Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
  • [02] Τουλάχιστον 63 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών στην Ινδία

  • [01] Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

    Από τα μέσα, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, προβλέπεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να τρυπήσει για πρώτη φορά το γεωτρύπανο "'Ομηρος", της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

    Το γεωτρύπανο ήδη "έπιασε δουλειά" και κατεβαίνει προς τον βυθό, σε βάθος 1750 μ., σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών για έρευνες προς εντοπισμό φυσικού αερίου.

    Σύμφωνα με την Noble Energy, αν εντοπιστεί φυσικό αέριο, μέχρι το 2014 θα είναι δυνατή η πλήρης εκμετάλλευσή του.

    Γύρω από την πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας υπερίπτανται ισραηλινά, μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ενώ στα ανατολικά της πλατφόρμας έχουν αναπτυχθεί σκάφη του ισραηλινού ναυτικού.

    Η κυπριακή κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει, τις πληροφορίες ότι άρχισε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12.

    "Η Νότια Κύπρος, με το Ισραήλ και μάλιστα με την Ελλάδα, έχουν ανακοινώσει αποκλειστική οικονομική ζώνη και εμείς έχουμε κάνει το ίδιο βήμα με την ΤΔΒΚ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι "πολύ σύντομα, πιθανόν εντός της εβδομάδας" θα ξεκινήσει η Τουρκία έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας.

    Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις απειλές της Αγκυρας στο θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι «η Τουρκία πρέπει να απόσχει από οποιαδήποτε απειλή ή πηγή έντασης ή ενέργεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση συνοριακών διαφορών».

    [02] Τουλάχιστον 63 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών στην Ινδία

    Τα σωστικά συνεργεία μάχονταν σήμερα ενάντια στις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού των 6,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες Κυριακή στη βορειοανατολική Ινδία και έγινε αισθητός στο Νεπάλ και το Θιβέτ.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γκαντόκ, πρωτεύουσας του ινδικού κρατιδίου Σικίμ, και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

    Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 48 στην Ινδία, ενώ ακόμη οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ και 7 στο Θιβέτ, όμως ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

    Οι καταρρακτώδεις βροχές εξαιτίας των μουσώνων έχουν καθηλώσει στο έδαφος τα ελικόπτερα, ενώ τα ινδικά σωστικά συνεργεία προχωρούν αργά προς την Γκαντόκ, όπου οι κατολισθήσεις έχουν κόψει μέρος του μοναδικού δρόμου.

    "Τα σωστικά μας συνεργεία έχουν καθηλωθεί στο έδαφος", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε έκτακτες καταστάσεις Σουράντα Αχλαουάτ.

    Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή με στόχο να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την επίγεια σύνδεση με την Γκαντόκ.

    "Ο αριθμός των νεκρών κινδυνεύει να αυξηθεί μόλις τα σωστικά συνεργεία φτάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές", εκτίμησε ο Τζ. Αναντάν, υπεύθυνος του κέντρου ελέγχου εκτάκτων περιστάσεων από την Γκαντόκ.

    Σύμφωνα με αυτή την πηγή τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην επαρχία Σικίμ από την κατάρρευση κτιρίων ή κατολισθήσεις.

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από τις κατολισθήσεις, τις πτώσεις ερειπίων και την κατάρρευση κτιρίων στη Γκαντόκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 September 2011 - 16:29:34 UTC