Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Σαρκοζί - Μέρκελ
  • [02] Αβεβαιότητα στο Βέλγιο - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για νέα κυβέρνηση
  • [03] «Αχαρνής» και «Πλούτος» κατά Σαββόπουλο, υπέρ Αρσακείων Σχολείων
  • [04] Ετοιμο το σχέδιο του ΠΔ για την εργασιακή εφεδρεία

  • [01] Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Σαρκοζί - Μέρκελ

    Τηλεδιάσκεψη θαέχει το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με θέμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

    Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

    Στο μεταξύ, περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων για τη σωτηρία της Ελλάδος ζήτησε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στην ίδια συζήτηση, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τη στήριξη του ευρώ, ο ευρωβουλευτής Ντέρκ Ζαν 'Επινκ, από την Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών, υποστήριξε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι θέμα χρόνου, ενώ ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάϊτζελ Φάρατζ, από την Ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας", εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ότι η ημερομηνία πλησιάζει.

    Χθες, το βελγικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου σχετικά με την παροχή δεύτερου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο είχαν προτείνει οι χώρες της ευρωζώνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δραματικές οι συνέπειες για Ευρωζώνη αν υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ο Ο.Ρεν

    Στα τέλη Οκτωβρίου η πρώτη έκθεση της "ομάδας δράσης" της ΕΕ για την Ελλάδα

    Η Επιτροπή θα παρουσιάσει σύντομα τις επιλογές για ευρωομόλογα, δήλωσε ο Μπαρόζο

    Το Παρίσι είναι αποφασισμένο "να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα"

    [02] Αβεβαιότητα στο Βέλγιο - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για νέα κυβέρνηση

    Η πολιτική κρίση στο Βέλγιο επιδεινώθηκε σήμερα και πάλι μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την αιφνίδια ανακοίνωση της επικείμενης αποχώρησης του απερχόμενου πρωθυπουργού.

    Ο βασιλιάς Αλβέρτοςαναμένεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες με στρατιωτικό αεροσκάφος από τη νότια Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή τροπή που πήρε η πολιτική κατάσταση στη χώρα του λόγω των βαθιών διαφωνιών μεταξύ των φλαμανδόφωνων και των γαλλόφωνων κομμάτων για το μέλλον του βασιλείου.

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής Έλιο ντι Ρούπο, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, 458 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 13ης Ιουνίου 2010.

    Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ, ο οποίος διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις για περισσότερο από ένα χρόνο, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του το αργότερο στο τέλος της χρονιάς για να αναλάβει αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.

    [03] «Αχαρνής» και «Πλούτος» κατά Σαββόπουλο, υπέρ Αρσακείων Σχολείων

    Με χαρά και αμηχανία, ετοιμάζεται ν΄ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου του Ηρώδου του Αττικού, ο Διονύσης Σαββόπουλος για να...ερμηνεύσει ξανά μετά από πολλά χρόνια «Πλούτο» και «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

    Μια παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ταμείου Yποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων καθώς η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα οδήγησε την διοίκηση των Αρσακείων, στην απόφαση να διοργανωθούν εκδηλώσεις υπέρ του Ταμείου υποτροφιών των Σχολείων.

    «Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο λόγω της πρωτοφανούς κρίσης», εξήγησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

    «Πρόκειται για ευαισθησία, κοινωνική και παιδευτική», πρόσθεσε ο καθηγητής Γλωσσολογίας.

    Ο συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από τα έργα του Αριστοφάνη, σε δικά του κείμενα, αφήγηση, μουσική και τραγούδια, με τη συμμετοχή 200 μαθητών από τη χορωδία των Αρσακείων Σχολείων, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής Χριστίνας Βαρσάμη.

    «Η προτροπή της συζύγου μου, που ήταν μαθήτρια Αρσακείου ήταν η αφορμή να δεχτώ με χαρά και αμηχανία να παίξω ξανά μετά από πολλά χρόνια το πολυπρόσωπο αυτό έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δημιουργός, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο κατάστημα «Polis» στη Στοά του Βιβλίου.

    -Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης-

    [04] Ετοιμο το σχέδιο του ΠΔ για την εργασιακή εφεδρεία

    Μετά τη θέσπιση της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την επέκτασή της στους υπερχρεωμένους δήμους, η κυβέρνηση, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στη βαθμιαία σύμπτυξη του στενού δημόσιου τομέα.

    Ήδη, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για την εργασιακή εφεδρεία,αλλά και το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, είναι έτοιμο και έχει σταλεί στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, για την τελική επεξεργασία του και κυρίως την οικονομική του διάσταση, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών και ΝΠΔΔ, που εποπτεύονται από το κράτος, καταργήσεις ειδικών γραμματειών και αναμόρφωση των 1.000 διευθύνσεων και χιλιάδων τμημάτων όλων των υπουργείων, στοχεύοντας αφενός στον περιορισμό των κρατικών δαπανών, αλλά και στην ορθολογική αξιοποίηση των υπαλλήλων, αποφεύγοντας επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και τη γραφειοκρατία, όπως προανήγγειλε και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

    Οι υπάλληλοι, που υπηρετούν στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς, θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου ή θα τεθούν υπό καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στην περίπτωση που εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και προγράμματα εθελούσιας εξόδου ή μειωμένης εργασίας με αντίστοιχη μείωση του μισθού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2011 - 14:29:36 UTC