Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους Θεσσαλονικείς αντιστοιχούν λιγότερα από 3 τμ πρασίνου
  • [02] "Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη" στην Ελλάδα, λέει η Μέρκελ
  • [03] Λιβύη: Οπαδοί του Καντάφι στη Σύρτη ζητούν εκεχειρία
  • [04] Ρομπότ - τρακτέρ σπέρνει και θερίζει μόνο του!
  • [05] Αυτοκίνητο "καίει" κόκκους καφέ και τρέχει με... εκατό!
  • [06] Κατέθεσε στον ανακριτή για τα στημένα ο Νικόλας Πατέρας
  • [07] Εκτός με Ολυμπιακό ο Θίο Γουόλκοτ της Άρσεναλ
  • [08] Τραγωδία με επτά νεκρούς μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Δυτική Σαχάρα
  • [09] Στην Αθήνα ο Κόμπι Μπράιαντ

  • [01] Στους Θεσσαλονικείς αντιστοιχούν λιγότερα από 3 τμ πρασίνου

    Το πράσινο της πόλης δεν είναι αρκετό. Αυτό πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως σε κάθε πολίτη δεν αντιστοιχούν ούτε καν 3τμ πρασίνου.

    Στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένο ότι υπάρχουν περίπου 50.000 δέντρα. Από την αρχή του έτους έχουν ήδη φυτευτεί 2.850 δέντρα ενώ για τον μήνα Οκτώβρη αναμένονται να φυτευτούν άλλα 1400.

    "Η πόλη μας είναι μια γκρίζα πόλη. Κάθε πόλη στην οποία αντιστοιχεί λιγότερο από 10 τμ πρασίνου σε κάθε κάτοικο, έχει πρόβλημα", επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    "Γενικά, σε κάθε πολίτη αντιστοιχούν περίπου 2,7τμ πρασίνου ενώ ενδεικτικό είναι ότι, μόνο στο κοινοτικό διαμέρισμα της Τούμπας, η αντιστοιχία πέφτει κάτω από το 1τμ πρασίνου ανά κάτοικο", πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

    Το "μεγάλο στοίχημα" για την πόλη είναι τέσσερα "σημεία". Οι χώροι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο περιβάλλων χώρος όπου βρισκόταν το νοσοκομείο 424, οι χώροι του πανεπιστημίου και τα ρέματα.

    Ο εθελοντισμός της ΧΑΝΘ

    Στην "γκρίζα" Θεσσαλονίκη προσπαθεί να δώσει χρώμα και κυρίως "πράσινο", η πρωτοβουλία της ΧΑΝΘ.

    Περίπου 100 εθελοντές περπατούν στους δρόμους και αναζητούν τις κενές δενδροδόχους, διευκολύνοντας έτσι το έργο της αντιδημαρχίας Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερου χώρου Θεσσαλονίκης και συνδράμοντας στη διαδικασία δενδροφύτευσης.

    [02] "Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη" στην Ελλάδα, λέει η Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε το \"σεβασμό\" της προς την Ελλάδα και υποσχέθηκε \"κάθε δυνατή βοήθεια\" προς αυτή σε ομιλία της σήμερα στο Βερολίνο.

    Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Μέρκελ δήλωσε: \"Σεβόμαστε πραγματικά ό,τι έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις δομικές αλλαγές\".

    \"Όλοι επιθυμούμε να ενισχυθεί η Ελλάδα. Θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα... ώστε να μην έχουμε κακά νέα τον ένα μήνα μετά τον άλλο\", δήλωσε η καγκελάριος απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και σ\' ένα κοινό γερμανών βιομηχάνων, στο οποίο είχε απευθυνθεί λίγο νωρίτερα ο Ελληνας πρωθυπουργός.

    Επιμένοντας ότι το πρόβλημα είναι μια κρίση χρέους και όχι μια κρίση του ευρώ, πρόσθεσε: \"Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση επειδή η έξοδος απ\' αυτή την κρίση χρέους θα απαιτήσει αλληλεγγύη\".

    Η Μέρκελ υπογράμμισε πως προτεραιότητά της είναι η \"σταθερότητα του ευρώ μέσα στην ευρωζώνη\".

    \"Έτσι θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε χώρα διορθώνει τα πράγματα\", πρόσθεσε.

    Η καγκελάριος επανέλαβε επίσης την αντίθεσή της σε νέα σχέδια ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας λέγοντας πως είναι \"κακή ιδέα να καταπολεμηθούν τα χρέη με νέα χρέη\".

    Οι ΗΠΑ έχουν ήδη καλέσει επανειλημμένα τους Ευρωπαίους να τονώσουν την οικονομία τους, όμως κυρίως η Γερμανία αντιτίθεται σταθερά, προβάλλοντας την ανάγκη για δημοσιονομική ανάκαμψη.

    Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η κρίση του χρέους είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα \"στη ρίζα\" αποκαθιστώντας την τάξη στα δημόσια οικονομικά και τις οικονομίες των χωρών, τόνισε η Μέρκελ.

    [03] Λιβύη: Οπαδοί του Καντάφι στη Σύρτη ζητούν εκεχειρία

    Ένας τοπικός στρατιωτικός διοικητής της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι διεξάγει συνομιλίες για μια εκεχειρία με ένα πρεσβύτερο της φυλής του Μουάμαρ Καντάφι μέσα στην πολιορκημένη πόλη Σύρτη.

    Ο Τουχάμι Ζαγιάνι, διοικητής της ταξιαρχίας Ελ-Φαρούκ που βρίσκεται έξω από τη Σύρτη, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο πρεσβύτερος, τον οποίο δεν κατονόμασε, ήρθε σε επαφή μαζί του στο δορυφορικό τηλέφωνό του και ζήτησε μια εκεχειρία.

