Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική ο Αστέρας Τρίπολης
  • [02] Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Συρία
  • [03] Προϋπολογισμός και εφεδρεία στο υπουργικό της Κυριακής
  • [04] Π. Μπεγλίτης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας
  • [05] Αρχίζει η ηλεκτρονική τακτοποίηση των αυθαιρέτων
  • [06] Σε αναζήτηση τροφίμων οι άμαχοι στη Σύρτη

  • [01] Υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική ο Αστέρας Τρίπολης

    Αλλάζει γι άλλη μια φορά ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Σούπερ Λίγκας. Με απόφασή της η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής υποβίβασε στη Β΄ Εθνική τον Αστέρα Τρίπολης, για παράβαση του άρθρου 21 περί δωροδοκίας. Η ποινή είναι εφέσιμη και θεωρείται βέβαιο ότι οι Αρκάδες θα προσφύγουν στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

    Η συγκεκριμένη επιτροπή, παρ ότι το άρθρο 21 προβλέπει μόνο υποβιβασμό, είχε μετατρέψει σε αφαίρεση βαθμών την αντίστοιχη ποινή υποβιβασμού των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Σ΄ αυτό το δεδικασμένο θα "ποντάρει" και η πελοποννησιακή ομάδα προκειμένου να αθωωθεί.

    "Υποβιβάζουν εμάς για υποθέσεις και κρίσεις τρίτων προσώπων και αθωώνουν άλλους που μιλάνε απευθείας. Θα δούμε το σκεπτικό της απόφασης και θα αποφασίσουμε για τις επόμενες νομικές κινήσεις μας" δήλωσε ο Γιάννης Καϋμενάκης μεγαλομέτοχος του Αστέρα.

    [02] Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη Συρία

    Έντεκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στην Χάμα κατά την διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των λιποτακτών, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

    "Πέντε άμαχοι και έξι στρατιώτες και φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα στο χωριό Καφάρ Ζίτα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε στρατιώτες και φρουρούς ασφαλείας από τη μία πλευρά και λιποτάκτες από την άλλη" ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

    Την ίδια ώρα, περισσότερα από 250 άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν στην πόλη Ράσταν, που βρίσκεται κοντά στην Χομς, πρόσθεσε το OSDH.

    Στο μεταξύ, μία νεαρή διαδηλώτρια έχασε την ζωή της από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν στην Χομς τα χιλιάδες άτομα που διαδήλωσαν υπό το σύνθημα "η νίκη για τη δική μας Συρία και τη δική μας Υεμένη".

    Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι διαδηλωτές ζητούσαν την πτώση του καθεστώτος και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ράσταν.

    [03] Προϋπολογισμός και εφεδρεία στο υπουργικό της Κυριακής

    Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ασχοληθεί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, το οποίο θα κατατεθεί, κατά τα προβλεπόμενα, στη Βουλή τη Δευτέρα. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

    [04] Π. Μπεγλίτης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας

    Αποφασιστικό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Αθήνα θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη κάθε μονομερή ενέργεια της γείτονος που αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας - «παρακολουθούμε, σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις τους» και «δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της» - έστειλε από την Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

    Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Αν. Μεσόγειο, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά με την αναγκαία ψυχραιμία και την αναγκαία αποφασιστικότητα, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, τις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Αλλά στέλνουμε και τα ανάλογα αποφασιστικά μηνύματα ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις».

    ΟΑλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι "αφήνει την Τουρκία να παριστάνει τον υπερασπιστή του διεθνούς δικαίου", παρά το ότι η Άγκυρα, αντιδρώντας στο αναφαίρετο δικαίωμα της Κύπρου να πραγματοποιεί έρευνες στην ΑΟΖ της, έχει στείλει το "Πίρι Ρέις" μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, και παρά το ότι, ενώ έχει κάνει κατοχή στην Κύπρο, στηλιτεύει την κατάσταση στη Γάζα.

    [05] Αρχίζει η ηλεκτρονική τακτοποίηση των αυθαιρέτων

    Έως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση αυθαιρέτων που ξεκινά ηλεκτρονικά αύριο το πρωί και θα γίνεται με ευθύνη μηχανικού.

    Οι δηλώσεις τακτοποίησης, που υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, γίνονται με βάση τον κωδικό του μηχανικού μέσω συστήματος που ενεργοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει της ρύθμισης των αυθαιρέτων έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία και τον αριθμό των δόσεων ενώ δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή, στο 1522, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Όσον αφορά τις δόσεις, για τις κατοικίες θα είναι 28 μηνιαίες ή 10 τριμηνιαίες και για ακίνητα άλλης χρήσης οι δόσεις θα είναι 34 μηνιαίες ή 12 τριμηνιαίες.

    [06] Σε αναζήτηση τροφίμων οι άμαχοι στη Σύρτη

    Οι άμαχοι στη Σύρτη εγκαταλείπουν την πόλη τους, την ώρα που οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης αναζητούν φίλα προσκείμενους στον Μουάμαρ Καντάφι μαχητές. Οι φιλοκανταφικοί δεν διστάζουν να σκοτώνουν αμάχους, με την κατηγορία ότι είναι φιλικοίπρος το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, ενώ πολλές φορές τους εξαναγκάζουν να πολεμούν στο πλευρό τους.

    Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, μια πόλη με 100 χιλιάδες κατοίκους, από τρείς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ στον ενάεριο χώρο της κάνουν περιοδικά την εμφάνισή τους τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, τα πολεμοφόδια των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Σύρτης μειώνονταν διαρκώς τις τελευταίες ώρες.

    Ακροβολισμένοι "ελεύθεροι σκοπευτές" καθιστούν τη γενική κατάσταση ακόμα πιό δύσκολη.

    Ακριβώς με τη δύση του ηλίου, σε όλη την πόλη αντήχησαν πέντε πολύ σφοδρές εκρήξεις, άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης.

    Στο μεταξύ, εξελίσσεται ένα μαρτύριο πείνας, αλλά και δίψας για τους αμάχους.

    "Και φοβάμαι και πεινώ" δήλωσε στο Ρόιτερς ο Γάζι Αμπντούλ Ουαχάμπ, που διαμένει στην πόλη τα 40 τελευταία χρόνια. Τα τελευταία 24ωρα, μετά από μια ΝΑΤΟϊκή αεροπορική επιδρομή, που έπληξε την κατοικία του, παρέμεινε μαζί με την οικογένειά του στο ύπαιθρο.

    Στα τοπικά νοσοκομεία, τα ιατρικό υλικό δεν επαρκεί, ενώη ηλεκτροδότηση είναι προβληματική.

    Στο μεταξύ, συμπληρώθηκε ενας μήνας αφότου το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ελέγχει την Τρίπολη και ο Μουάμαρ Καντάφι, που κυβέρνησε επί 42 συναπτά έτη, παραμένει άφαντος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 September 2011 - 20:29:39 UTC