Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζεται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής"
  • [02] Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου για την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς
  • [03] Αποχώρησαν οι απόστρατοι από το υπουργείο Άμυνας
  • [04] Το αυστριακό κοινοβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση του ευρω-μηχανισμού στήριξης
  • [05] Εγκρίθηκε και από την άνω Βουλή της Γερμανίας η ενίσχυση του ευρω-μηχανισμού στήριξης
  • [06] Ελληνικά γραμματόσημα: Μια ιστορία 150 χρόνων
  • [07] Βραβευμένοι της τζαζ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 6 Οκτωβρίου
  • [08] Παρουσίασε Σανκαρέ, Ακόστα, Γιακούποβιτς και Ούμπιντες ο Άρης

  • [01] "Χρειάζεται ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής"

    Την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τα μέτρα που λαμβάνει δείχνει πως δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

    Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη θέση κορυφαίου Γερμανού πολιτικού και πρώην υπουργού οικονομικών πως με τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, ?όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο," για να υπενθυμίσει τη δική του θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ριζική μείωση της φορολογίας.

    "Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει; Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα", τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως "πλέον ο κόσμος δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος".

    [02] Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου για την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς

    Παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της. Η προθεσμία έληγε σήμερα με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της.

    Η παράταση δίνει την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

    [03] Αποχώρησαν οι απόστρατοι από το υπουργείο Άμυνας

    Αποχώρησε από το προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ομάδα των αποστράτων αξιωματικών που είχαν εισέλθει νωρίτερα στον χώρο, χωρίς επίσημη άδεια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος από τη Βουλή έστειλε τελεσίγραφο, καλώντας τους να αποχωρήσουν πριν απομακρυνθούν βιαίως.

    Η είσοδος στο προαύλιο έγινε στη διάρκεια διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι ενώσεις των αποστράτων με κύριο αίτημα να μην περικοπούν οι συντάξεις τους και ειδικότερα να μην υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στους αξιωματικούς που αποστρατεύτηκαν με βάση τις αποφάσεις των σχετικών συμβουλίων και είναι κάτω των 55 ετών με τους αξιωματικούς που υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας. Όπως επίσης να μετατραπούν από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

    Οι συγκεντρωμένοι, πριν αποχωρήσουν, συναντήθηκαν και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και τον αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο.

    Αποχωρώντας εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο, για την προσεχή Πέμπτη.

    [04] Το αυστριακό κοινοβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση του ευρω-μηχανισμού στήριξης

    Το κοινοβούλιο της Αυστρίας ενέκρινε σήμερα την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), γεγονός που σημαίνει ότι οι αυστριακές εγγυήσεις αυξάνονται από τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ στα 21,6.

    Το αυστριακό κοινοβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση του ΕΤΧΣ με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς οι βουλευτές των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα (SPO) του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν και το Λαϊκό Κόμμα (OVP) του αντικαγκελάριου Μίχαελ Σπιντελέγκερ, ψήφισαν υπέρ του ΕΤΧΣ, όπως και οι Πράσινοι.

    Η Αυστρία είναι η 14η χώρα από τις 17 της ευρωζώνης που εγκρίνουν τον ΕΤΧΣ.

    [05] Εγκρίθηκε και από την άνω Βουλή της Γερμανίας η ενίσχυση του ευρω-μηχανισμού στήριξης

    Η άνω βουλή της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), μετά την έγκριση της κάτω βουλής χθες Πέμπτη.

    Η κύρωση από μέρους της Γερμανίας δεν είχε αμφισβητηθεί ποτέ, καθώς η επέκταση και ενίσχυση του ΕΤΧΣ υποστηριζόταν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως οι "αντάρτες" στον κυβερνητικό συνασπισμό συνέχιζαν ως την τελευταία στιγμή τις επικρίσεις τους στην κυβέρνηση για τη συμφωνία.

    Αφού εγκρίθηκε και από την Μπούντεσρατ - που εκπροσωπεί τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας -το νομοθέτημα αυτό απομένει μόνο να υπογραφεί απο τον πρόεδρο, Κρίστιαν Βουλφ, για να τεθεί σε ισχύ.

    Η συμφωνία προβλέπει να επιτραπεί στο ΕΤΧΣ, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο, να αγοράζει περισσότερο κρατικό χρέος προκειμένου να σταθεροποιούνται οι αγορές.

    Η Γερμανία παρέχει περίπου τα 200 από τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ που διαθέτει το ΕΤΧΣ.

    [06] Ελληνικά γραμματόσημα: Μια ιστορία 150 χρόνων

    Τα 150 χρόνια του ελληνικού γραμματοσήμου γιορτάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με μία ξεχωριστή έκθεση σπάνιων ντοκουμέντων από το ιστορικό αρχείο τους, στο Ζάππειο Μέγαρο, η οποία θα διαρκέσει από την 1η έως τις 9 Οκτωβρίου.

    "Με αφορμή την επέτειο ανοίξαμε για πρώτη φορά το ιστορικό αρχείο μας και επιλέξαμε τα πιο σπάνια κομμάτια που όρισαν την ιστορία μας, ώστε να προσδώσουμε τον χαρακτήρα μίας συνολικής αναδρομής", υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Παναγιώτης Βουρνάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Η ιστορία των ΕΛΤΑ είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ελληνικού κράτους, την εξέλιξη της κοινωνίας, τις δοκιμασίες, τους κόπους και τις ελπίδες. Όλο αυτό το ταξίδι της ελληνικής ψυχής αποτυπώνεται στις σειρές των γραμματοσήμων που έκαναν αισθητή την παρουσία των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, ενώ το πρώτο με την κεφαλή του θεού Ερμή υπήρξε ο επίσημος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού.

