Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κουτρουμάνης: Χωρίς περιορισμούς το επίδομα ανεργίας,
  • [02] Τουλάχιστον 13 νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία
  • [03] Η ΕΠΟ απειλείται με πρόστιμο από την UEFA
  • [04] Στον εισαγγελέα για τον κλεμμένο Ρούμπενς

  • [01] Γ. Κουτρουμάνης: Χωρίς περιορισμούς το επίδομα ανεργίας,

    «Για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας, δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα», διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

    «Έχω ακούσει πολλές φορές να συζητείται, ότι ο άνεργος δεν θα παίρνει το επίδομα αν θα έχει ένα σπίτι, ή αν εργάζεται η γυναίκα του. Δεν περιλαμβάνονται στους όρους, ούτε εισοδηματικά κριτήρια, ούτε περιουσιακά» ανέφερε ο υπουργός. Με την ανεργία να έχει ανέλθει στο 16,5%, και αν δεν είχαμε πάρει μέτρα θα είχε φθάσει στο 20%, το υπουργείο Εργασίας αναπτύσσει την πολιτική του σε τρεις άξονες: Απασχόληση (κοινωφελής εργασία, τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα), διατήρηση θέσεων εργασίας και κατάρτιση» ανέφερε ο υπουργός.

    «Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε πρακτικές του παρελθόντος, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Δεν θα προχωρήσουμε σε προγράμματα stage με 450 ευρώ. Το δικό μας πρόγραμμα, προβλέπει αμοιβή 625 ευρώ (το καθαρό ποσόν της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας), με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για 5 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια. Ο ΟΑΕΔ πλήρωνε 1,2 δισ. ευρώ για επιδόματα, τώρα ξεπερνά τα 2 δισ. - με τα επιδόματα αυτά να μην εξαρτώνται από τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς ο Οργανισμός εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση. Ενισχύουμε τους ανέργους, με τις δυνατότητες που έχουμε?», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτρουμάνης.

    Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή της, η Αλέκα Παπαρήγα, επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ πως «οι εργαζόμενοι αποτελούν εισόδημα για τον επιχειρηματία και όχι κόστος» και εκτίμησε πως «οι άνεργοι θα χρησιμοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις».

    «Όλα τα πράγματα δείχνουν ότι η ανάκαμψη αργεί. Θα είναι εξαιρετικά αναιμική και παγκόσμια. Αυτός είναι ο καπιταλισμός προς τα μπρος, και θα συνοδεύεται από υψηλή ανεργία και πληθωρισμό. Αυτό δεν είναι λόγος να το δεχθεί ο λαός, στην Ελλάδα και παντού. Πριν έρθει η πολυπόθητη για σας ανάκαμψη κερδών, μπορεί να χτυπήσει νέος κύκλος κρίσης. Επομένως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, να σας πούμε: «Κόψτε το λαιμό σας και ενισχύστε τους ανέργους για όσο διάστημα είναι άνεργοι» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ, προβλέποντας εκτίναξη του αριθμού τους πάνω από το 1 εκατομμύριο.

    [02] Τουλάχιστον 13 νεκροί σε διαδηλώσεις στη Συρία

    Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη Συρία με σύνθημα "καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις στις Ερμπίν, Κφαρμπάτνα, Ντούμα και Χαμουριγέ", πόλεις της περιοχής της Δαμασκού, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χομς, στην κεντρική Συρία, και στο Ταλμπισέ (στην επαρχία της Χομς) και δύο στην Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

    "Ο,τιδήποτε εκινείτο ή οποιοσδήποτε άνθρωπος έβγαινε από το σπίτι του στη συνοικία Μπαμπ ελ Σμπάα, στη Χομς, ήταν στόχος σφοδρών πυρών", κατήγγειλε το Παρατηρητήριο.

    Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ωστόσο ότι οι δυνάμεις της τάξης "απώθησαν επίθεση ενόπλων στο Ταλμπισέ" και σκότωσαν δύο από αυτούς.

    [03] Η ΕΠΟ απειλείται με πρόστιμο από την UEFA

    Με την επιβολή προστίμου από την UEFA κινδυνεύει η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επειδή όρισε αγώνες Κυπέλλου σε ημερομηνίες κατά τις οποίες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή διεθνών αναμετρήσεων.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Daily Telegraph», ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τα μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που παρέβησαν τον κανονισμό. Το πρόστιμο, τουλάχιστον για την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ανέρχεται στο 10% (1,5 εκατομμύριο ευρώ) του ποσού που έχει να λαμβάνει από την UEFA για την ανάπτυξη των ακαδημιών των συλλόγων που δεν συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [04] Στον εισαγγελέα για τον κλεμμένο Ρούμπενς

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι, η 40χρονη παρουσιάστρια ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ο 65χρονος αντικέρ, στα χέρια των οποίων βρέθηκε από την Αστυνομία ο πολύτιμος πίνακας του κορυφαίου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2001 από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.

    Το έργο τέχνης που αναζητούσε και η Ιντερπόλ και απεικονίζει σκηνή από την αρχαία ελληνική μυθολογία - «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», φιλοτεχνήθηκε το 1618, η δε τιμή του φαίνεται ότι φτάνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

    Αυτό φέρεται πως ήταν και το ποσό που διαπραγματεύονταν οι κατηγορούμενοι για την πώληση του έργου, αναζητώντας αγοραστές από Ελλάδα και εξωτερικό.

    Ωστόσο, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συνελήφθησαν χθες και οι δύο, την ώρα που έβγαιναν από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα έχοντας το έργο τέχνης μαζί τους.

    Η 40χρονη η οποία κατά την προσαγωγή της στον εισαγγελέα είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, επέμεινε πως τον πίνακα, της τον δώρισε Ιταλός φίλος της, με τον οποίο είχε σχέσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Ρόδο.

    Σύμφωνα με το δικηγόρο της, πιθανότατα ο Ιταλός γνώριζε πως το έργο είχε κλαπεί από Μουσείο και για αυτό ήθελε να το «ξεφορτωθεί».

    Η παρουσιάστρια πάντως αρνείται πως η ίδια γνώριζε κάτι περισσότερο για τον πίνακα, ενώ - όπως ισχυρίζεται - πληροφορήθηκε την αξία του από το συγκατηγορούμενό της αντικέρ, που της είπε ότι «αξίζει πολλά».

    Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει, του έδωσε να πουλήσει τον πίνακα, τον οποίο, τελικά χθες της επέστρεψε εκείνος, όταν συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

    Εναντίον των δύο συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τους παρέπεμψε ν? απολογηθούν σε ανακριτή.

    Στο μεταξύ, πιστοποιήθηκε η γνησιότητα του κλεμμένου πίνακα.

    «Το κλαπέν πολιτιστικό αγαθό πιστοποιήθηκε βάσει στοιχείων που φέρει το ίδιο το έργο, κατόπιν συνεργασίας μεταξύ βελγικών και ελληνικών αρχών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 September 2011 - 18:44:07 UTC