Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τις 12 Σεπτεμβρίου η έκδοση του εργοσήμου στα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες
  • [02] Πάνω από 2.000 φοιτητές στις εστίες του ΕΙΝ φέτος
  • [03] Με απώλειες 4,82% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [04] Ο Καντάφι παραμένει "απειλή" για το ΝΑΤΟ
  • [05] Οδεύει προς Πειραιά ο Πάμπλο Ορμπάιθ

  • [01] Από τις 12 Σεπτεμβρίου η έκδοση του εργοσήμου στα ΕΛΤΑ και τις Τράπεζες

    Στις 12 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινάει η έκδοση Εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και στις 20 Σεπτεμβρίου η έκδοσή του από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank, μετά από αίτημά τους για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης του Εργόσημου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.

    Με την εφαρμογή του Εργοσήμου επιχειρείται για πρώτη φορά να δοθεί ουσιαστική και μελετημένη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη, τις αγροτικές εργασίες και τους περιστασιακά εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης, του θεάματος και του ακροάματος.

    Το εργόσημο αποτελεί ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, με μοναδικό αριθμό, που εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του. Κατά την εξαργύρωση του εργόσημου, ο εργαζόμενος, μόνο με το ΑΜΚΑ του, εισπράττει το αναγραφόμενο ποσό μείον των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 20% ή 10% και αποδίδονται στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα που είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ο ΟΓΑ αντίστοιχα. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας και την επαλήθευση των στοιχείων τηρείται

    Μέσω του εργόσημου οι ασφαλισμένοι έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε συνταξιοδοτικό και υγειονομικό επίπεδο αλλά και σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ενώ στην ίδια περίπτωση οι εργοδότες απαλλάσσονται από κάθε ποινική και αστική κύρωση.

    Για τη διευκόλυνση των πολιτών έχει προβλεφθεί η δυνατότητα έκδοσης του Εργοσήμου με πολλαπλούς τρόπους, σε τραπεζικά υποκαταστήματα, αυτόματα μηχανήματα ή μέσω διαδικτύου, ώστε η χρήση του να διαδοθεί άμεσα, χωρίς προβλήματα, στους ασφαλισμένους όλων των μορφωτικών στρωμάτων και όλων των γεωγραφικών σημείων της χώρας.

    «Αρχείο Εργοσήμου» στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί φορείς θα είναι σε θέση να υπολογίσουν μεταξύ των άλλων τα ασφαλιστικά δικαιώματα που θεμελιώνει ο εργαζόμενος και το μέγεθος των οικονομικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται για τον εργοδότη ως κίνητρο για την χρήση του εργόσημου. Συγκεκριμένα, οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές εκπίπτουν κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργοδότη και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.

    [02] Πάνω από 2.000 φοιτητές στις εστίες του ΕΙΝ φέτος

    Περισσότεροι από 2.000 νέοι φοιτητές και σπουδαστές θα εξυπηρετηθούν φέτος από τις Εστίες του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ).

    Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του ιδρύματος, \"λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που περνούν πολλές ελληνικές οικογένειες στην παρούσα συγκυρία για την χώρα μας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διευκόλυνση μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών και σπουδαστών στις Εστίες οι οποίες λειτουργούν με την ευθύνη της\".

    Ήδη στις εστίες διαμένουν 9 χιλιάδες φοιτητές ενώ εδώ και 16 μήνες η διοίκηση έχει ξεκινήσει προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξορθολισμού της λειτουργίας του Ιδρύματος με παράλληλο στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της νέας γενιάς και των οικογενειών τους δημιούργησε νέες δομές, όπως ο Σταθμός Συμβουλευτικής «Εστιάζω» στην Φοιτητική Εστία Πατησίων.

    Η διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει, τέλος, ότι προκειμένου να διασφαλισθεί ο αδιάβλητος τρόπος διάθεσης των κλινών, η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για την εκπαιδευτική χρονιά που αρχίζει θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 25 ημέρες.

    [03] Με απώλειες 4,82% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Μετά τη χθεσινή ιστορική άνοδο 14,37%, σήμερα οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των μεγάλων χθεσινών κερδών, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν ισχυρές πτωτικές τάσεις.

    Η αγορά υποχώρησε και πάλι κάτω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων και ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 958,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,82%.

    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.032,62 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 2,59% και κατώτερη τιμή στις 956,19 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 5,00%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 126,711 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,56%), του Τ.Τ. (+4,41%) της Folli Follie (+1,68%) και των ΕΛΠΕ (+0,17%).

    Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Κύπρου (-19,33%), της Eurobank (-13,84%), της MIG (-12,82%), της Μarfin Popular Bank (-10,81%) της ΔΕΗ (-8,81%), ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σε ποσοστό 6,13%.

    [04] Ο Καντάφι παραμένει "απειλή" για το ΝΑΤΟ

    Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε σήμερα ότι θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς του στη Λιβύη, έως ότου ο άμαχος πληθυσμός να είναι πλήρως ασφαλής, εκτιμώντας ότι ο Μουάμαρ Καντάφι διατηρεί μια ικανότητα διοίκησης των στρατευμάτων που του παραμένουν πιστά.

    "Η αποστολή στη Λιβύη εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Όσο η απειλή εξακολουθεί να υφίσταται, το έργο που πρέπει να γίνει πρέπει να ολοκληρωθεί", και ακόμη περισσότερο καθώς το καθεστώς είναι έτοιμο να καταρρεύσει, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ατλαντικής Συμμαχίας, Οάνα Λουνγκέσκου.

    "Η αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη είναι σημαντική και αποτελεσματική. Είναι απαραίτητη για την προστασία των αμάχων", επέμεινε η Λουνγκέσκου, ενώ ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, υποστήριξε σήμερα ότι το τέλος του πολέμου πρέπει να κηρυχθεί την Πέμπτη με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Φίλων της Λιβύης στο Παρίσι.

    [05] Οδεύει προς Πειραιά ο Πάμπλο Ορμπάιθ

    Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η μεταγραφή του Πάμπλο Ορμπάιθ στον Ολυμπιακό, καθώς η Αθλέτικ Μπιλμπάο ανακοίωσε την κατ' αρχήν συμφωνία της με τους «ερυθρόλευκους» για τον Βάσκο μέσο.

    Οπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της, οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει για τον δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο.

    Ο Ορμπάιθ αναμένεται τις αμέσως επόμενες ώρες στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2011 - 16:29:46 UTC