Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι συλλήψεις για τον θάνατο οπαδού σε συμπλοκή στο Ηράκλειο
  • [02] Αποχώρησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό
  • [03] Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές

  • [01] Έξι συλλήψεις για τον θάνατο οπαδού σε συμπλοκή στο Ηράκλειο

    Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άγρια δολοφονία με μαχαίρι νεαρού 21 χρόνων τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, και ο τραυματισμός άλλων δύο κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αφορμή ποδοσφαιρικές διαφορές.

    Από τις αστυνομικές Αρχές συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην αιματηρή συμπλοκή έξι νεαροί, δύο 20χρονοι, ένας 18χρονος, ένας 19χρονος και δύο 21 χρόνων.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στη συμπλοκή έλαβαν μέρος περίπου 30 οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα ταπρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού 21 χρόνων με μαχαίρι στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, ο σοβαρός τραυματισμός συνομηλίκου του, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, και ο ελαφρύτερος τραυματισμός 19χρονου, ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου έλαβε εξιτήριο.

    Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό από το Νοσοκομείο στις 04.05. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί έως τώρα έξι νεαροί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί, που διακομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

    Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί επακριβώς η εμπλοκή τους στα επεισόδια.

    Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, καταδίκασε τα γεγονότα, όπως και, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας τόνισε πως «αποτελεί μία αδικαιολόγητη ενέργεια. Το θεωρώ απαράδεκτο κάποιες ομάδες ατόμων να δίνουν ραντεβού για να σκοτωθούν. Δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο», ανέφερε.

    [02] Αποχώρησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό

    Μια ιστορία 32 χρόνωνέφτασεστο τέλος της, καθώς σήμερα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ανακοίνωσε την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την εταιρεία, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και στην οποία αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα του συλλόγου.

    Η δήλωσή του περί αποχώρησηςέχει ως εξής: «Η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδεικνύει ότι μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι η αποχώρηση τόσο της οικογένειάς μου όσο και εμού προσωπικά από τον Παναθηναϊκό. Αποχωρούμε άμεσα καθιστώντας πλέον τις μετοχές που κατέχουμε, ήτοι το 54,7% αδρανείς και ανενεργές, παραδίδοντας αυτές σε πληρεξούσιο αναγνωρισμένο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε πλέον σε οποιασδήποτε μορφής διοικητικές αποφάσεις. Οι υπόλοιπο μέτοχοι που κατέχουν το 45,3% -ιδιώτες και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός- έχουν πλέον την απαιτούμενη πλειοψηφία και μπορούν να ασκήσουν διοίκηση και να λάβουν τις αποφάσεις τους για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Μετά από 32 χρόνια συνεχούς προσφοράς και αρωγής, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να πορευτεί χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη».

    [03] Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές

    Σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Μικροί και μεγάλοι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για τη διατροφή των παιδιών τους στο σχολείο. Τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και αρεστά στα ίδια. Κάποια μικρά «μυστικά», που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς, αλλά και στοιχεία μελετών για τις προτιμήσεις των παιδιών, παρουσιάζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαιτολόγος διατροφολόγος μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ), καθώς και της επιστημονικής ομάδας «MediΔιατροφή» Κική Γούτα.

    «Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά προτιμούν τροφές που έχουν έντονες γεύσεις, τροφές που είναι σκληρές και τραγανές, που τρώγονται με τα χέρια και δεν λιώνουν, τροφές που έχουν θερμοκρασία δωματίου ή είναι παγωμένες, καθώς και τροφές που έχουν ενδιαφέρον σχήμα ή ελκυστικό κουτί αποθήκευσης», λέει η κ. Γούτα.

    Συνιστά δε στους γονείς ν' αφήσουν τα παιδιά να σχεδιάσουν το γεύμα τους, ν' ακολουθήσουν και οι ίδιοι το πρόγραμμα των παιδιών, ετοιμάζοντας και το δικό τους κολατσιό από το σπίτι και να περιορίσουν την αγορά τροφίμων και σνακ από το κυλικείο στη μία φορά την εβδομάδα.

    Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται οι μαθητές

    Ποια, όμως, είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα διευκολύνουν ένα παιδί να προσαρμοστεί στο σχολείο μετά τις διακοπές; Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει η διαιτολόγος διατροφολόγος, μέλος του ΙΔΜΕ καθώς και των επιστημονικών ομάδων «Διατροφή» και «MediΔιατροφή» Γιώτα Καρακασίδου.

    «Για να διευκολύνουμε αυτή την προσαρμογή χρειάζεται να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό τους με συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά. Χρειάζεται το πολύτιμο μαγνήσιο για να μπορέσουν να έχουν εύκολη συγκέντρωση και να μην σκέφτονται μόνο ακρογιαλιές, για πνευματική εγρήγορση και χαλαρό κεντρικό νευρικό σύστημα. Άφθονο μαγνήσιο υπάρχει στα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, το ταχίνι, το σουσάμι, τα δημητριακά και το ψωμί ολικής άλεσης, το φυστικοβούτυρο. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή απορρόφηση του σιδήρου. Ενδυναμώνει την καλή λειτουργία του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, γιατί οι ιώσεις καραδοκούν.

    Οι καλύτερες πηγές της είναι οι πιπεριές, το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο κ.λπ. Ο εγκέφαλος χρειάζεται, επίσης, να ?φάει? βιταμίνες της ομάδας Β οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή του λειτουργία. Αυτές επίσης βοηθούν τα παιδιά να μην είναι ευερέθιστα, νευρικά, αγχώδη, να έχουν σωστή ανάπτυξη, καλή μνήμη, αυξημένη συγκέντρωση. Πηγές τους είναι το κρέας, τα δημητριακά ολικής, το γάλα, το ψάρι, το αυγό, τα φυλλώδη λαχανικά, οι μπανάνες, οι ηλιόσποροι, ο βασιλικός πολτός. Τελευταίο αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο είναι το ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη δημιουργία υγιούς σκελετού και στην ανάπτυξη δοντιών και οστών. Υπάρχει στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, τα πράσινα λαχανικά, τα αμύγδαλα, τα καρύδια», επισημαίνει η κ. Καρακασίδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 September 2011 - 14:29:41 UTC