    \"Μου τηλεφώνησε και είπε ότι ζητούν ασφαλή διέλευση για να εγκαταλείψουν την πόλη οι οικογένειες και οι ένοπλοι\", δήλωσε.

    Ο Ζαγιάνι διευκρίνισε πως συμφώνησε να επιτραπεί να εγκαταλείψουν τη Σύρτη οι οικογένειες από τη φυλή του Καντάφι, όμως εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τους όρους για την παράδοση των ενόπλων οπαδών του Καντάφι.

    [04] Ρομπότ - τρακτέρ σπέρνει και θερίζει μόνο του!

    Μετά τα εργοστάσια, τα γραφεία και τα νοικοκυριά, τα ρομπότ "βάζουν πόδι" και σε ένα πιο απρόσμενο πεδίο: τα χωράφια.

    Η αμερικανική εταιρία Kinze Manufacturing Inc παρουσίασε ένα ρομποτικό τρακτέρ, το οποίο, χωρίς καμία ανθρώπινη παρουσία, σπέρνει και θερίζει μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα.

    Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας.

    Σύμφωνα με την Kinze, στόχος της είναι απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

    [05] Αυτοκίνητο "καίει" κόκκους καφέ και τρέχει με... εκατό!

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βρετανοί μηχανικοί έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα που κινούνται με οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με... κόκκους καφέ.

    Ένα τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σκόνη το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χλμ. που είχε πετύχει μια αμερικανική ερευνητική ομάδα με ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε σβώλους από ξύλο, ως καύσιμα.

    Οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον μηχανικό Μάρτιν Μπέικον, σύμφωνα με τη "Ντέιλι Μέιλ", πέτυχαν να μετατρέψουν τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ σε ενέργεια.

    Δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε τον καφέ ως καύσιμο, αλλά είναι πια το πιο γρήγορο.

    Ο καφές καίγεται όπως τα κάρβουνα και τα παραγόμενα αέρια, αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα, διοχετεύονται στην μηχανή.

    [06] Κατέθεσε στον ανακριτή για τα στημένα ο Νικόλας Πατέρας

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Νίκου Πατέρα στον 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασσίμη, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των "στημένων" αγώνων.

    Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή, ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος προτάθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης από την πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη, δήλωσε:

    «Απάντησα με ειλικρίνεια στον κύριο ανακριτή και αυτά που του είπα είναι απολύτως αληθή. Οι ερωτήσεις ήταν πολύ προσεκτικές και πιστεύω πως απάντησα με απόλυτη ειλικρίνεια. Αν με ξαναχρειαστεί και με καλέσει, είμαι στη διάθεσή του. Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Ψωμιάδης γιατί δεν μου έχουν δώσει την κατάθεσή του. Πολλές από τις συνομιλίες του κ. Ψωμιάδη δεν είναι μαζί μου. Ο κύριος ανακριτής έχει καταλάβει πως πρόκειται για άλλο πρόσωπο και κατά λάθος γράφουν ότι είμαι εγώ».

    [07] Εκτός με Ολυμπιακό ο Θίο Γουόλκοτ της Άρσεναλ

    Χωρίς τον Θίο Γουόλκοτ θα παραταχθεί αύριο η Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς», στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μπόλτον και δεν θα είναι στην αποστολή των «κανονιέρηδων» για το αυριανό ματς με την ελληνική ομάδα.

    Τη θέση του στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Αντρέι Αρσάβιν.

    [08] Τραγωδία με επτά νεκρούς μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στη Δυτική Σαχάρα

    Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή έπειτα από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Ντάχλα, κεντρική πόλη της Δυτικής Σαχάρας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο MAP.

    Μετά τον αγώνα ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των αντίπαλων ομάδων με αποτέλεσμα \"επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν\", σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν \"μία ομάδα οπαδών επιτέθηκε σε έναν Σαχράουι\" και ότι η κατάσταση \"χειροτέρεψε γρήγορα\". Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε ο ίδιος μάρτυρας.

    Οκτώ οχήματα και αρκετά καταστήματα πυρπολήθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

    [09] Στην Αθήνα ο Κόμπι Μπράιαντ

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο κορυφαίος σύγχρονος σταρ του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ.

    Ο αρχηγός των Λέικερς αφίχθη στο αεροδρόμιο \"Ελευθέριος Βενιζέλος\" γύρω στις 5 το απόγευμα και μετέβη αμέσως στην οδό Ερμού, όπου εγκαινίασε το νέο κατάστημα της εταιρίας αθλητικού εξοπλισμού, που αποτελεί κύριο χορηγό του.

    Όσοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό διαγωνισμό καρφωμάτων με πρωταγωνιστές τους νέους μπασκετμπολίστες της Αθήνας που θέλησαν να εντυπωσιάσουν τον Κόμπι με τη δεξιοτεχνία τους.

    Στον ρόλο του κριτή ο ίδιος ο σούπερσταρ του ΝΒΑ και ο Αμερικανός του Πανιωνίου Τζον Ντίμπλερ επέλεξαν και επιβράβευσαν τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα της βραδιάς σε έναν διαγωνισμό γεμάτο ενέργεια.

    Αύριο, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο Κόμπι Μπράιαντ θα προπονήσει τις 16 ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά \"3-on-3\" με το όνομα \"Take The Court\" και που διοργανώνει εταιρεία αθλητικών ειδών.

    Το απόγευμα, αφού βρεθεί και στο κατάστημα της εταιρείας στην Κηφισιά, θα κοουτσάρει με τον Βασίλη Σπανούλη τις δύο φιναλίστ, στην Αγορά του ΟΑΚΑ!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2011 - 12:29:39 UTC