Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στρατηγική επιλογή" η συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ
  • [02] Μύθοι και πραγματικότητα για τα χάπια αδυνατίσματος
  • [03] Γνωστά και άγνωστα περιστατικά της ΔΕΘ
  • [04] Σημαντικές διακρίσεις για Έλληνες μαθητές
  • [05] Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη
  • [06] Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Τάλας στην Ιαπωνία
  • [07] Παύλος Γιαννακόπουλος: «Δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο»
  • [08] Συνελήφθησαν 13 για τη θανατηφόρα συμπλοκή οπαδών στην Κρήτη

  • [01] "Στρατηγική επιλογή" η συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ

    Στρατηγική επιλογή και για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για το Ισραήλ, όπως διαπίστωσε από τις συναντήσεις του με την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χαρακτήρισε τη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στα Ιεροσόλυμα, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ. «Γίνεται αντιληπτό ότι και οι δύο χώρες έχουν την πολιτική βούληση να διαμορφώσουν μια σταθερή στρατηγική σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως στον τομέα της άμυνας και της στρατιωτικής συνεργασίας» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός.

    Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές ανησυχούν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και αυτό, όπως είπε, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε τόσο χθες με τον ομόλογό του Εχούντ Μπάρακ όσο και στη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Νετανιάχου. Εξέφρασε, μάλιστα, το φόβο του για τη σταθερότητα στην περιοχή, με αφορμή τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο. «Φοβάμαι ότι η "αραβική άνοιξη" που δημιούργησε πολλές προσδοκίες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με μια ευρύτερη διεθνή πρωτοβουλία, να εξελιχθεί σε "αραβικό χειμώνα" και να δημιουργήσει φυγόκεντρες δυνάμεις, άρα να συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και να πλήξει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε υπουργός Άμυνας.

    Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι οι δύο πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τις εξελίξεις γύρω από τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και τις απειλές της για τις έρευνες στην ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του. Ο κ. Μπεγλίτης στις συναντήσεις του συζήτησε και για το Παλαιστινιακό, στο οποίο, όπως τονίζει σε δήλωσή του, η Ελλάδα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού, βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, με βάση τα σύνορα του 1967.

    Ο κ. Μπεγλίτης ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσκεψη του στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και θα επισκεφτεί τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

    [02] Μύθοι και πραγματικότητα για τα χάπια αδυνατίσματος

    Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο για την υγεία όσων τα χρησιμοποιούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.

    Ωστόσο υπάρχουν κι εκείνα τα σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, όταν χρησιμοποιούνται κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

    Η παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα πολύπλοκο τόσο ως προς την αντιμετώπισή του όσο και ως προς τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργεί. Πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χαρακτηρίζονται ως παχύσαρκοι, ενώ υπολογίζεται ότι τέσσερις στους δέκα υπερβαίνουν σήμερα το φυσιολογικό επιθυμητό βάρος κατά 15 κιλά (μέσος όρος).

    Έτσι στον αγώνα της απώλειας βάρους πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στα διάφορα σκευάσματα, τα οποία πολλές φορές τα προμηθεύονται από μη νόμιμες πηγές.

    Πολλά σκευάσματα ή χάπια αδυνατίσματος κυκλοφορούν στο εμπόριο, σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο, Μαριάννα Βλάχου, η οποία διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκευάσματα που δεν έχουν λάβει σαφή και ρητή έγκριση κυκλοφορίας από αναγνωρισμένους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και τροφίμων, όπως επίσης και όσα κυκλοφορούν στο internet ή σε τηλεπωλήσεις. Επομένως, επισημαίνει ότι η ό,ποια συζήτηση θα πρέπει να γίνεται μόνο για όσα σκευάσματα πωλούνται από τα φαρμακεία. Τέτοια, λέει, είναι χάπια, υποκατάστατα γευμάτων, τσίχλες που μειώνουν την όρεξη και συμπληρώματα διατροφής.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο, Μανώλη Δημητρούλη τα χάπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και αν ο ασθενής δεν γνωρίζει αν έχει κάποια πάθηση ή αλλεργία, μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

    [03] Γνωστά και άγνωστα περιστατικά της ΔΕΘ

    Η ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης είναι η ιστορία της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.

    Αυτό δεν είναι υπερβολή, ούτε ευφημισμός. Τα χρόνια της πείνας, των όχι και τόσο ?ακύμαντων? σχέσεων με γειτονικά κράτη, της γερμανικής κατοχής, της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, οι επιδημίες και οι φυσικές καταστροφές, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικές αλλαγές, αποτυπώνονται όλα στην ιστορική διαδρομή της ΔΕΘ με τον πιο εύγλωττο τρόπο: μέσα από τα ίδια τα γεγονότα, χωρίς σχόλια ή υποκειμενικές εκτιμήσεις.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραθέτει μια σειρά από ανέκδοτα περιστατικά και φωτογραφίες ή συμβάντα άγνωστα στους περισσότερους, με «πλοηγό» ένα λεύκωμα, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Πρόκειται για την έκδοση «75 χρόνια επί 15 ημέρες», που αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στον Σεπτέμβριο.

