Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές
  • [02] Έτοιμοι να κυβερνήσουν οι επαναστάτες της Λιβύης

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Άνω Γλυφάδα, κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ογδόντα πυροσβέστες, με 30 οχήματα, προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ωστόσο, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει από τους ανέμους που πνέουν με ένταση 5 μποφόρ.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην οδό Πορταριάς και σύντομα εξαπλώθηκε στις οδούς Σαλαμίνας, Σερρών και Αρετής. Η φωτιά έχει διάσπαρτα μέτωπα.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν, προς το παρόν, άγνωστα.

    [02] Έτοιμοι να κυβερνήσουν οι επαναστάτες της Λιβύης

    Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 26/08/2011 03:30 (ΑΠΕ-ΜΠΕ_Γαλλ.Πρακτ.)

    ΗΠΑ: Υπό το βλέμμα των αμερικάνων οι Λίβυοι, για αποφυγή εξτρεμιστικών ενεργειών, δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον

    Με επίσημη ανακοίνωση της, η ηγεσία των Λίβυων επαναστατών δηλώνει ότι μεταφέρεται στην Τρίπολη, απ΄ όπου θα κυβερνήσει τη χώρα.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, αρχίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

    "Ανακοινώνω ότι στην Τρίπολη ξεκινά η ανάληψη των εργασιών του εκτελεστικού γραφείου" δήλωσε ο Αλί Ταρχούνι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οικονομία και τα πετρελαϊκά θέματα.

    Όταν ρωτήθηκε εάν δηλώνει επισήμως ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, προτίθεται να κυβερνήσει τη Λιβύη από την Τρίπολη, απάντησε απερίφραστα "ναι".

    Σημειώνεται πως οι Λίβυοι εξεγερμένοι ελπίζουν ότι οι εξαγωγές πετρελαίου θα ξεκινήσουν ξανά μέσα σε δύο εβδομάδες και θα φτάσουν στον πλήρη όγκο τους σε περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ο Άλι Ταρχούνι, ο αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά και πετρελαϊκά ζητήματα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Κάιρο, Αίγυπτος 25/08/2011 23:16 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Λιβύη: Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν την Σύρτη, μετέδωσε κανάλι, πιστό στον Καντάφι

    Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν την γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, Σύρτη, μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος είναι πιστός στον συνταγματάρχη.

    Ο Μουάμαρ Καντάφι βρίσκεται είτε στη νότια Τρίπολη είτε έχει ήδη φύγει προς την έρημο, δήλωσεαπό την Ρώμη, ο Άμπντελ Σαλάμ Τζαλούντ, το πρώην νούμερο δύο του καθεστώτος.

    "Γύρω του υπάρχουν μόνο τέσσερα άτομα, υπάρχουν δύο πιθανότητες: είτε κρύβεται στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, είτε έχει φύγει εδώ και κάποιο καιρό" ανέφερε ο Τζαλούντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι ο οποίος αποστάτησε προ ημερών

    Να αποκλείσουν κάθε εξτρεμιστική ενέργεια καλεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον τους Λίβυους επαναστάτες, ενώ παράλληλα, εκτιμά πως οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη Λιβύη.

    "Θα παρακολουθούμε ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι η Λιβύη ανταποκρίνεται στις ευθύνες που έχει αναλάβει και συμφωνήσει, ότι δεν θα απειλήσει με τον υπάρχοντα οπλισμό γειτονικές χώρες, ούτε τα όπλα θα περιέλθουν σε ακατάλληλα χέρια, και, φυσικά, θα αποκλείσει κάθε εξτρεμιστική βία" δήλωσε με ανακοίνωση της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συμφώνησετην Πέμπτηνα αποδεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μία έκτακτη βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας, ανέφεραν διπλωμάτες.

    Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική, η οποία αντιτίθεται εδώ και δύο εβδομάδες στο μέτρο αυτό και δεν έχει αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως το νόμιμο εκπρόσωπο της Λιβύης.

    "Υπάρχει μία συμφωνία, δε θα υπάρξει ψηφοφορία και τα χρήματα θα αποδεσμευθούν" δήλωσε ένας διπλωμάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 August 2011 - 4:29:51 UTC