Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διώξεις κατά τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκα
  • [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Επιτάχυνση ρυθμού επενδύσεων στην Ελλάδα το 2012
  • [03] Αλλαγές στην τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων
  • [04] Βρετανία: Αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της "Ματωμένης Κυριακής"
  • [05] Ένα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Αλεχάντρε Πάτο της Μίλαν
  • [06] Παραμένει στο "τιμόνι" της Εθνικής Σερβίας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

  • [01] Διώξεις κατά τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκα

    Στο δεύτερο «πακέτο» πειθαρχικών διώξεων για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων προχώρησαν σήμερα οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ.

    Στις διώξεις περιλαμβάνονται τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας (ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης), οι δύο ομάδες που είναι υποψήφιες να αντικαταστήσουν στη μεγάλη κατηγορία τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα (Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας) και αρκετές ακόμη ομάδες Β και Γ Εθνικής.

    Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν εναντίον παραγόντων, προπονητών, ποδοσφαιριστών και διαιτητών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια πρόσωπα και ομάδες έχουν ασκηθεί παραπάνω από μία διώξεις.

    Αναλυτικά οι πειθαρχικές διώξεις που ανακοινώθηκαν σήμερα:

    - ΠΑΕ-ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Ιωάννης Ναυρινιάδης (πρόεδρος), Γεώργιος Τυριακίδης (προπονητής)

    - ΠΑΕ-ΤΑΠ Δόξα Κρανούλας, Μιχαήλ Κάσσης (πρόεδρος)

    - ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γεώργιος Μποροβήλος (πρόεδρος)

    -ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης)

    -ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρόεδρος)

    - Τάσος Θάνος, Κώστας Ηλιόπουλος (ποδοσφαιριστές ΠΑΕ Ηλιούπολη)

    - ΠΑΕ Ιωνικός, Χρήστος Κανελλάκης (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης), Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (πρόεδρος)

    -ΠΑΕ Πανθρακικός, Θεόδωρος Σαββάκης (μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτης), Δημήτριος Τζελέπης (πρόεδρος)

    -ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ιωάννης Κομπότης (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

    -ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηρακλής Νύχταρης (μεγαλομέτοχος-«αφανής ιδιοκτήτης»), Νίκος Μαχλάς (πρόεδρος)

    -ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης (μεγαλομέτοχος), Δημήτριος Λερογιάννης (πρόεδρος), Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής), Γεώργιος Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής).

    -Γεώργιος Σέγγος (διαιτητής), για τον αγώνα Διαγόρας-Ηλιούπολη (5/3/2011)

    -ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Αθανάσιος Σάμιος (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

    -ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννης Ρόδης (πρόεδρος)

    -Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής), Δημήτριος Βερρής, Παναγιώτα Κουτσουμπού (βοηθοί διαιτητές). Ολοι για τον αγώνα Θρασύβουλος-Ηλιούπολη (27/3/2011).

    -ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης (πρόεδρος)

    - Λουίς Μιγκέλ Απαρεσίδο Αλβες (ποδοσφαιριστής ΠΑΕ Ιωνικός)

    -Γεράσιμος Ντίτσος (διαιτητής), για τον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός (27/2/2011)

    - ΠΑΕ Ρόδος, Αντώνιος Μαρτίνης (πρόεδρος-μεγαλομέτοχος)

    -Χρήστος Σφήκας (διαιτητής)

    [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Επιτάχυνση ρυθμού επενδύσεων στην Ελλάδα το 2012

    Tην αισιοδοξία του για επιτάχυνση του ρυθμού των επενδύσεων στη χώρα μας το 2012 εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδης.

    Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό του ΣΚΑΙ ο υπουργός είπε ότι '' το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουμε πολύ περισσότερες επενδύσεις από αυτές που ήδη άρχισαν και γίνονται, και δεύτερον, θα έχουμε πολύ καλύτερη ρευστότητα. Μάλιστα, πολύ σύντομα θα μπορώ ν' ανακοινώσω κάποια πράγματα σχετικά με αυτό, τα κοινοτικά προγράμματα, το ΕΣΠΑ δηλαδή, θα έχει πλήρως απογειωθεί με πολύ μεγάλες απορροφήσεις. Αλλά δε μπορώ να πω αυτή τη στιγμή σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η ανάπτυξη''.