    Το λεύκωμα, που έγραψε και επιμελήθηκε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, έπειτα από τετραετή έρευνα σε αρχεία και υλικό εφημερίδων, θα εκδοθεί από τη ΔΕΘ ΑΕ και, φυσικά, περιλαμβάνει πολύ περισσότερα στοιχεία, απ? αυτά που σταχυολογούνται εδώ.

    Παρακάτω παρουσιάζονται στοιχεία τόσο από το αξιόλογο λεύκωμα της ΔΕΘ, όσο και από έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    1η ΔΕΘ: Ουρές λόγω πείνας για το δωρεάν γάλα της Nestle. Το ράδιο-Τσιγγιρίδη και η μπίρα «ΦΙΞ» της μίας δραχμής

    Ταξίδι στον χρόνο. Έτος 1926, Θεσσαλονίκη. Καραβάνια με καμήλες φορτωμένες εμπορεύματα διασχίζουν τους δρόμους, προσπερνώντας πεινασμένους πρόσφυγες, που έχουν αφήσει πίσω τους σπίτια καμένα και περιουσίες χαμένες, μόλις τρία χρόνια πριν.

    Μεγάλα ιστιοφόρα καταφθάνουν στο λιμάνι φορτωμένα με εμπορεύματα, ξένα νομίσματα αλλάζουν χέρια, σημαίες προξενείων υψώνονται εν μία νυκτί στα κτίρια, οι επιγραφές των καταστημάτων δηλώνουν την έντονη παρουσία της εβραϊκής κοινότητας.

    Σ? αυτό το σκηνικό «γεννιέται» η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με εμπνευστή έναν γερμανοσπουδαγμένο άντρα, τον Νικόλαο Γερμανό. \'Εμπνευσή του, οι «εν εσπερία γενομένας διεθνείς εμποροπανηγύρεις». Περιορισμός του, η οικονομική κατάσταση της περιόδου: η Ελλάδα είχε δεχτεί 1,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διεθνείς αγορές την πιέζουν για εξισορρόπηση του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να «νοικοκυρέψει» τα δημοσιονομικά της και να είναι σε θέση να δανειστεί από το εξωτερικό.

    Παρά τους περιορισμούς, ωστόσο, η \"εμποροπανήγυρις\" που έμελλε να περάσει στον άλλο αιώνα, εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου 1926.

    Τί γίνεται σε εκείνη την 1η ΔΕΘ; Όπως μαθαίνουμε από το λεύκωμα του Κ. Ποζρικίδη, η Nestle μοιράζει στους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης δωρεάν γάλα. Η ανέχεια την εποχή εκείνη είναι τέτοια, που σχηματίζονται ουρές για το απρόσμενο δώρο.

    Την ίδια χρονιά, η εταιρεία «Ε.Χριστοδούλου-Παστέρ» παρουσιάζει στη ΔΕΘ «θεραπεία συφιλίδος με το ελληνικό βισμούθιο».

    Η επίσκεψη στη ΔΕΘ διαφημίζεται στις εφημερίδες ως ιστορικό καθήκον: «Κάθε Έλλην έχει ιστορικό καθήκον να επισκεφτεί την 1η ΔΕΘ που εμπνέει αληθινά αίσθημα εθνικής υπηρηφάνειας».

    Η ΕΣΣΔ και η Βουλγαρία είναι οι πρώτες χώρες που συμμετέχουν επίσημα στη διοργάνωση.

    Είναι η εποχή που οι φίλοι της μπίρας μπορούν να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι «ΦΙΞ» στην τιμή της μίας δραχμής, ακούγοντας ραδιόφωνο, αφού ο ραδιοηλεκτρολόγος Χρήστος Τσιγγιρίδης ξεκινά τη λειτουργία του Ραδιοσταθμού Θεσσαλονίκης?

    [04] Σημαντικές διακρίσεις για Έλληνες μαθητές

    Με δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις τιμητικές διακρίσεις επέστρεψαν στην Ελλάδα, οι μαθητές της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στην 5η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που πραγματοποιήθηκε (από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου) στην Κρακοβία της Πολωνίας.

    Η φετινή ελληνική συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς και οι πέντε μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, ανέβηκαν στο βάθρο, σε μία κατά γενική ομολογία από τις δυσκολότερες Ολυμπιάδες, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι μαθητές, τα θέματα ήταν δυσκολότερα και οι βραβεύσεις λιγότερες. «Ο πρώτος χρυσός μαθητής - από την Τσεχία - επέλυσε μόλις το 77% των θεμάτων, ενώ ο περσινός χρυσός μαθητής είχε λύσει το 90%» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννης Σειραδάκης, και πρόσθεσε ότι χώρες που παραδοσιακά κέρδιζαν πολλά μετάλλια (Ρουμανία, Βραζιλία κ.α.), βρέθηκαν φέτος πίσω από την ελληνική συμμετοχή.

