Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία της ΟΤΟΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου
  • [02] Στις 23 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
  • [03] Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση της περιουσίας των ΔΕΚΟ
  • [04] "Ξαναχτίζεται" το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου
  • [05] Τ. Κετσπάγια: Έχει κάνει ήδη την υπέρβαση η Ελλάδα

  • [01] Απεργία της ΟΤΟΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου

    Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

    "Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με νόμο στη κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύουν πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, διασφαλίζοντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί παράδοση άνευ όρων των Δημοκρατικών Θεσμών στην λαιμητόμο της Τρόικας", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

    Και προσθέτει: "Με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, πριμοδοτείται η εργοδοτική αυθαιρεσία, διευρύνεται ακόμα περισσότερο η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ο εκβιασμός γίνεται θεσμός ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, γιατί, πλέον, οι αμοιβές και οι άλλες θεσμικές ρυθμίσεις, θα καθορίζονται μονομερώς και αυθαίρετα μόνο από τους εργοδότες".

    [02] Στις 23 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

    Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

    Αυτό ανακοίνωσεσήμεραο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ με μήνυμά του μέσω «Twitter».

    [03] Προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση της περιουσίας των ΔΕΚΟ

    Στις διαδικασίες για την πώληση, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της ακίνητης περιουσίας και γενικότερα των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι ΔΕΚΟ, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

    Οι επικεφαλής των δημοσίων επιχειρήσεων, κλήθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τις διαδικασίες που θα γίνουν σχετικά με την αξιοποίηση των ακινήτων των ΔΕΚΟ.

    Παράλληλα, με την ίδια επιστολή που εστάλη προς τις διοικήσεις των επιχειρήσεων, ζητείται από αυτές η συνδρομή τους για:

    - Την απρόσκοπτη πρόσβαση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σε απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τα ακίνητα που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της δημόσιας επιχείρησης

    - Την παροχή στον Σύμβουλο τυχόν τεχνικών εκθέσεων, μελετών, αποτιμήσεων και λοιπών αναφορών σε σχέση με την ακίνητη περιουσία της δημόσιας επιχείρησης

    - Τη συνεργασία των στελεχών κάθε ΔΕΚΟ, προκειμένου να επικοινωνήσουν στον Σύμβουλο τις ιδιαιτερότητες κάθε ακινήτου, καθώς και τις γενικότερες γνώσεις και απόψεις τους, βάσει της εμπειρίας τους

    - Τη διαθεσιμότητα των στελεχών των νομικών υπηρεσιών και των στελεχών διαχείρισης της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των ακινήτων ιδιοκτησίας της επιχείρησης

    - Τη δυνατότητα διαχείρισης (π.χ. εξαγωγή δεδομένων κ.λπ.) των ως άνω στοιχείων και πληροφοριών από τον Σύμβουλο.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας θα επικοινωνήσουν με τις διοικήσεις των Οργανισμών για να προγραμματιστούν οι συναντήσεις, και τους ζητεί την ταχύτερη δυνατή ανταπόκρισή τους.

    Σημειώνεται ότι, με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το έργο του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου επί δικαιωμάτων ακινήτων έχει ανατεθεί σε 9 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με επικεφαλής την Εθνική Τράπεζα.

    [04] "Ξαναχτίζεται" το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου

    Ένα σημαντικό λιθάρι στην ιστορία της Κρήτης, βάζει η απόφαση για την αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε ο ΕΟΤ για την αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου με συνολικό προϋπολογισμό 2.555.045 ευρώ.

    Ενδεικτικό της αναγκαιότητας του έργου, είναι ότι -όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη της δημοπρασίας -«η σημερινή κατάσταση της οικίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλά σημάδια "κόπωσης" και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντοχής του κτιρίου (ρωγμές, διάβρωση, φθορά αντικειμένων)».

    Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», για την περίοδο 2007 -2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης και κατά 15% από το Ελληνικό Δημόσιο.

    Η αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

    [05] Τ. Κετσπάγια: Έχει κάνει ήδη την υπέρβαση η Ελλάδα

    Ένα καλό παιχνίδι με νικήτρια την καλύτερη ομάδα ευχήθηκε για την αυριανή αναμέτρηση με την Ελλάδα ο τεχνικός της εθνικής Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του.

    «Η Ελλάδα έκανε υπέρβαση. Πίστευα ότι φτάνοντας στην τελευταία αγωνιστική η Κροατία θα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση», δήλωσε με τα πολύ καλά ελληνικά του ο Γεωργιανός εκλέκτορας. Ερωτηθείς για την αυριανή αναμέτρηση, εστίασε στη διαφορά επιπέδου των πρωταθλημάτων που αγωνίζονται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, σε σχέση με τους δικούς του: «Οι Έλληνες παίζουν σε καλύτερες ομάδες, καλύτερα πρωταθλήματα, καλύτερα γήπεδα? Εμείς δεν έχουμε πια παίκτες σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, υπάρχει διαφορά επιπέδου. Αν η Ελλάδα μπορεί να μας κερδίσει αύριο, χαλάλι της».

    Όσο για το κίνητρο που μπορεί να έχει η αδιάφορη Γεωργία απέναντι στην Ελλάδα; «Κίνητρο είναι να φοράς τη φανέλα της εθνικής, τίποτε άλλο. Ούτε λεφτά, ούτε τίποτα? Εμείς δεν ζητήσαμε τίποτα. Κίνητρο είναι να βγεις στο γήπεδο και να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις το παιχνίδι και να δώσεις χαρά στον κόσμο».

    Ο Κετσπάγια αρνήθηκε ότι έχει «απωθημένα» με την Ελλάδα, εξαιτίας του τρόπου που απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό. «Πέρασα πολλά καλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι ένας τόπος που αγαπώ και έχω πολλούς φίλους. Πέρασα και άσχημες μέρες, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το παιχνίδι», απάντησε και συνέχισε: «Ετοιμαζόμαστε μία εβδομάδα, οι προπονήσεις πηγαίνουν πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, που προσπαθεί να προκριθεί απευθείας. Στο αυριανό παιχνίδι δεν έχει σημασία ποιος χρειάζεται κάτι παραπάνω, σημασία για μας έχει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Αλλαγές στα πρόσωπα ή την τακτική δεν θα υπάρξουν, θα είναι σχεδόν οι ίδιοι παίκτες που αγωνίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2011 - 14:29:36 UTC