Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο 77ος ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου
  • [02] Κανονικά κυκλοφορούν αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • [03] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την Παιδεία
  • [04] Έπρεπε να προφυλακιστεί ο Μ. Ψωμιάδης, λέει η Εισαγγελάέας
  • [05] Κέρδη 2,37% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

  • [01] Ο 77ος ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου

    Όταν κάποιος φέρνει στο νου του έναν από τους ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου, πιθανότατα τον φαντάζεται τοποθετημένο σε ένα υπόγειο εργαστήριο με τεχνητό φωτισμό.

    Στην περίπτωση, όμως, του "Μάρε Νόστρουμ" (ΜareNostrum), του 25ου ισχυρότερου υπολογιστή της Ευρώπης και 77ου παγκοσμίως (κάποτε κατατασσόταν πέμπτος παγκοσμίως), το περιβάλλον είναι πολύ πιο εντυπωσιακό (και μάλλον απρόσμενο).

    Πρόκειται για το παρεκκλήσι "Τόρε Γκιρόνα" (Torre Girona), το οποίο χτίστηκε σε νεορομαντικό ρυθμό, στα μέσα του 19ου αιώνα, στην Ισπανία και από το 2004 στεγάζει τον υπερυπολογιστή.

    Το παρεκκλήσι αποτελεί μαγνήτη για τον επιστημονικό τουρισμό, με ερευνητές από όλον τον κόσμο να το επισκέπτονται είτε δια ζώσης είτε εικονικά, για ένα επιστημονικό ?προσκύνημα.

    Τον υπολογιστή χειρίζεται το Κέντρο Υπερυπολογιστών της Βαρκελώνης (BSC), στο πλαίσιο μακροχρόνιας συνεργασίας με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας, την ισπανική κυβέρνηση και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής.

    [02] Κανονικά κυκλοφορούν αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

    Δεν κατέληξαν σε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, αυτή την εβδομάδα, τα σωματεία των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, γεγονός που σημαίνει ότι από αύριο έως και το τέλος της εβδομάδος όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

    Ωστόσο, η Δευτέρα χαρακτηρίζεται κρίσιμη ημέρα, καθώς θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους και με σκοπό να συντονίσουν τις ενέργειές τους, δημιουργώντας κοινό μέτωπο, με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

    Υπενθυμίζεται ότι τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα για τουλάχιστον 6 ώρες, 11:00-17:00,προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι νέα Γενική Συνέλευση.

    [03] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την Παιδεία

    Τα φαινόμενα βίας, ανομίας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, που έχουν ως συνέπεια να διακόπτεται η λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Ρέππα, Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.

    Αφορμή στάθηκαν οι βανδαλισμοί και οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε υπό κατάληψη λύκειο της Κομοτηνής, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 ευρώ, χωρίς να έχουν επιληφθεί μέχρι τώρα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και να έχουν αναζητηθεί οι δράστες.

    Η κ. Διαμαντοπούλου εξέθεσε λεπτομερώς τα γεγονότα, καθώς και γενικότερα θέματα ανομίας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στις καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπως συνέβη και στο λύκειο της Ελασσόνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η υπουργός Παιδείας ζήτησε και αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού, αν ισχύσουν, η λειτουργία τους, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθίσταται προβληματική.

    Στην σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και στην λειτουργία της σχολικής στέγης, αρμοδιότητα που έχει μεταφερθεί στους δήμους, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

    Μετά την σύσκεψη ο Πρωθυπουργός είχε κατ? ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις.

    [04] Έπρεπε να προφυλακιστεί ο Μ. Ψωμιάδης, λέει η Εισαγγελάέας

    Eπικριτική απέναντι στη στάση του ανακριτή της υπόθεσης των "στημένων" για την μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη, είναι η Εισαγγελέας κ. Θεοδωροπούλου στην πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

    Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση που χρησιμοποιεί η Εισαγγελέας στο Συμβούλιο: «Ο ίδιος ο 9ος τακτικός ανακριτής πρότεινε σε βάρος του κατηγορούμενου την επιβολή επαχθών περιοριστικών όρων ... θεωρώντας ότι συντρέχουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ παράλληλα δεν τον κρίνει ύποπτο φυγής καίτοι ο ίδιος εξέδωσε σε βάρος του Χρ.Ψωμιάδη ένταλμα συλλήψεως δυνάμει του οποίου συνελήφθη και ζήτησε την έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως το οποίο και εκδόθηκε σε βάρος του τελευταίου ο οποίος φυγοδικούσε επί τρίμηνον. Εκανε δε προπαρασκευαστικές πράξεις για να διευκολύνει τη φυγή του εκμισθώνοντας κι άλλη οικία ουδόλως δε προέκυψε η πρόθεσή του να εμφανιστεί "αυτοβούλως", ως διατείνεται».

    Η Εισαγγελική λειτουργός με την πρότασή της εισέρχεται και στην ουσία της υπόθεσης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα Ψωμιάδη σε ό,τι αφορά τις καταγεγραμμένες συνομιλίες: «Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου, ότι δεν έχει γίνει συγκριτική εξέταση των φωνητικών εγγραφών προκειμένου να δύναται να κριθεί αν η φωνή είναι πράγματι δική του κι αν οι διάλογοι είναι πλήρεις ή αποσπασματικοί, δεν κρίνεται βάσιμος τόσο από νομικής όσο και ουσιαστικής απόψεως καθόσον αποδέχεται στην από 20-9-2011 απολογία του ότι έλαβαν χώρα οι διάλογοι αυτοί απλά δίδει διαφορετική ερμηνεία από την κατηγορούσα αρχή, η δε δειγματοληψία και ταύτιση της φωνής των συνομιλούντων για τον έλεγχο της γνησιότητας αυτών δεν κρίνεται πάντοτε αναγκαία ιδία αν το περιεχόμενο των συνομιλιών επιβεβαιώνεται και από άλλα αποδεικτικά μέσα...».

    Η κ. Θεοδωροπούλου αναφέρεται εκτενώς επίσης και στα ματς που η UEFA χαρακτήρισε «ύποπτα», μεταξύ των οποίων και κάποια που συμμετείχε η Καβάλα: «Από την επισκόπηση του καταλόγου των 40 "χειραγωγημένων" αγώνων σύμφωνα με το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της UEFA παρατηρείται ότι η ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ συναντάται 5 φορές και έρχεται τέταρτη κατά σειρά όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισή της, μετά την ομάδα της Ηλιούπολης (συναντάται 8 φορές), την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (6 φορές) και την ομάδα του Εθνικού Πειραιά (6 φορές). Η συνδρομή επαρκών ενδείξεων ενοχής στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων, του Μάκη Ψωμιάδη ενισχύεται και από τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η Αθλητική Δικαιοσύνη εις βάρος του...».

    [05] Κέρδη 2,37% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

    Με σημαντικά κέρδη, πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

    Η είδηση ότι η τρόικα επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, έδωσε την αφορμή για ισχυρή ανοδική αντίδραση, μετά τη μεγάλη πίεση που είχε δεχθεί η αγορά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, υποχωρώντας την περασμένη Δευτέρα σε χαμηλά 18 ετών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 809,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,37%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες έως και 1,52%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 779,20 μονάδες.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 53,742 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2011 - 16:29:37 UTC