    Η φετινή, ωστόσο, ελληνική συμμετοχή είχε και μία επιπλέον σημαντική διάκριση, καθώς ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια, κατέκτησε για πρώτη φορά κοπέλα. Η τελειόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Δράμας, Δέσποινα Παζούλη, είναι η πρώτη Ελληνίδα μαθήτρια, που κατέκτησε σε Ολυμπιάδα Αστρονομίας μετάλλιο. Για την 18χρονη Δέσποινα είναι διπλή η επιτυχία, αφού λίγες μέρες πριν την Ολυμπιάδα Αστρονομίας, έμαθε ότι εισήχθη πρώτη στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 19.000 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Ο δεύτερος χάλκινος νικητής της Ολυμπιάδας, τελειόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, Γιώργος Λιούτας, βρέθηκε και στην περσινή Ολυμπιάδα, στην ίδια ακριβώς θέση του βάθρου (χάλκινο μετάλλιο), ενώ φέτος εισήχθη 7ος στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Οι δύο τελειόφοιτοι δεν κρύβουν την αγάπη τους για την επιστήμη της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας, κατεύθυνση την οποία επιθυμούν να ακολουθήσουν και στις σπουδές τους. «Θέσαμε δύο σημαντικούς στόχους - τις πανελλαδικές και την Ολυμπιάδα - που δεν επείχαν χρονικά μεταξύ τους, τους οποίους τελικά πετύχαμε. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και δύσκολη, γιατί πραγματικά είναι κάτι που αγαπάμε πολύ και θέλαμε να κάνουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Λιούτας.

    Οι δύο χάλκινοι μαθητές συγκέντρωσαν περίπου το 67% της βαθμολογίας στο σύνολο των δοκιμασιών της Ολυμπιάδας (θεωρία, πρακτική και ασκήσεις πλανηταρίου), ενώ τιμητικές διακρίσεις για την βαθμολογία τους έλαβαν επίσης ο μαθητής της Β? τάξης του 26ου ΓΕΛ Αθήνας, Μάνος Βουρλιώτης, ο τελειόφοιτος ιδιωτικού λυκείου από την Καλαμάτα, Στέφανος Τύρος και ο μαθητής Β΄ τάξης του ΓΕΛ Δοξάτου Δράμας, Πάρης Τζιτζιμπάσης.

    Στην φετινή 5η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής συμμετείχαν 27 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Ν. Αμερική, με 140 περίπου μαθητές. Πρόκειται για τους καλύτερους μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους από όλο τον κόσμο. Εκτός από τον καθηγητή κ.Σειραδάκη, την ελληνική αποστολή συνόδευσαν και προετοίμασαν, ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκάς Ζαχείλας οι καθηγητές του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, Χαράλαμπος Βάρβογλης και Κωνσταντίνος Μελίδης, ο Φυσικός Χρήστος Ξενάκης και οι φοιτητές Φυσικής, Γιώργος Βαλογιάννης, Άγγελος Τσιάρας, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Χρύσα Αβδελλίδου. Η επόμενη Ολυμπιάδα Αστρονομίας πραγματοποιηθεί στην Βραζιλία, τον Αύγουστο του 2012.

    [05] Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη

    «Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γεωργίου Αλέξανδρου Μαγκάκη, ενός μεγάλου αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ενός σεμνού υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κόσμησε με το ήθος του, την επιστημονική του επάρκεια και τους πολιτικούς του αγώνες την δημόσια ζωή της χώρας.

    Σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για μια ανθρώπινη και δημοκρατική κοινωνία.

    Το πλούσιο επιστημονικό του έργο και οι επιδόσεις του στην νομική επιστήμη τον κατέστησαν από τους πιο επιφανείς πανεπιστημιακούς δασκάλους, ενώ τα κείμενα του από τη φυλακή στη Δικτατορία συνέβαλλαν στην διεθνή δημοκρατική αφύπνιση.

    Το πλούσιο έργο του στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το ήθος με το οποίο εκπλήρωσε τα πολιτικά του καθήκοντα έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη όσων τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, ενώ το έργο του θα εμπνέει και θα φωτίζει τις νεότερες γενιές. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

    "Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης υπήρξε ένας λαμπρός υπηρέτης της νομικής επιστήμης, αλλά και ένας παθιασμένος αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

    Υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πανεπιστημιακή έδρα και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα.

    Στην διάρκεια της κατοχής συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση.