    Την ανάγκη για μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να επανέλθει σε ρυθμούς υγιούς ανάπτυξης, χωρίς δανεικά, τόνισε ο υπουργός. «Εάν έχουμε εθνική κοινωνική συμφωνία, σε 2,5 χρόνια από τώρα μπορούμε να επανέλθουμε, να ξαναφέρουμε πίσω τα λεφτά που μας λείπουν -περίπου 28-30 δισ. ευρώ- και να είμαστε υγιέστατοι πλέον, χωρίς δάνεια», δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε ότι βασικές προϋποθέσεις γι' αυτό είναι τόσο η απαραίτητη μείωση του κράτους, όσο και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας, κατά τουλάχιστον 50%, στην παραγωγή. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι θυσίες των πολιτών, αν «αλλάξουμε την οικονομία και την κάνουμε παραγωγική, εξωστρεφή και ανταγωνιστική».

    [03] Αλλαγές στην τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων

    Ευνοϊκότερο γίνεται το ειδικό τέλος ακινήτων για ανέργους, πολύτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με τις αλλαγές που κατέθεσε σήμερα στην σχετική τροπολογία τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ειδικότερα οι αλλαγές προβλέπουν ότι:

    - εξαιρούνται απ την καταβολή του τέλους για ακίνητο που ιδιοκατοικούν ( έχουν την κυριότητα ή επικαρπία) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και οι άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι τουλάχιστον μήνες από τους δώδεκα που προηγούνται κάθε φορά από το έτος υπολογισμού του τέλους.

    - η απαλλαγή αυτή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους, υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

    - μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου ( με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2008), υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ή οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ για κάθε παιδί μέχρι 200 τ.μ.

    - ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου το ειδικό τέλος είναι το μίνιμουμ των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους μέχρι 30.000 ευρώ ή σε ανάπηρο.

    [04] Βρετανία: Αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της "Ματωμένης Κυριακής"

    Η Βρετανία θα αποζημιώσει τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τους στρατιώτες της στη Βόρεια Ιρλανδία στη διάρκεια της καταστολής των επεισοδίων της 30ης Ιανουαρίου 1972, ημέρα που έχει μείνει στην ιστορία ως \"Ματωμένη Κυριακή\".

    Τα βρετανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους όταν έπειτα από μία πορεία Καθολικών ξέσπασαν επεισόδια στη συνοικία Μπογκσάιντ, στο Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ ακόμη 14 τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους αργότερα υπέκυψε.

    Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέλη των ενόπλων δυνάμεων \"έδρασαν λανθασμένα\" και ότι η κυβέρνηση \"λυπάται βαθιά\" για τα γεγονότα αυτής της ημέρας.

    \"Είμαστε σε επικοινωνία με τους δικηγόρους των οικογενειών και όπου υπάρχει νομική ευθύνη και πρέπει να πληρώσουμε αποζημίωση θα το κάνουμε\", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των οικογενειών που ενδέχεται να λάβουν αποζημιώσεις, ή το ύψος τους.

    Οι συζητήσεις για την καταβολή αποζημιώσεων έρχονται έπειτα από μία επίσημη έρευνα που διεξήχθη πέρυσι και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τους πυροβολισμούς και ότι όσοι σκοτώθηκαν ήταν άοπλοι Καθολικοί.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ζητήσει πέρυσι συγγνώμη μετά τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνας.

    [05] Ένα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Αλεχάντρε Πάτο της Μίλαν

    Χωρίς έναν από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές της, τον Αλεχάντρε Πάτο, θα πρέπει να πορευθεί για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες η Μίλαν.

    Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης με την Ουντινέζε, για την 4η αγωνιστική του καμπιονάτο.

    Η ανακοίνωση έγινε από την ιστοσελίδα της Μίλαν, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Πάτο.

    [06] Παραμένει στο "τιμόνι" της Εθνικής Σερβίας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

    Δεδομένη θεωρούν σερβικά ΜΜΕ την παραμονή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

    Οι «πλάβι» δεν είχαν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ανάλογη πορεία με αυτή των προηγούμενων ετών, όταν, υπό τις οδηγίες του «Σοφού», κατέκτησαν το 2009 το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας και ένα χρόνο αργότερα την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

    Ο ίδιος ο Ίβκοβιτς, μετά την κατάληψη της 8ης θέσης στα παρκέ της Λιθουανίας, τη μη πρόκριση της Σερβίας στο προολυμπιακό του 2012 και κατά συνέπεια την απώλεια διεκδίκησης μίας θέσης στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν σήμερα σερβικά ΜΜΕ, ο Ιβκοβιτς αποφάσισε να παραμείνει, ενώ ακόμη και την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση με την ομοσπονδία για την ανανέωση της συνεργασίας.

    Στόχος των δύο πλευρών είναι ο τεχνικός του Ολυμπιακού να οδηγήσει την Σερβία, την οποία και ανέλαβε το 2008, στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013 (σ.σ. μέσα από προκριματικά) και εν συνεχεία στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014, παρά το γεγονός ότι θα είναι 71 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 September 2011 - 14:29:36 UTC