Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς θα γίνει η νέα περαίωση
  • [02] Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα
  • [03] H AEK πέρασε εύκολα από την Ξάνθη

  • [01] Πώς θα γίνει η νέα περαίωση

    Πέντε μέρες προθεσμία θα έχουν οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις για να αποδεχθούν την υπαγωγή τους στη νέα περαίωση, από τη στιγμή που θα παραλάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.

    Αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρατείνονται έως 31.12.2012 οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων τελών και εισφορών που λήγουν 31.12.2011. Η παράταση, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, αφορά κάθε είδους προθεσμίες παραγραφής υποθέσεων που λήγουν την 31.12.2011, όπως υποθέσεις χρήσεων 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 και 2005, υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, υποθέσεις με κατασχεθέντα ανεπίσημα βιβλία και στοιχεία και υποθέσεις μη υποβολής δήλωσης.

    Με την εγκύκλιο δίνονται οδηγίες προς τις εφορίες για τις διαδικασίες που θα ακολουθούν στην ενημέρωση των φορολογούμενων για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση. Ειδικότερα τα βήματα θα είναι τα ακόλουθα:

    - 1ον Οι εφορίες θα καλούν τηλεφωνικά τον επιτηδευματία για έλεγχο.

    - 2ον Θα επιδίδεται στον φορολογούμενο το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης.

    - 3ον Εάν ο φορολογούμενος αποδεχθεί το Εκκαθαριστικό Σημείωμα εντός προθεσμίας των πέντε ημερών, ο έλεγχος θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε.

    - 4ον Εάν ο φορολογούμενος δεν αποδεχθεί το Εκκαθαριστικό Σημείωμα τότε θα ξεκινά ο έλεγχος.

    Σημειώνεται ότι στη νέα ρύθμιση για την περαίωση που ψηφίστηκε το Καλοκαίρι μπορούν να υπαχθούν όχι μόνο όσοι δεν είχαν αποδεχθεί την προηγούμενη ρύθμιση, αλλά και φορολογούμενοι που είχαν εξαιρεθεί από αυτήν. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις στις οποίες τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ και φθάνουν έως 40 εκατ. ευρώ. Επίσης υπάγονται υποθέσεις των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών όπως και οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων, οι οποίοι το 2008 διέθεταν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ. Επίσης υπάγονται υποθέσεις που αφορούν δηλώσεις των οικονομικών ετών 2007, 2008, 2009 και 2010 οι οποίες υπήχθησαν στις διατάξεις για τον αυτοέλεγχο και δεν είχε αρχίσει ο έλεγχος πριν τις 22 Αυγούστου 2011.

    Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι προτεραιότητα στην επίδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της περαίωσης θα έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογούμενων:

    1. Οι φορολογούμενοι με τον υψηλότερο τζίρο.

    2. Όσοι είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη περαίωση επειδή είχαν ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας).

    3. Οι φορολογούμενοι που από λάθος (των τραπεζών κλπ.) περαίωσαν λιγότερες χρήσεις από όσες ήθελαν στην προηγούμενη ρύθμιση.

    [02] Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα

    Η Τουρκία υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την κατεχόμενη Κύπρο για τη χάραξη των μεταξύ τους θαλάσσιων συνόρων (υφαλοκρηπίδα), η οποία θα ανοίξει το δρόμο στην Άγκυρα για την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Η συμφωνία υπεγράφη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το κείμενο που θα καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα υπεγράφη από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ξεκίνησε η Κύπρος, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, αποτελεί "τρέλα", αποκλείοντας, ωστόσο, προς το παρόν, την προσφυγή σε στρατιωτική βία.

    "Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση ενεπλάκη σε μία τρέλα με το Ισραήλ πραγματοποιώντας έρευνες για πετρέλαιο" και φυσικό αέριο, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν η χώρα του εξετάζει τη λήψη στρατιωτικών μέτρων κατά της δραστηριότητας αυτής, απάντησε: "Όχι ακόμη".

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές "σαμποτάρουν" τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού.

    «Άκυρη και άνευ περιεχομένου» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τη «συμφωνία» που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας με τα κατεχόμενα.

    Σε δήλωσή του ο κ. Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε την τουρκική πρωτοβουλία ως «άκυρη», δεδομένου ότι η «ενέργεια της Τουρκίας είναι αντίθετη στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    [03] H AEK πέρασε εύκολα από την Ξάνθη

    Δύο στα δύο για την ΑΕΚ (έχει ένα ματς λιγότερο) στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, η Ενωση, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ξάνθη, κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με 4-3 μέσα στα Πηγάδια. Ο Μαρσελίνιο άνοιξε το σκορ στο 13΄, αλλά ο Βάργκας στο 23΄ και ο Λυμπερόπουλος στο 38΄ έφεραν την ανατροπή του σκηνικού. Στο 75΄ ο Γκούντγιονσεν έκανε το 3-1, ενώ στο 84΄ και πάλι ο Μαρσελίνιο έδωσε ελπίδες στους ακρίτες (2-3). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλωναρίδης πέτυχε το 4-2, ενώ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό ο Μαρκόφσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-4). Η Ξάνθη γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα.

    Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του χωρίς τους Γκούντγιονσεν, Χοσέ Κάρλος και Λεονάρντο. Η Ένωση επέστρεψε στο 4-4-2, με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει τη μεγάλη νίκη. Το γκολ του Μαρσελίνιο στο 13΄ δεν "έριξε ψυχολογικά" τους "κιτρινόμαυρους", που στο 23΄ ισοφάρισαν με τον κορυφαίο παίκτη τους στο σημερινό ματς, Φαμπιάν Βάργκας και 15 λεπτά αργότερα πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Λυμπερόπουλου.

    Στο δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ, βλέποντας την ομάδα του να πιέζεται, έριξε στο ματς τους "φρέσκους" Χοσέ Κάρλος και Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός δεν πρόλαβε να πάρει την θέση του στην επίθεση και σκόραρε (3-1). Έξι λεπτά πριν το τέλος πάλι ο Μαρσελίνιο έδωσε κάποιες ελπίδες στους ακρίτες για την ανατροπή (2-3), αλλά και πάλι ο Γκούντγιονσεν, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν εκείνος που έδωσε τη δυνατότητα στον Κλωναρίδη να χριστεί σκόρερ από κοντά και να γίνει το 4-2. Ο Μαρκόφσκι στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-4).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 22:29:35 UTC