    "Το γραμματόσημο είναι πολιτισμός, τέχνη, εικόνα σύμβολο που δίνει το στίγμα, τη φιλοσοφία, το πνεύμα της ίδιας της χώρας", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρήστος Βαρσάμης, αναφερόμενος στους επιφανείς εκπροσώπους της τέχνης, που με τη δική τους σφραγίδα συνέβαλλαν στην αναβάθμιση της ποιότητας των γραμματοσήμων.

    Μεταξύ αυτών, πρόσθεσε ο ειδικός σύμβουλος φιλοτελισμού, Μωυσής Κωνσταντίνης, είναι οι: Γαλάνης, Κεφαλληνός, Μπισκίνης, ενώ ο χαράκτης Γιάννης Γουρζής φιλοτέχνησε την αναμνηστική σειρά επτά γραμματοσήμων και ενός φεγιέ με τίτλο "150 Χρόνια Ελληνικού Γραμματοσήμου", η οποία θα κυκλοφορήσει την πρώτη ημέρα της έκθεσης, με την κεφαλή του Ερμή.

    Ο κ. Κωνσταντίνης αναφέρθηκε στην εξαιρετική καλλιτεχνική αξία όλων των γραμματοσήμων, από το πρώτο με χάραξη του διευθυντή του γαλλικού νομισματοκοπείου, Albert Barre, μέχρι το τελευταίο, πολλά των οποίων έχουν βραβευθεί διεθνώς.

    "Είναι αληθινά αριστουργήματα" τόνισε και προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών και των μελετητών του γραμματοσήμου.

    Την έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και του ΕΟΤ, αναμένεται να επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    [07] Βραβευμένοι της τζαζ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 6 Οκτωβρίου

    Το βραβευμένο ντουέτο της τζαζ, ο ακορντεονίστας Τζιάννι Κόσια και ο κλαρινετίστας και σαξοφωνίστας Τζιανλουίτζι Τροβέζι, από την ιταλική τζαζ μουσική σκηνή έρχονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 6 Οκτωβρίου.

    Ο Τροβέζι θεωρείται από τα ιερά τέρατα της ευρωπαϊκής σκηνής και κορυφαίος μαιτρ ξύλινων πνευστών με αναλόγως κορυφαίες συνεργασίες.

    Καμπή - στη ζωή και στη μουσική του - στάθηκε ένα νεανικό του βίωμα, όταν είδε και άκουσε από κοντά τον Τσαρλς Μίνγκους και τον 'Ερικ Ντόλφυ.

    Ο Κόσια υπήρξε για χρόνια ενεργός δικηγόρος προτού αφιερωθεί στο ακορντεόν.

    Εκφράζεται διερευνώντας «απόκεντρες αξίες» λαϊκών και εντέχνων παραδόσεων, αλλά με τζαζ λεξιλόγιο.

    Ως ντουέτο, έχουν αποσπάσει βραβεύσεις, θετικά σχόλια, τιμές και κριτικά εγκώμια.

    [08] Παρουσίασε Σανκαρέ, Ακόστα, Γιακούποβιτς και Ούμπιντες ο Άρης

    Τα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματά της, τον Καλίφα Σανκαρέ, τον Χαβιέ Ουμπίντες, τον Ελντιν Γιακούποβιτς και τον Νόε Ακόστα, παρουσίασε σήμερα, στην αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης", η ΠΑΕ Αρης. Για όλους έχουν εκδοθεί δελτία, γεγονός που επιτρέπει τη χρησιμοποίησή τους, εφόσον το επιλέξει ο Σάκης Τσιώλης, στην κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

    Για «υπέρβαση, συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και θυσία οικονομική», έκανε λόγο για τις μεταγραφές ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, εκ των μελών της ΠΑΕ, που προλόγισε την εκδήλωση. «Εντάξαμε στο ρόστερ τέσσερις, για μας, αστέρες, στους οποίους εύχομαι υγεία και τίτλους με την ομάδας μας», πρόσθεσε.

    «Μετά από δύο μήνες δύσκολης κατάστασης που βίωσα με την προηγούμενη ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου, είμαι στον Αρη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θέλω να τη δικαιώσω για την επιλογή της», δήλωσε ο Ουμπίντες.

    Ο Γιακούποβιτς επισήμανε: «Ηρθα σε μία μεγάλη ομάδα, με υπέροχους φιλάθλους και ένα όμορφο γήπεδο. Θα προσπαθήσω με τη δουλειά να υπερασπίσω όσο γίνεται καλύτερα την εστία της ομάδας. Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν δύσκολοι, αλλά αυτή η εβδομάδα ήταν απίστευτη. Πριν από δύο μέρες έγινα πατέρας με μία κόρη, υπέγραψα στην ομάδα, την Κυριακή είναι τα γενέθλιά μου. Νιώθω υπέροχα».

    «Νιώθω χαρούμενος που είμαι κι εγώ σε μία μεγάλη ομάδα. Κοιτάμε το μέλλον για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο Ακόστα.

    «Είμαι χαρούμενος που είμαι στον Αρη. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα, ξέρω τον προπονητή και το επιτελείο, γι΄αυτό είμαι εδώ», είπε ο Σανκαρέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2011 - 14:29:39 UTC