Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράλι στο Χρηματιστήριο
  • [02] Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

  • [01] Ράλι στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτικό ανοδικό «ξέσπασμα» πραγματοποίησαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η ισχυρή άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τη χθεσινή υποχώρηση τους σε χαμηλά δύο ετών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 900 μονάδων και έκλεισε στις 929,45 μονάδες σημειώνοντας μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 7,98%.

    Μοχλό της ανόδου της αγοράς απετέλεσαν οι «καταπιεσμένες» τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε 22,66%, της Alpha Bank κατά 20,73%, το Τ.Τ σημείωσε κέρδη 18,27%, η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 14,81%, η Eurobank ενισχύθηκε σε ποσοστό 14,66% και η Marfin Popular Bank έκλεισε με άνοδο 13,33%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 62,646 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 10,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,98% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 5,56%.

    [02] Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

    Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καθιερώνεται με το νομοσχέδιο για τον νέο "Κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά", που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός της Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Πάντως, τον τελικό λόγο, σε όλες τις περιπτώσεις, θα έχει η Δικαιοσύνη, η οποία θα εξετάζει και θα κρίνει τους χρήστες, τα "βαποράκια", τους καλλιεργητές ινδικής κάνναβης, τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών κ.λπ. με άλλο "μάτι" και με άλλα δεδομένα.

    Το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο "έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία", όπως τόνισε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο, μετά τον οποίο θα λάβει την τελική του μορφή.

    Ετησίως σημειώνονται 300 θάνατοι από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, στις δε φυλακές της χώρας είναι έγκλειστοι (κατάδικοι και υπόδικοι) περίπου 4.500 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Εάν δε ο αριθμός αυτός των παραβατικών ατόμων συνδυαστεί και με άλλα αδικήματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, όπως είναι κλοπές, βιασμοί κ.λπ., τότε το περίπου 50% των κρατουμένων εμπλέκεται στη "σφαίρα" και τον "κόσμο" των ναρκωτικών ουσιών.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το κόστος εφαρμογής του επίμαχου νομοσχεδίου είναι "ελάχιστο, μπροστά στο κοινωνικό όφελος" και προσέθεσε ότι όλα οδεύουν σύντομα ώστε μέσα στις φυλακές να χορηγείται η μεθαδόνη, ως υποκατάστατο των ναρκωτικών ουσιών.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση το συνολικό πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

    Όπως επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, "κεντρικό σημείο αναφοράς έχει τη στροφή στη θεραπευτική αντιμετώπιση του εξαρτημένου χρήστη". Και προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης: "Είναι μια αλλαγή στρατηγικής της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 16:29:36 UTC