Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστημονικές έρευνες για αναγνώριση ατόμου από το βάδισμά του
  • [02] Δεν έχει γίνει παραβίαση από την Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου, δήλωσε ο Στ. Στεφάνου
  • [03] Η "Κουζίνα" του Άρνολντ Γουέσκερ στο Μέγαρο

  • [01] Επιστημονικές έρευνες για αναγνώριση ατόμου από το βάδισμά του

    Ο μοναδικός για κάθε άνθρωπο τρόπος που περπατάει και πιέζει το πόδι του στο έδαφος, μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του σχεδόν εξίσου καλά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα, υποστηρίζουν Ιάπωνες, Γερμανοί και Βρετανοί ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής Γιάννης Γκουλέρμας του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και ηλεκτρονικών του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Αν όντως η ανακάλυψη μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά, τότε ανοίγει ο δρόμος για μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης, παράλληλα με την ανάλυση των χεριών, της ίριδας των ματιών, της φωνής κ.α.

    Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστό διασκελισμό και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια περίπου 90% τα ξεχωριστά «πρότυπα βηματισμού».

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τοντ Πατάκι του πανεπιστημίου Σίνσου στην Τοκίντα, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας επιστημών «Journal of Royal Society Interface», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βελτίωσαν περαιτέρω αυτή την μέθοδο αναγνώρισης, βρίσκοντας τεχνικές μέτρησης του τρόπου που το πόδι ακουμπάει στο έδαφος και σηκώνεται ξανά, καθώς περπατά.

    [02] Δεν έχει γίνει παραβίαση από την Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου, δήλωσε ο Στ. Στεφάνου

    Δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παραβίαση από πλευράς Τουρκίας της περιοχής, την οποία έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία για διεξαγωγή ερευνών προς εντοπισμό υδρογονανθράκων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ούτε το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο "Πίρι Ρέϊς", ούτε τα σκάφη που το συνοδεύουν, εισήλθαν στην περιοχή.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα τουρκικά σκάφη πλέουν μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε διεθνή ύδατα, κάτι που δεν απαγορεύεται. Είπε επίσης ότι ακόμα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το "Πίρι Ρέϊς" διεξάγει οποιεσδήποτε έρευνες.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις και δεν παρασύρεται από το παιγνίδι της Τουρκίας, στόχος της οποίας, όπως είπε, είναι η δημιουργία έντασης στην περιοχή. Πρόσθεσε πως οι ερευνητικές εργασίες της Noble Energy στο 'οικόπεδο 12' συνεχίζονται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

    [03] Η "Κουζίνα" του Άρνολντ Γουέσκερ στο Μέγαρο

    Οι κατσαρόλες αχνίζουν, τα τηγάνια παίρνουν φωτιά, οι μπαλτάδες επιτίθενται ανελέητα στα κρέατα, οι σεφ δίνουν εντολές με στόμφο, οι βοηθοί εκτελούν έναν άγριο χορό ανάμεσα στις εστίες, οι σερβιτόροι καταρρέουν στο πάτωμα, ενώ το τυραννικό αφεντικό δεν χαρίζεται σε κανέναν.

    Ο Βρετανό-Ιρανός σκηνοθέτης Μπιζάν Σεϊμπανί, ο ενδυματολόγος Μόριτζ Τζαντζ και ο μουσικός Νταν Τζόουνς μαζί με τριάντα ηθοποιούς παρουσιάζουν μια άψογα κουρδισμένη παραγωγή, στη σκηνή "Ολίβιε" του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας.

    Ο λόγος για την "Κουζίνα", το ασυνήθιστο αυτό έργο του Αρνολντ Γουέσκερ που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Ρόγιαλ Κόρτ το 1959 και την ερχόμενη Πέμπτη (6/10) θα αναμεταδοθεί απ' ευθείας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην βιντεοοθόνη της αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής (ώρα έναρξης 21.00μ.μ.).

    Μετά το "One Man, Two Guvnors", "Η Κουζίνα" είναι η δεύτερη ζωντανή αναμετάδοση για εφέτος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το National Theatre Live.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2011 - 12:29:37 UTC