το οποίο συνετρίβη στη Γη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του διαστημικού προγράμματος της χώρας.

    \"Ελήφθη απόφαση να αναβληθεί η εκτόξευση των πυραύλων μέχρι να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος\", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

    [12] "Το καταφύγιο του Καντάφι ήταν απίστευτο"

    Ο βραζιλιάνος πλαστικός χειρουργός Λιασίρ Ριμπέιρο, που χειρούργησε το 1994 τον Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε πως είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που επισκέφτηκαν το απίστευτο καταφύγιο του λίβυου ηγέτη στην Τρίπολη.

    Ο 70χρονος Ριμπέιρο, ένας από τους εξέχοντες βραζιλιάνους επιστήμονες, συμμετείχε σε ιατρικό συνέδριο στην Τρίπολη όταν τον πλησίασε ο τότε υπουργός Υγείας της Λιβύης και του ζήτησε \"να εξετάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο\".

    \"Πίστεψα ότι επρόκειτο για την σύζυγό του, αλλά όταν φτάσαμε στον προορισμό μας κατάλαβα ότι ήταν ο Καντάφι. Η είσοδος στο καταφύγιο ήταν μυστική και με άφησαν να περιμένω σε μια βιβλιοθήκη\", διηγείται ο γιατρός και προσθέτει ότι αμέσως μετά τον οδήγησαν σε ένα κτίριο όπου υπήρχε μια σκηνή.

    \"Εκεί με δέχτηκε ο Καντάφι. Του είπα ότι ήταν πολύ σκοτεινά για να τον εξετάσω και μεταφερθήκαμε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο οδοντιατρείο\", συνεχίζει ο Ριμπέιρο.

    Ο πλαστικός χειρουργός αποκαλύπτει πως στο καταφύγιο υπήρχε ένα γυμναστήριο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και δύο αίθουσες χειρουργείων με γερμανικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. \"Ήταν απίστευτο! Δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο\", τονίζει ο Ριμπέιρο, ο οποίος χειρούργησε ένα χρόνο μετά τον Καντάφι.

    Ο γιατρός διευκρινίζει πως ο Καντάφι υποβλήθηκε σε πλαστική στα μάτια και σε εμφύτευση μαλλιών.

    \"Όλο το προσωπικό ήταν ξένοι: ο γιατρός του ήταν Πακιστανός, οι αναισθησιολόγοι από την Αίγυπτο και τη Ρωσία και η νοσοκόμα από την Γιουγκοσλαβία. Πιστεύω ότι φοβόταν ότι θα τον δολοφονήσουν οι συμπατριώτες του\", είπε ακόμα ο Ριμπέιρο.

    \"Πριν 16 χρόνια δεν τον θεωρούσαν αιμοσταγή δικτάτορα, ήταν ανοικτός στη Δύση και τον αποκαλούσαν αρχηγό κράτους. Ήταν καλλιεργημένος, μιλούσε άπταιστα αγγλικά, αλλά δεν με κοίταζε ποτέ στα μάτια\", επισήμανε ο βραζιλιάνος γιατρός.

    Τέλος, ο Ριμπέιρο προέβλεψε πως ο Καντάφι δεν θα \"βγει ζωντανός\" από την επανάσταση εναντίον του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 8:29:52 UTC