Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank
  • [02] Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για τον κυκλώνα

  • [01] Προς συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank

    Συγχωνεύονται, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Alpha Bank με τη Eurobank, με συμμετοχή funds από το Κατάρ, δημιουργώντας νέα δεδομένα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνεται στις 25 μεγαλύτερες της ΕΕ. Την Δευτέρα συνεδριάζουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

    Ηνέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.

    Με την κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δοθεί το έναυσμα για αναδιάταξη των δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μέσω ενός νέου κύκλου τραπεζικών εξαγορών και συγχωνεύσεων.

    Η συμμετοχή του Κατάρ εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές του, ενώ θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν γενικότερα και για την ελληνική οικονομία.

    Θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στο άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς με ότι συνεπάγεται αυτό για την διοχέτευση της πολυπόθητης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ώστε να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη της οικονομίας γενικότερα.

    [02] Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για τον κυκλώνα

    Ο κυκλώνας Αϊρίν έφτασε το πρωί, τοπική ώρα, κοντά στο Ακρωτήριο Λουκάουτ, στην ακτή της ανατολικής Βόρειας Καρολίνας, ελαφρώς εξασθενημένος, αλλά ακόμη ισχυρός, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

    Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας ανακοίνωσαν ότι λόγω του κυκλώνα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδωνοικιών και σημείωσαν ότι οι άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα έχουν προκαλέσει "τρομερή ζημιά" στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στο δίκτυο ύδρευσης.

    Ο κυκλώνας, με ανέμους 140 χιλιομέτρων την ώρα, έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1 της κλίμακας έντασης Σαφίρ-Σίμπσον, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, και κινείται βόρεια και βορειοανατολικάκαι αναμένεταινα πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης την Κυριακή.

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προειδοποίησε να τηρήσουν αυστηρά οι χιλιάδες κάτοικοι έχουν λάβει την εντολή για εκκένωση της πόλης, η οποία είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι ο κυκλώνας Αϊρίν που πλησιάζει είναι επικίνδυνος καιαπειλεί ζωές.

    Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν, σημείωσε.

    "Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο", σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν.

    Το μεσημέρι θα κλείσει ο υπόγειος σιδηρόδρομος της πόλης, προσέθεσε ο Μπλούμπεργκ.

    Σε έως και 2 εκατομμύρια ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετέδωσε το BBC, την ώρα που ο κυκλώνας Αϊρίν έχει ήδη πλήξει την ακτή της Βόρειας Καρολίνας και κατευθύνεται προς τα βόρεια.

    Την ίδια ώρα οι αρχές της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, διένειμαν σήμερα το πρωί σάκους με άμμο στους κατοίκους της πόλης, η οποία έχει πολλές ζώνες στις οποίες μπορεί να προκληθούν πλημμύρες, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του κυκλώνα Αϊρίν.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας νωρίτερα τις διακοπές του, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη, μετέδωσε το CNN.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 August 2011 - 16:29:46 UTC