Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου
  • [02] Φθινόπωρο για τα καλά...

  • [01] Λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

    Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν προτάσεις για ένα νέο περιεκτικό πακέτο για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης έως το τέλος του μηνός, ανακοίνωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο. «Έχουμε μεγάλη συναίσθηση ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη για τη σταθεροποίηση του ευρώ», δήλωσε ο Ν. Σαρκοζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών «Θα πρέπει να δώσουμε μία απάντηση που να είναι βιώσιμη και περιεκτική. Αποφασίσαμε να δώσουμε την απάντηση αυτή έως το τέλος του μηνός, επειδή η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει τα προβλήματά της μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στις Κάννες», πρόσθεσε, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς για να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως η Γαλλία και η Γερμανία θα προτείνουν "σημαντικές τροποποιήσεις των ευρωπαϊκών συνθηκών, προσθέτοντας πως τάσσεται υπέρ μιας μεγαλύτερης "ολοκλήρωσης" της ευρωζώνης. Η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε από τη μεριά της πως «ο σκοπός είναι να έχουμε μια πιο στενή και δεσμευτική συνεργασία των χωρών της ευρωζώνης» προκειμένου να αποφευχθούν ολισθήματα προϋπολογισμών και τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να στηρίξουν τις τράπεζες που είναι εκτεθειμένες στην κρίση χρέους «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε πως «η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να εφαρμοστούν τα ίδια κριτήρια, και κριτήρια που θα είναι αποδεκτά από όλες τις πλευρές». Και οι δύο ηγέτες άφησαν να εννοηθεί πως οι προτάσεις τους θα περιλαμβάνουν ένα σχέδιο για την ανακεφαλαίωση ευρωπαϊκών τραπεζών, την επιτάχυνση του οικονομικού συντονισμού στην ευρωζώνη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους της Ελλάδας.

    Η συνάντηση των δύο ηγετών με θέμα την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στη διάρκεια του δείπνου εργασίας.

    [02] Φθινόπωρο για τα καλά...

    Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Η πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς, θα αρχίσει από τα δυτικά και βόρεια και θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Έκτακτη ανακοίνωση για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με θυελλώδεις ανέμους, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 October 2011 - 18:29:43 UTC