Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους δρόμους της Αθήνας η Λυρική
  • [02] Οι Σοσιαλιστές αποστασιοποιούνται από τον Στρος-Καν
  • [03] Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές σε Λακωνία και Μαίναλο
  • [04] Νέα ευκαιρία για όσους δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο

  • [01] Στους δρόμους της Αθήνας η Λυρική

    Διαφορετική νότα θα δώσει η Εθνική Λυρική Σκηνή από αύριο έως τις 2 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

    Ένα λυρικό λεωφορείο «επανδρωμένο» με καλλιτέχνες της ΕΛΣ θα διασχίσει τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας προσφέροντας ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

    Οι χορωδοί και οι μονωδοί που θα επιβαίνουν στο ανοικτό λεωφορείο θα ξεκινούν από το θέατρο Ολύμπια στην οδό Ακαδημίας, θα διασχίζουν τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Ηρώδου Αττικού, θα περνούν από την Αρδηττού, τη Βασιλίσσης Όλγας, την Αμαλίας, την Πλατεία Συντάγματος, την Πανεπιστημίου, την Ομόνοια και θα καταλήγουν στην Αθηνάς. (1/9,2/9,7/9,8/9,14/9,20/9,22/9).

    Στις στάσεις οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύουν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες, όπως το «Libiamo» από τη La Traviata του Βέρντι, το «Quando e bella» από το L? elisir d? amore του Ντονιτσέτι και το «Quando men vo» από τη La Boheme του Πουτσίνι.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας οργανισμός όπως η ΕΛΣ βγαίνει στους δρόμους για να συναντήσει μέσω της τέχνης το μεγάλο κοινό της πόλης και να δείξει ότι η τέχνη δεν έχει περιορισμούς ούτε αποκλεισμούς.

    Στο πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες γίνονται σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, περιλαμβάνονται επίσης Λυρικές Βραδιές, με διάσημα χορωδιακά μέρη και άριες από γνωστές όπερες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες των Αθηνών.

    Από το πρόγραμμα δεν λείπει και ο χορός. Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο «Female» σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου.

    Στις 16 Σεπτεμβρίου, τη μέρα του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, η ΕΛΣ οργανώνει βραδιά αφιερωμένη στη θρυλική Ελληνίδα ερμηνεύτρια, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Μία ημέρα μετά, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθεί απευθείας από την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μέσω γιγαντοοθονών στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η εναρκτήρια συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-2012 με την Ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΛΣ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής.

    Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος αυτού θα είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ οι περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις είναι: Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια, Πλ. Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μετρό Αμπελοκήπων, Πλ. Κολωνακίου, Μετρό Συντάγματος, Εθνική Πινακοθήκη, Πλ. Παγκρατίου, Ζάππειο, Δ. Αρεοπαγίτου, Πλ. Ασωμάτων, Πλ. Μοναστηρακίου, Πλ. Καραϊσκάκη, Πλ. Αγίου Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος, Πλ. Αττικής, Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Πλ. Βικτωρίας, Καυτατζόγλου, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα, Πύργος Αθηνών, Μετρό Πανόρμου, Ακαδημίας, Αέρηδες, Κολωνός, Μετρό Κεραμεικού, Πλ. Κυψέλης, Πλ. Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής, Πλ. Βαρνάβα.

    Το πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτεχνικές Δράσεις στην Αθήνα» το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

    [02] Οι Σοσιαλιστές αποστασιοποιούνται από τον Στρος-Καν

    Πολλά μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποστασιοποιούνται από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην φαβορί των δημοσκοπήσεων για τις προεδρικές εκλογές του 2012--πριν κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού στη Νέα Υόρκη--ο οποίος αναμένεται στη Γαλλία τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Κυριακή το πρωί.

    Η ανακοίνωση, στις 23 Αυγούστου, της εγκατάλειψης της ποινικής δίωξης σε βάρος του Στρος-Καν από την αμερικανική δικαιοσύνη χαιρετίστηκε από τους Σοσιαλιστές.

    Το "αφεντικό" του κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, εξέφρασε τη "μεγάλη ανακούφισή" της. Προέτρεψε μάλιστα "να γίνουν σεβαστές οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν, να τον αφήσουν να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο, δηλαδή, να ξαναζήσει κανονικά και να μιλήσει την στιγμή που θα αποφασίσει".

    Όμως, ο τόνος άρχισε να αλλάζει μετά τα "θερινά σεμινάρια" του κόμματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου έγινε η επίσημη έναρξη της εκστρατείας για τις προκριματικές εκλογές που θα ορίσουν τον σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία.

