Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί τάπητος η εργασιακή εφεδρεία
  • [02] Εν αναμονή συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί
  • [03] Αρχίζει η ηλεκτρονική τακτοποίηση των αυθαιρέτων

  • [01] Επί τάπητος η εργασιακή εφεδρεία

    Το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας συζήτησανχθες οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρόντος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, και μάλιστα, ενόψει των τελικών αποφάσεων, για την εργασιακή εφεδρεία, που αναμένεται να ληφθούν την Κυριακή στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τη συνάντηση με την τρόικα, λέγοντας ότι οι συζητήσεις και οι διεργασίες θα συνεχιστούν.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία προτάσσει το σχέδιο που προβλέπει την ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας όσων είναι κοντά στη σύνταξη, ή όσων έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα χρόνια.

    Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω είναι, σύμφωνα με την περσινή απογραφή, πάνω από 43.000 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

    Ωστόσο, εάν δεν συμπληρωθούν 30.000 «έφεδροι», η κυβέρνηση εξετάζει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη αφορά όσους προσλήφθηκαν μετά το 2000 χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και η δεύτερη, την απόλυση μέσω καταργήσεων φορέων και οργανικών θέσεων.

    Σήμερα, θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τον Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία, με τη συμμετοχή του Δ. Ρέππα.

    [02] Εν αναμονή συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί

    Κρίσιμη συνάντηση θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν τους τρόπους της άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος σε χθεσινές δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι,είπε ότι θα μεταβεί στη Γερμανία για να συνεχίσει με την καγκελάριο Μέρκελ "τη συνεργασία και το συντονισμό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία,γιατην εξασφάλιση καιτην προστασία της Ευρώπης".

    Υπάρχει σήμερα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, τόνισε, "μια απόλυτη ταύτιση απόψεων για να αντισταθούμε στην κερδοσκοπία, στην αποτυχία και να προστατεύσουμε την Ευρώπη".

    Με την κ. Μέρκελ "συζητούμε για τους δρόμους και τα μέσα που θα βοηθήσουν να επιταχύνουμε την οικονομική σύγκληση στην Ευρώπη και για να θέσουμε σε ισχύ όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα μέτρα που αποφασίσθηκαν στις 21 Ιουλίου " κατέληξε ο Πρόεδρος Σαρκοζί.

    [03] Αρχίζει η ηλεκτρονική τακτοποίηση των αυθαιρέτων

    Έως τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση αυθαιρέτων που ξεκινά ηλεκτρονικά σήμερα και θα γίνεται με ευθύνη μηχανικού.

    Οι δηλώσεις τακτοποίησης, που υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, γίνονται με βάση τον κωδικό του μηχανικού μέσω συστήματος που ενεργοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει της ρύθμισης των αυθαιρέτων έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία και τον αριθμό των δόσεων ενώ δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή, στο 1522, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Όσον αφορά τις δόσεις, για τις κατοικίες θα είναι 28 μηνιαίες ή 10 τριμηνιαίες και για ακίνητα άλλης χρήσης οι δόσεις θα είναι 34 μηνιαίες ή 12 τριμηνιαίες.

    Η ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τον μηχανικό ο οποίος λαμβάνει ένα κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής. Στη συνέχεια το παράβολο καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου σε συμβεβλημένες τράπεζες και ακολουθεί η πληρωμή των δόσεων του προστίμου, με την πρώτη δόση να έχει καταβληθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου. Σε εφάπαξ εξόφληση γίνεται έκπτωση 20% εκτός κι αν η οφειλή είναι μικρότερη από 400 ευρώ οπότε θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου.

    Τα παράβολα των προστίμων θα εισπράττονται από το Δημόσιο, ενώ τα πρόστιμα θα κατατίθενται υπέρ του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα αυθαίρετα σε δασική έκταση.

    Ο μηχανικός θα πρέπει εντός τεσσάρων μηνών να υποβάλλει ηλεκτρονικά όλες τις προβλεπόμενες μελέτες και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει καταβληθεί το πρόστιμο ο μηχανικός θα λαμβάνει από το σύστημα μια "βεβαίωση ρύθμισης του αυθαιρέτου".

    Σε ποσοστό 5% επί των αιτήσεων ρύθμισης θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 October 2011 - 8:29:36 UTC