    Την περίοδο του Ανένδοτου Αγώνα υπερασπίστηκε πολιτικά διωκόμενους αγωνιστές.

    Αργότερα, δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί δημόσια με την χούντα των συνταγματαρχών και να διδάξει την ανάγκη της αντίστασης στους φοιτητές του, γεγονός που τον οδήγησε στην βίαιη απομάκρυνσή του από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο και στην σύλληψη και φυλάκισή του.

    Οι παραδόσεις του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επικράτηση της δικτατορίας, θα παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα για όλους όσοι έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την διδασκαλία της νομικής επιστήμης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    Αλλά και στην περίοδο μετά την Μεταπολίτευση συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις για την εμπέδωση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, και ως βουλευτής και μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης υπήρξε ένας ενεργός πολίτης, που πορεύτηκε σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα με παρρησία, θάρρος, ήθος.

    Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη.

    "Ένας μαχητής της αντιδικτατορικής πάλης, της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης δεν είναι πια μαζί μας.

    Οι Έλληνες θα θυμούμαστε, πάντα, την αφοσίωσή του σε αρχές και αξίες, τους αγώνες του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το ήθος που τον χαρακτήριζε", αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    "Έφυγε η προσωποποίηση της ηθικής, ένας από τους μεγάλους αγωνιστές της Δημοκρατίας και εξαιρετικός δάσκαλος", αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ .

    "Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Γεωργίου - Αλέξανδρου Μαγκάκη.

    Χάθηκε ένας αγωνιστής της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών. Πανεπιστημιακός με σημαντικό ακαδημαϊκό έργο. Δικηγόρος με έντονη πολιτική δράση. Ιδιαίτερα στην περίοδο του ανένδοτου αγώνα και της δικτατορίας υπερασπίστηκε φοιτητές, εργάτες και άλλους πολιτικά διωκόμενους" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

    "Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του κορυφαίου νομικού, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και πολιτικού που έδωσε σημαντικές μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία", αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης .

    «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γεωργίου Αλέξανδρου Μαγκάκη, διακεκριμένου νομικού, πανεπιστημιακού δασκάλου και αγωνιστή της ελευθερίας, ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της χούντας.

    Την περαιτέρω πορεία του μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χαρακτήρισε η υψηλού επιπέδου προσφορά του στο δημόσιο βίο, η μετριοπάθεια και το ήθος του.

    Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε στη δήλωσή της η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη.

    Διαβάστε επίσης:

    Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης

    [06] Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από τον τυφώνα Τάλας στην Ιαπωνία

    Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στη δυτική Ιαπωνία σήμερα μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Τάλας που προκάλεσε το θάνατο 41 ανθρώπων, ενώ 50 αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις οποίες παρασύρθηκαν κτίρια.

    Αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν έρευνες για επιζώντες και οι αρχές των περιοχών που έχουν πληγεί στέλνουν νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους αποκλεισμένους.

    Στην περιφέρεια Ουακαγιάμα, περίπου 4.500 έχουν αποκλειστεί, καθώς η πρόσβαση στους περισσότερους δρόμους δεν είναι εφικτή.

    Στη γειτονική περιφέρεια Νάρα, 400 άνθρωποι έχουν ζητήσει καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής.

    [07] Παύλος Γιαννακόπουλος: «Δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο»

    Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φίλαθλος», βάζοντας τέλος στη φημολογία, που τον ήθελαν να είναι η διάδοχη κατάσταση, μετά την επικείμενη αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

    «Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αποκλείω μία τέτοια περίπτωση, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ και μόνο αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Είμαι στο μπάσκετ τόσα χρόνια και έχουμε κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά κύπελλα. Δεν είναι και λίγα και θέλω φέτος να φτιάξουμε μία ανάλογη ομάδα».

    [08] Συνελήφθησαν 13 για τη θανατηφόρα συμπλοκή οπαδών στην Κρήτη

    Δυο εισαγγελείς σε συνεργασία με την αστυνομία, έχουν ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου νεαρού από τα Μάλια και τον τραυματισμό άλλων δυο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων οπαδών αθλητικών ομάδων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αργά απόψε είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς 13 άτομα που πιθανότατα εμπλέκονται στη θανατηφόρα συμπλοκή και η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει το "παζλ" που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.

    Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ μετά την αποψινή συνεδρίασή της, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «πιστή στις αρχές της, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και εγκληματικότητας».

    «Ειδικά αυτήν που με προκάλυμμα τον αθλητισμό δηλητηριάζει τις ψυχές νέων ανθρώπων και δολοφονεί. Εκφράζουμε τη συντριβή μας για το σημερινό περιστατικό, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα και αναμένουμε την σύλληψη κάθε υπευθύνου από τις αρχές» καταλήγει η ΠΑΕ ΟΦΗ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2011 - 8:29:43 UTC