    Έτσι, η Ομπρί για πρώτη φορά αποστασιοποιήθηκε σαφώς από τον πρώην σύμμαχό της χθες λέγοντας ότι μοιράζεται την άποψη "πολλών γυναικών" για την "στάση" του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ απέναντι σε αυτές.

    "Πάντα έλεγα το ίδιο πράγμα: πρώτον, το τεκμήριο της αθωότητας, δεύτερον, πιστεύω το ίδιο πράγμα με πολλές γυναίκες για τη στάση του Ντομινίκ Στρος-Καν απέναντι στις γυναίκες", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

    "Ήμουν η πρώτη που έλεγε από την πρώτη ημέρα ότι θα πρέπει να

    υπερασπιστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, (αλλά και) το θύμα και τις δηλώσεις του", πρόσθεσε η Ομπρί αναφερόμενη στην Ναφισατού Ντιαλό, τη νεοϋορκέζα καμαριέρα που έκανε μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση κατά του DSK.

    Ο πρώην πρωθυπουργός και σεβαστό πρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μισέλ Ροκάρ ήταν πιο καυστικός, κρίνοντας την Δευτέρα ότι ο Ντομινίκ Στρος έχει προσβληθεί από "ψυχική ασθένεια" που τον εμπόδισε να "ελέγξει τις παρορμήσεις του".

    Ωστόσο, διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι "λυπάται για το ότι οι αιχμηρές δηλώσεις που έκανε μπορεί να πλήγωσαν τον φίλο του Ντομινίκ Στρος-Καν και θα ήθελε να του ζητήσει συγγνώμη".

    Πολλές μαρτυρίες έφεραν στο φως τους τελευταίους τις δυσκολίες που ο Ντομινίκ Στρος-Καν αντιμετωπίζει στις σχέσεις του με τις γυναίκες, ανάμεσα στην αποπλάνηση και την παρενόχληση, για τις οποίες φήμες κυκλοφορούσαν για χρόνια.

    Ενώπιον πάντως των πρώην συναδέλφων του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο Ντομινίκ Στρος-Καν εξομολογήθηκε την Δευτέρα ότι διέπραξε ένα "λάθος" στα μέσα Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

    Μετά τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, παραδέχτηκε ότι είχε μια σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα, και οι δικηγόροι του εκτίμησαν μετά την απόρριψη της υπόθεσης ότι ο πελάτης τους είχε πληρώσει ακριβά "ένα στιγμιαίο λάθος στην κρίση του που δεν είχε τίποτα το εγκληματικό".

    [03] Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές σε Λακωνία και Μαίναλο

    Σε εξέλιξη είναι δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα στην Πελοπόννησο και η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες για να τις θέσει υπό έλεγχο. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, στο Κεφαλά Σπάρτης. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντικές οργανώσεις και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

    Η δεύτερη, που εκδηλώθηκε περίπου στις 7.30 το απόγευμα σε δασική έκταση στα Λυκόχια Μεγαλόπολης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και καίει δάσος. Η Πυροσβεστική την χαρακτηρίζει επικίνδυνη γιατί βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου και στην περιοχή που είχε καεί ξανά, στις μεγάλες φωτιές του 2000.

    [04] Νέα ευκαιρία για όσους δεν είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο

    Διορθώθηκε το θέμα με τους υποψήφιους που παρέλειψαν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και ενδεχομένως ορισμένοι έμειναν εκτός των σχολών. Έτσι, το υπουργείο σε αποψινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι αυτοί που δεν οριστικοποίησαν ανέρχονται σε 1.162. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19 αιτήματα υποψηφίων, οι οποίοι αναφέρουν ότι θεωρούσαν πως είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο και περιλαμβάνονται στον προαναφερθέντα αριθμό των μη οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων και ότι επιθυμούν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

    Το υπουργείο τονίζει ότι επειδή το θέμα της μη οριστικοποίησης των μηχανογραφικών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο γιατί αφορά νέα παιδιά και πανελλαδικές εξετάσεις και η ηλεκτρονική υποβολή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δίδεται η δυνατότητα σε όσους δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο και επιθυμούν να το οριστικοποιήσουν να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2011. Στο αίτημά τους θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να οριστικοποιηθεί το τελευταίο χρονολογικά συμπληρωμένο μηχανογραφικό δελτίο που συμπλήρωσαν ηλεκτρονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

    Επισημαίνεται, τέλος, ότι πέραν αυτής της διαδικασίας καμία άλλη δυνατότητα δεν θα υπάρξει, καθώς έχουν ήδη καθορισθεί και οι ημερομηνίες εγγραφής των εισαγομένων από 12 Σεπτεμβρίου 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2011 - 20:29:50 UTC